Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Taka paczuszka do mnie dotarła.

W środku LTIS76MLF.

Ciekawe czy był cały, Nie ryzykowałem i nie odebrałem paczki.

Zdjęcie to dobitnie obrazuje jaka jest potrzeba rynku, by również te kije były produkowane w dwóch składach :) .

PS. Z drugiej strony załączę wyrazy współczucia, bo i sam mam podobny kij na oku.

Edytowane przez vako

kolego arrowana,

jak załatwiłeś sprawę z kurierem? Pisałeś jakiś protokół, czy po prostu powiedziałeś. dziękuję proszę oddać nadawcy?

Podziel się doświadczeniem (szkoda, ze przykrym) ale pomożesz innym na przyszłość.

dzięki

Chwili odebrania paczki firma kurierska umywa ręce (jak odbierzesz to w jakim stanie lub co znajdowało się środku firmy kurierskiej nie obchodzi)  , paczka ma widoczne oznaki które mogą świadczy że w środku znajduje się uszkodzony zamówiony przedmiot.

Ale jedna rzecz rzuca się w oczy to że na paczce jest obklejone taśmy w miejscach gdzie taa rura jest wygięta .

Być może sprzedawca połączył 2 tekturowe rury w jedną i tak ci wysłał ;p

Edytowane przez Derrek

Chwili odebrania paczki firma kurierska umywa ręce (jak odbierzesz to w jakim stanie lub co znajdowało się środku firmy kurierskiej nie obchodzi) , paczka ma widoczne oznaki które mogą świadczy że w środku znajduje się uszkodzony zamówiony przedmiot.

Ale jedna rzecz rzuca się w oczy to że na paczce jest obklejone taśmy w miejscach gdzie taa rura jest wygięta .

Być może sprzedawca połączył 2 tekturowe rury w jedną i tak ci wysłał ;p

Przy uszkodzonej zawartości, odebranie paczki wiąże się z protokołem szkody i dochodzeniem kto uszkodził, w celu wypłaty odszkodowania (przy ubezpieczonej zawartości). Jeżeli nie odebrałeś, to czynności te z pewnością podejmie nadawca.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Przy uszkodzonej zawartości, odebranie paczki wiąże się z protokołem szkody i dochodzeniem kto uszkodził, w celu wypłaty odszkodowania (przy ubezpieczonej zawartości). Jeżeli nie odebrałeś, to czynności te z pewnością podejmie nadawca.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Możesz pisać  protokoły i co chcesz z kurierem ale to już ci nie da nic ... firma kurierska nie  bierze żadnej odpowiedzialność co znajdowało się w paczce i w jakim stanie to znajdzie się u ciebie . Oni tylko pełnią usługę transportową  masz tak napisane regulaminie .

Nie należy pod żadnym pozorem podpisać protokół odbioru jeżeli masz duże wątpliwość co do stanu paczki .

Bo jak podpiszesz i po otwarciu okaże się że przedmiot jest zniszczony to kurier napisze ci protokół szkody ... ale nie liczy że firma kurierska wypłaci ci jakiekolwiek odszkodowanie .

Łatwo się domyśleć dlaczego ... ponieważ firma kurierska nie sprawdza zawartość paczki przed wysłaniem jej do ciebie ... i nie szacują wartość tej paczki równie dobrze osoba która ci wyśle paczkę wsadzi tam kamień i ubezpieczy na kilka tysięcy ... A ty otwierając mówisz że w tej paczce laptopa miał być i żądasz od firmy kurierskiej pieniądze za zgubiony towar .

Edytowane przez Derrek
  • Like 1

Czołem braci wędkarskiej! Poszukuje opinii o avidzie 66ulf2. Potrzebuje kija do brodzenia na Sanie do woblera 3-6 gr rowniez wersje twichingowe, oraz do głowek 2-3 gr do wszelkiego rodzaju robactwa, jaskółek. Jak rowniez na zbiorniki zaporowe do jigowania główkami 2-5grama. Każda opinia o tym kijku sie przyda.

Tak jak napisał kolega wyżej do takich przynęt LF będzie się nadawał idealnie.

Ulf to kij bardzo wolny. Miałem i sprzedałem i teraz żałuję bo byłby idealny do łowienia pstrągów na małe wahadłöweczki w łowiskach komercyjnych.Z tego kija nie spadłby żaden pstrąg .

Dziekuje za pomoc,teraz musze ugasic maly pozar w braku wedki do tego typu dzialan. Po tych opiniach pewnie zakupie tsuri emotion 1.98 do 7 gr bedzie do twicha i gumisiôw. A jak odloze na kolejna szpade to zaopatrze sie w tego avida ul do mikrowahadel i malej obrotowki. Mam juz jednego avida 2.70 mlf a ten sluzy do lowienia z brzegu pstragow boleni i szczupakow na lekko.Pozdrawiam

Tyle zostało z :

LEGEND ELITE  XTREME  TOURNAMENT  X   -    https://stcroixrods.com/collections/freshwater-legend

... a tyle z:

AVIDA   -    https://stcroixrods.com/collections/freshwater-avid

na 2019r

Edytowane przez miramar69

Witam,

Od dłuższego czasu przymierzam się do pierwszej wędki St. Croix. i potrzebowałbym rady. W 90% łowię z opadu/ jigując gumą około 5-11cm + główka jigowa 5-20gram. Generalnie lubię wedki szybkie, teraz używam mikado inazume do 22g ale wędka zdecydowanie za mało czuła i tak na prawdę przynęty z główką 12 gram już prawie nie czuć. zastanawiam się nad AVS86MF2, AVS70MHF, VIS76MLF. Łowię głównie w odrze więc długość optymalna 2,3-2,4 metra, może 2,6 max. Myslę że idealny przedział gramowy to 5-18 gram, tylko czy opisy w Avidach odpowiadają rzeczywistości? Ewentualnie zastanawiam się nad TRS76MLF opcjii budżetowej jako pierwszy kontakt z st.croix 1f600.png (w razie potrzeby tel. 725418080)

Zastanawiam się nad  VIS76MLF. C.w. opisane jako 3,5-14gram. Czy ktoś łowił tą wędką? można ją przeciążyć np główką do 18 gram tak żeby komfortowo połowić?

Edytowane przez Jano

Witam,

Od dłuższego czasu przymierzam się do pierwszej wędki St. Croix. i potrzebowałbym rady. W 90% łowię z opadu/ jigując gumą około 5-11cm + główka jigowa 5-20gram. Generalnie lubię wedki szybkie, teraz używam mikado inazume do 22g ale wędka zdecydowanie za mało czuła i tak na prawdę przynęty z główką 12 gram już prawie nie czuć. zastanawiam się nad AVS86MF2, AVS70MHF, VIS76MLF. Łowię głównie w odrze więc długość optymalna 2,3-2,4 metra, może 2,6 max. Myslę że idealny przedział gramowy to 5-18 gram, tylko czy opisy w Avidach odpowiadają rzeczywistości? Ewentualnie zastanawiam się nad TRS76MLF opcjii budżetowej jako pierwszy kontakt z st.croix 1f600.png (w razie potrzeby tel. 725418080)

Zastanawiam się nad  VIS76MLF. C.w. opisane jako 3,5-14gram. Czy ktoś łowił tą wędką? można ją przeciążyć np główką do 18 gram tak żeby komfortowo połowić?

Posiadam AVS70MHF. Wędka kompletnie nie czuła jak chyba każdy Avid. Do główek 5 gram totalnie nie polecam. Tak naprawdę zaczyna być coś czuć od 12 gram plus guma. Dla mnie to bardziej taka szczupakówka na lekko. Do agresywnego opadu na pewno się nie nadaje.