pit1982 Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Legend tournament 76mlxf2 ktoś posiada ,jakieś oponie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Legend tournament 76mlxf2 ktoś posiada ,jakieś oponie ?Miałem, używałem, byłem zadowolony ale ... zmieniłem na Elitkę. Używałem starszej wersji LTWS a nie LWS ale chyba nic się zmieniło oprócz rękojeści.Ciężko ją wyważyć bo dość mocno leci na pysk ale mi to osobiście nie przeszkadzało. Łapałem głównie na gumy i małe woblerki (tak do 5- cm) . Jeśli chodzi o gumy to nie rzucałem ciężej niż 12 gram + 4 cale ale myślę, że przy 15 będzie dalej się dobrze zachowywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowal88 Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 MJS96MLM2 czy korzysta ktoś? Jak opinie ? Czy kij możńa przeciążyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Legend tournament 76mlxf2 ktoś posiada ,jakieś oponie ?Miałem przez chwile, kompletnie nie moja bajka. Kij o akcji typu wklejka. I tak nawiązując do wcześniejszej dyskusji. Przekonałem się o tym dopiero nad woda bo w sklepie machając na sucho kij wydawał się zupełnie inny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Ktoś z kolegów używa LTIS70MHF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz1966 Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 (edytowane) Czy ktoś ma lub miał WRC90XHM2?Interesuje mnie realny-komfortowy CWPosiadam WRC90HM2 1-6 oz, moim zdaniem CW jest od ok 20 g (przy lotnych przynętach) do 100 g komfort, przy łagodnych ostrożnych rzutach do 130 - 140 g. Edytowane 22 Maja 2019 przez Janusz1966 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Ktoś tu kiedyś pokazywał w jakim stanie przyszła paczka do niego. Mojej chyba nic nie pobije Wyciągnąłem z ciekawości, bo można było bez problemu, ale odmówiłem przyjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) ... a kto wysyła wędkę w 1 kawałku w takiej cienkiej i dodatku papierowej tubie ????... i chyba składanej z dwóch rur . Edytowane 23 Maja 2019 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 DPD? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 ... a kto wysyła wędkę w 1 kawałku w takiej cienkiej i dodatku papierowej tubie ????... i chyba składanej z dwóch rur .To akurat dwusklad lXS70mlf2 a tuba i tak łaczona .... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 DPD?Ups 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) ... jeżeli tuba , to tylko PCV i nie na wymiar średnicy (na styk) , tylko grubsza... by była sztywniejsza ... ale teraz to już po "śliwkach" i żadna tuba nie przywróci wędki do "żywych" Edytowane 23 Maja 2019 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 ... jeżeli tuba , to tylko PCV i nie na wymiar średnicy (na styk) , tylko grubsza... by była sztywniejsza ... ale teraz to już po "śliwkach" i żadna tuba nie przywróci wędki do "żywych" Mariusz, niech to będzie i karton, ale na Boga porządny, gruby i nie łączony w połowie taśmą pakową 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 oczywiście , że tak ; ale proponuję dmuchać na zimne wiedząc jak działa nasza "poczta" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) U mnie załatwili rurę PCV 110mm a w środku złamany w pół w dolniku kij o mocy 25 LB . Da się ? Jak widać da.... Po 3 miesiącach wysyłania pism do DPD - oddali kasę... Edytowane 23 Maja 2019 przez cabage 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 ... wszystko się da !!!! , ale nie należy samemu prowokować takich sytuacji ... jak ta wyżej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 ... wszystko się da !!!! , ale nie należy samemu prowokować takich sytuacji ... jak ta wyżej Tu jest Mariusz dokladnie tak jak piszesz. Pakujacy az sie prosil o klopoty Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Czy ktoś, kto dobrze przetestował LES86HF2 może napisać od ilu zaczyna się tam komfort łowienia i czucie przynęty? Czy 10g główka + 4” guma (łącznie pewnie z 15-17g) będzie już odczuwalne i da się komfortowo łowić od takich gramatur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) .... będzie zaczynał "gadać" , ale , to bardzo szybki i sztywny kij o akcji typowo FAST ; trzeba pamiętać przy łowieniu szczupaków .... noo chyba , że to będą szczupaki 80 plus Edytowane 23 Maja 2019 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Chodzi mi o połączenie kija trociowego na rzeki z kijem sandaczowym na Wiśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) Wszystko zależy raczej od potrzeby stosowania przynęt w górnym zakresie w tych obu skrajnych przypadkach , a nie dolnym ... ... na trociach bardziej jest przydatna moc kija i akcja ( moc by zatrzymać rybkę / akcja by zamortyzować ataki ), a na sandaczach jego ciężar rzutowy w górnym CW i szybkość ( górny CW by kij nie klękał podczas podbicia / szybkość by zaciąć ) ... żeby za bardzo nie przesadzić Edytowane 23 Maja 2019 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Chodzi mi o połączenie kija trociowego na rzeki z kijem sandaczowym na Wiśle Ten kij to armata ... duże szczupaki , sandacze 80 + , sumy w rozmiarach uzależnionych od linki i kołowrotka . To tak w mojej opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Czy ktoś, kto dobrze przetestował LES86HF2 może napisać od ilu zaczyna się tam komfort łowienia i czucie przynęty? Czy 10g główka + 4” guma (łącznie pewnie z 15-17g) będzie już odczuwalne i da się komfortowo łowić od takich gramatur?Na tym kiju to myślę że 15g+ 4" guma zaczyna gadać, to jak koledzy poprzedzający stwierdzili jest armata. Jeśli kij ma być na sandacza i na troć to musi być to suma kompromisów. Zastanów się nad MHF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 (edytowane) Les86mhf2 dla mnie optymalnie zaczyna się od 10g plus smukła gumka, niżej już nie czuje komfortu. Dochodzą do tego częściej spadające ryby, co bardzo drażni. Elitki hf nie miałem a mam avida 86hf2 i jego przeznaczenie u mnie to większe szczupaki na duże gumy i jerki. Pod sandacza na Wisłę byłbym mhf. Dodam że są różne szkoły łowienia sandaczy, tam gdzie z kolega miramar zakładamy główki 7g inni zakładają 30g. Wszystko zależne od pory roku itp. Edytowane 24 Maja 2019 przez Wedkarz 1987 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Witam, interesuje mnie ten kij ze stajni St. Croix PC70HF2, poczytałem o nim na forum ale za dużo nie ma (pojedyncze opinie). Jedni piszą, że to pała a blank gruby jak armata inni, że extra kij dla jerków do 100 gr. Ja bym chciał go kupić pod jerki 35-100 gr i zastanawiam się, czy będzie komfort łowienia tymi 35 gr a zarazem czy ogarnie te 70-95 gr? Łowię zwykle takie 50+ do 70cm szczupaki i też się zastanawiam czy będzie pracował ten kij pod tak małymi rybami. Poproszę o opinię. Kolega Jano chyba pisał z kolei, że max dla tego kija to 80 gr hmmmmmmmmmm mam mętlik. Czym więcej opinii tym lepiej. Dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi