Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Źle wklejone przelotki to wada transportu? Aha

To płynie na statku do europy i wciskają ile się da do jednego kontenera  że nie łatwo uszkodzić przelotkę lub często wędki strasznie porysowane przypływają .

Na zdjęciu widać że przelotka jest przekrzywiona.

Jak nie poobrywałeś jeszcze metek to ci od ręki na nowy egzemplarz wymienią a ile jest na stanie ;p

Edytowane przez Derrek

To płynie na statku do europy i wciskają ile się da do jednego kontenera że nie łatwo uszkodzić przelotkę lub często wędki strasznie porysowane przypływają .

Na zdjęciu widać że przelotka jest przekrzywiona.

Jak nie poobrywałeś jeszcze metek to ci od ręki na nowy egzemplarz wymienią a ile jest na stanie ;p

Nie, to są po prostu źle wklejone przelotki.

Niestety ale to na 100% wada fabryczna. Widać że przelotka jest prosta ale jej stopka pod omotką jest przekrzywiona względem blanku. No i niestety wychodzi na to że potrafią się tylko pięknie reklamować(nawet na etykiecie przy wędce można się naczytać marketingowego bełkotu że niby używają super nowoczesnych maszyn do sprawdzania równości blanku i idealnego ustawienia przelotek). Jak widać kontrola jakości kuleje, a ja po raz kolejny przekonałem się, że nawet wydając więcej kasy nie musi się to wiązać z jakością. Szkoda bo to mój pierwszy st Croix a tu takie niemiłe zaskoczenie...

Wędki do łowienia - dobre sobie. Sprzedają wędki odrzucone u nich tj w USA. Jadą do Polski, a potem niech się martwią kupujący i bulą za odsyłanie do ameryki, że to krzywo wklejona przelotka, wadliwe lakierowanie, krzywy blank. Wiem bo się napasłem takimi sam. Moim zdaniem to sprzedawcy zdają sobie z tego sprawę i pewnie są dogadani z St.C.

Edytowane przez Kupisz

Wędki do łowienia - dobre sobie. Sprzedają wędki odrzucone u nich tj w USA. Jadą do Polski, a potem niech się martwią kupujący i bulą za odsyłanie do ameryki, że to krzywo wklejona przelotka, wadliwe lakierowanie, krzywy blank. Wiem bo się napasłem takimi sam. Moim zdaniem to sprzedawcy zdają sobie z tego sprawę i pewnie są dogadani z St.C.

Nie pozostaje nam (Polakom) nic innego jak wystosowanie pozwu zbiorowego do zarządu St.Croix, tylko uprzednio musimy tą "odważną", aby nie powiedzieć "zabawną?", "szaloną?" tezę... udowodnić.

Aby było jasne - ja już, tuż, tuż, piszę pozew, tylko czekam na potwierdzenie powyższej tezy.

Pozdrawiam,

Sławek 

• Like 2

Kocham takie teorie spiskowe

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 6

Ostatniego Croix'a kupiłem po obejrzeniu trzech /3/ szczytówek i wszystkie blanki były krzywe nie mówiąc o innych felerach /legend elite/ itd. Jak masz ciśnienie na kupno i takie szczęście że jest kilka szt interesującego Ciebie modelu to napewno wybierzesz mniej wybrakową sztukę. Spin za taką kasę ma być idealny. Tak jak było wyżej napisane np wędki z niższej półki mają lepsze wykończenie. I jak tu nie tworzyć teorii spiskowych...

Ostatniego Croix'a kupiłem po obejrzeniu trzech /3/ szczytówek i wszystkie blanki były krzywe nie mówiąc o innych felerach /legend elite/ itd. Jak masz ciśnienie na kupno i takie szczęście że jest kilka szt interesującego Ciebie modelu to napewno wybierzesz mniej wybrakową sztukę. Spin za taką kasę ma być idealny. Tak jak było wyżej napisane np wędki z niższej półki mają lepsze wykończenie. I jak tu nie tworzyć teorii spiskowych...

Napisałeś, że odrzucone w USA wędki jadą do Polski - mój długopis stygnie, bo czeka na potwierdzenie Twojej tezy - wstęp do pozwu zbiorowego już ma: "We, the People...".

Wrzuć jakiś "proof", przecież nie plotłeś "trzy po trzy".

• Like 2

Oczywiście, że jaja sobie robisz Slava. Jaki chcesz proof? Zdjęcia? Ok

Moje zdanie jest takie jw ale chętnie dam się przekonać Tobie.

No offence

Napisałeś, że do Polski lecą odrzucone blanki z USA i dlatego się uczepiłem tej bzdury, ale już odpuszczam.

Pozdrawiam,

Sławek

• Like 1

Zeby nie przesadzic, mam w chwili obecnej pewnie kolo 20 Croixow - same legendy. Wszystkim kuplom, ktorzy ze mną lapią kupilem kolejne tyle. W calym zyciu przerobilen i pewnie kolo 50 i nie trafilem krzywego. A nigdy nie wybieram tylko dzwonie do Wojtka i prosze o wysylke.

Z teoriami spiskowymi onwysyoaniu do Polski bubli zapedzasz sie jak wyborca .... W miejsce kropek wpsz sobie wlasciwą partie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

Ja mam aktualni 7 wędek st.croix.

Wszystkie kupiłem przez internet w jednym sklepie.

Podczas rozmowy prosiłem o bardzo dokładne sprawdzenie.

Podczas dostawy sprawdziłem tylko czy jest cała. I nigdy nie miałem żadnych zastrzeżeń do krzywych przelotem czy blasku.

Raz reklamowałem elitke z powodu łuszczącego się lakieru wymienili i nic nie płaciłem przysłana wędka jakoś dziwnie nie łapie rys.

Nie wiem w jakim celu jakakolwiek firma szkodziłaby sama sobie ... oddając nie dorobiony lub wyblakły produkt na rynek ...czy to nawet na europejski .

Niemcy i nie tylko, wysyłają do Polski produkty o zmienionych parametrach w stosunku do produktów sprzedawanych na zachodzie. Dlaczego szkodzą sobie? A może po prostu zarabiają w taki sposób? Wiem, wiem forum jest wędkarskie ale ja nie jestem sympatykiem żadnej z partii ;)