bywalec84 Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 po cennych uwagach kolegi Jano, poszukuje dalej i tym razem na oku mam St Croix TRM70MHF i PM70MHF2 - ma ktoś może taki kij? Mniejsza moc więc może mnie pałowate będą a pewnie 100 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Napisałem, że ja łowiłem max 80g oraz 100g to już moim zdaniem dla niego za dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 tak dlatego szukam dalej żeby te 100 ogarnął i nie był taki pałowaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Mialem tego casta i do takich rybek50-70 cm to za mocny sprzet.Dla mnie to byla wlasnie pala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowal88 Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Witam Czy posiada ktoś lub macał ECS80MLF2 nie jest to sztywna pała? jakieś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Mam już w swojej kolekcji kilka kijaszków spod znaku StCroix (głownie Avidy), jednak ostatnio mając możliwość kilkugodzinnego łowienia mocno wpadł mi w oko klasyk ES86MF2.Nie orientujecie się Panowie gdzie w dobrych pieniądzach można nabyć owa elitkę ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Wszystko zależy raczej od potrzeby stosowania przynęt w górnym zakresie w tych obu skrajnych przypadkach , a nie dolnym ... ... na trociach bardziej jest przydatna moc kija i akcja ( moc by zatrzymać rybkę / akcja by zamortyzować ataki ), a na sandaczach jego ciężar rzutowy w górnym CW i szybkość ( górny CW by kij nie klękał podczas podbicia / szybkość by zaciąć ) ... żeby za bardzo nie przesadzić Ten kij to armata ... duże szczupaki , sandacze 80 + , sumy w rozmiarach uzależnionych od linki i kołowrotka . To tak w mojej opinii Na tym kiju to myślę że 15g+ 4" guma zaczyna gadać, to jak koledzy poprzedzający stwierdzili jest armata. Jeśli kij ma być na sandacza i na troć to musi być to suma kompromisów. Zastanów się nad MHF.Przyznam, ze ten LES86HF2... stoi w tubie u mnie w piwnicy już chyba ze 2 lata bez debiutu... Kupiłem go z myślą o trociach rzecznych ale wydał mi się na tyle odpowiedni, ze ogarnąłby tez i sandacze na Wisle. Stad moje pytanie do osób, które go dobrze oblowily czy jest sens go trzymać, czy lepiej wystawić na gielde. Mocna armata jest, to fakt. Te 15g + guma to już zakres, którym u nas spokojnie się łowi, myśle, ze tak od 10-12g + guma (sporadycznie lowie sandacze). Chyba jednak wyląduje na giełdzie, bo szkoda go trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Darek64 o którym modelu piszesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 PC70HF2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonton Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Witam.Połamałem przy podbieraniu elitkę. miałem ją niecały miesiąc. Czy mógłby mi ktoś podkręcić temat jak to się załatwia samemu żeby ominąć polskich przedstawicieli. Nie mogę tego wyszukać w wątkach, a zależy mi na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Masz tu dzieciaku bo mi cię szkoda. http://jerkbait.pl/topic/27619-gwarancja-na-kije-stcroix/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Napisz maila bezpośrednio do St.coix. Opisz dokładnie sytuację, może cyknij jakąś fotkę połamańca.Na pewno pomogą, ja na szczytówkę do elitki czekałem 9-10 dni(nie pamiętam dokładnie)Licz się tylko z opłatą serwisową, myślę ze około 300zł? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonton Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Tak też uczyniłem. Dziękuję za pomoc czekam na odzew STC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 aaa i jeśli nie masz to ogarnij sobie przelewy do USA, lub payPala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 LWS70MM ,miał może ktoś w ręce i może coś o nim napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 LWS70MM ,miał może ktoś w ręce i może coś o nim napisać.Podepnę się z pytaniem o LWS70MHM, ktoś/coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel2016 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Kolega ma lws70mhm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Potrzebuję kijka pod cięższe okonie. Głównie będę używać główek 5-15g i kaitechy 3-3,5" czasami 4" takie łowienie może ogarnął by mój LXS70MF, ale jednak pod oksy wolę coś nieco delikatniejszy kijek. Zastanawiam się nad AVS69MLXF, czy ten model byłby odpowiedni? A może coś z Tournament Bass? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Potrzebuję kijka pod cięższe okonie. Głównie będę używać główek 5-15g i kaitechy 3-3,5" czasami 4" takie łowienie może ogarnął by mój LXS70MF, ale jednak pod oksy wolę coś nieco delikatniejszy kijek. Zastanawiam się nad AVS69MLXF, czy ten model byłby odpowiedni? A może coś z Tournament Bass?AVS76MLXF2? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Pod okonie zaproponuję AXS70MLF. Bardzo fajny kijek. MFa bym sobie odpuścił, chyba że będziesz łowił okonie 35cm+ ?Miałem MLF ponad dwa lata, nada się pod okonie i sandały na lekko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 AXS69MLXF jako połączenie waszych modeli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Potrzebuję kijka pod cięższe okonie. Głównie będę używać główek 5-15g i kaitechy 3-3,5" czasami 4" takie łowienie może ogarnął by mój LXS70MF, ale jednak pod oksy wolę coś nieco delikatniejszy kijek. Zastanawiam się nad AVS69MLXF, czy ten model byłby odpowiedni? A może coś z Tournament Bass?Kumpel ma ten kijek i miałem okazję nim łowić . Do tych przynęt co opisałeś nadaje się idealnie , kumpel łowi nim sandacze na lekko i super się sprawdza . Okonie to tak 30cm+. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Panowie, jest sprawa:- uciekam z krainy xfast-łowię w jeziorach- przynęta to głównie woby 7 i 9 cm, pływające/suspending, wąskie- cel nocny sandaczKombinuję ze spinningiem premier/triumph 76 i teraz pytanie- jeżeli wobki mają wagę 7-12g, to brać MLF 3-14, czy MF 7-17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Panowie, jest sprawa:- uciekam z krainy xfast-łowię w jeziorach- przynęta to głównie woby 7 i 9 cm, pływające/suspending, wąskie- cel nocny sandaczKombinuję ze spinningiem premier/triumph 76 i teraz pytanie- jeżeli wobki mają wagę 7-12g, to brać MLF 3-14, czy MF 7-17.Ja bym wybrał kij o mocy ML. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apper Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Panowie jakie są różnice pomiędzy LBS68MXF a LWS68MXF? Chciałbym wybrać, któryś z tych dwóch pod koguty sandaczowe w przedziale 10-25g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi