Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Głupoty piszesz, mam ltis76mlf i lws68mxf i ten drugi jest zdecydowanie sztywniejszy.

chyba kolega hvast87 nie mógł tego lepiej ująć,więc kto tu głupoty pisze???zastanów się zanim coś wypocisz bo rzygać się chce od takich ,,znafcuf''

weź kij o tych samych parametrach i porównaj

Edytowane przez TomaszKKK

chyba kolega hvast87 nie mógł tego lepiej ująć,więc kto tu głupoty pisze???zastanów się zanim coś wypocisz bo rzygać się chce od takich ,,znafcuf''

weź kij o tych samych parametrach i porównaj

Co nie zmienia faktu, że wersje SW są bardziej miękkie na szczycie "ZNAFCO"

• Like 1

Głupoty piszesz, mam ltis76mlf i lws68mxf i ten drugi jest zdecydowanie sztywniejszy.

No to zrobiłeś zajebiste "porównanie" ...

Dwa zupełnie inne kije, o innej mocy, innej długości, innych ciężarach wyrzutowych......

I jeszcze piszesz, że ktoś głupoty pisze.

Brawo Ty ...

• Like 1

No to zrobiłeś zajebiste "porównanie" ...

Dwa zupełnie inne kije, o innej mocy, innej długości, innych ciężarach wyrzutowych......

I jeszcze piszesz, że ktoś głupoty pisze.

Brawo Ty ...

Głupoty napisał że inshore są sztywniejsze. Edytowane przez arrowana

Kurczę , na Croixach znam się słabo . Miałem jednego , łowiłem dwoma , ale co się namacałem modeli wszelakich na Targach chociażby to moje . I absolutnym faktem jest,  że porównując konstrukcje słodkowodne Elitek i Extremek z Inshor'ami ( tymi białymi znaczy :) ) , w tych samych długościach i kategoriach wagowych wyrzutu , to Inshor'y właśnie gięły się chętniej i głębiej , mając charakterystykę  pracy zdecydowanie bardziej przyjazną od wersji podstawowych . Gdyby nie kolor i balans tych wędek , byłyby nieomal idealne  ;) . Moc , ciętość , szybkość i zarazem spolegliwość pod narastającym oporem nie wymagająca krokodyla do uruchomienia dolnika . Choć jest to moja absolutnie subiektywna opinia jakby co i znajdą się pewnie w tej dyskusji głosy użytkowników , uspokajające nieco temperaturę wypowiedzi dotychczasowych  :) .

• Like 7

Wczoraj miałem okazję łowić na Panfisha 69ULF i  bardzo mi przypadł do gustu, jednak przy wietrze który wiał wczoraj ok 13m/s latał on jak szalony ( szczytówka). Czy miał ktoś wersję 64 w ręku i mógł by się wypowiedzieć? Jest ciut sztywniejszy od dłuższej wersji ? Opisany 2g wyżej i nieco mniejszy więc mam nadzieje że będzie ciut szybszy?

• Like 2

Ja posiadam ten kijek o który pytasz ,ale nie zawiele nim łowilem w zeszłym roku miałem nadzieje tez ze będzie trochę sztywniejszy(szybszy). Używałem go z fluocarbonem ,w tym roku zmieniłem na plecionkę zobaczymy co będzie się działo. W każdym bądź razie nie zrozum mnie zle ,kijek jest super ,zobaczymy jak będzie współpracował z plecionka w tym sezonie

Wczoraj miałem okazję łowić na Panfisha 69ULF i  bardzo mi przypadł do gustu, jednak przy wietrze który wiał wczoraj ok 13m/s latał on jak szalony ( szczytówka). Czy miał ktoś wersję 64 w ręku i mógł by się wypowiedzieć? Jest ciut sztywniejszy od dłuższej wersji ? Opisany 2g wyżej i nieco mniejszy więc mam nadzieje że będzie ciut szybszy?

Ciut szybszy... niewiele ale zawsze :) 

69' idealnie się spisywał pod okonkami 28cm tylko łowiłem na wietrze przedwczoraj ok 13m/s i mnie zaniepokoiło to że szczytówka tańczyła... 

Na dniach pójdę pomacać 64'. Jeśli chodzi o czułość i "przenoszenie " tego co dzieje się z przynętą wypada lepiej od elitki do 7g , robiłem testy

Edytowane przez lyha

Witam. Niedawno zakupiłem sobie St croix avid AVS96MLF2 z myślą o kleniach i ewentualnie boleniach. Kijek kupiłem w Żbiku osobiście ponieważ chciałem go obejrzeć na żywo i potrzymać w ręce przed zakupem. I tu pojawia się problem... Niestety dopiero po przyjeździe do domu zauważyłem że w pierwszej sekcji, tej z rękojeścią obie przelotki są wyraźnie krzywo wklejone, tzn nie leżą idealnie wzdłuż osi wędki. Teraz pytanie: Czy ktokolwiek z Was spotkał się z czymś takim w tych wędkach? No i czy podlega to reklamacji jeśli towar kupowałem osobiście, a nie przez internet (przecież niby widziałem co biorę). Nie ukrywam, że jestem trochę rozczarowany takim stanem rzeczy, bo jakby nie było renomowana marka no i cena dość znaczna. Dla przykładu moja Okuma Black Rock 7-30g to kijek o około 1000zł tańszy a przelotki leżą na niej nienagannie...