Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie jakie są różnice pomiędzy LBS68MXF a LWS68MXF? Chciałbym wybrać, któryś z tych dwóch pod koguty sandaczowe w przedziale 10-25g.

LBS - będzie szybszy w szczycie z mocniejszym dolnikiem i środkiem

LWS - bardzo podobnie tylko o cieplejszym ugięciu.

Ja wybrałem do tego co piszesz LBS68MXF - póki co jestem bardziej jak mocno zadowolony.

• Like 1

To informacja powielana już od jakiegoś czasu, miałem w ręce oba kije A prywatnie mam lws i uważam, że różni się tylko mniejszymi przelotkami, w tej gramaturze ogarnie spokojnie koguty choć ja wolę do koguta wolniejszy kij np.premiera 70mhf,takie moje odczucia

Hmmm.... Tylko że w kijach z Park Falls X-Fast nie oznacza szybkości kija (pała) a jego przycienienie na szczytówce. Z moich obserwacji ( i nie tylko moich) Fasty są lepsze do opadu wg. mnie ciut szybsze a X-Fasty odpowiadają "wklejce" ale oczywiście nią nie są.

Hmmm.... Tylko że w kijach z Park Falls X-Fast nie oznacza szybkości kija (pała) a jego przycienienie na szczytówce. Z moich obserwacji ( i nie tylko moich) Fasty są lepsze do opadu wg. mnie ciut szybsze a X-Fasty odpowiadają "wklejce" ale oczywiście nią nie są.

Można jakieś źródło tej teorii? Czy została wymyślona podczas czekania w kolejce w sklepie wędkarskim?

• Like 1

Hmm, po zachłyśnięciu się X-Fastami ze stajni StC znalazłem swoje miejsce w Fastach i wg mnie jeśli chodzi o ich akcję, jest dokladnie odwrotnie... Edytowane przez elpojo

Zadając pytanie o LTIS chodziło mi o serię Legend Tournament Inshore, aktualnie dostępną.

O starsze nie pytam bo raz, że ciężko trafić a dwa jeszcze ciężej trafić.

duża jest różnica w akcji wędzisk przy długościach 7'0" i 7'6"??

Mam podobny dylemat, czy ktoś miał okazję porównać te dwa kije?

Widzę  że temat  dotyczy ogólnie wędek  tego producenta więc zadam pytanie

mam  AVS70MF2    kijek nowy od polskiego dystrybutora i  już na pierwszym wypadzie  zaczęło coś  cykać w okolicach 1 przelotki  jak się  okazało  lakier  na omotce ma małe pęknięcia i to powoduje bardzo  denerwujący dźwięk   który nie występuje w ani jednym  z pozostałych kijów  z znacznie niższej półki .
Czy takie coś jest normą w tej klasie wędek ?  HEH   czy  należy to reklamować  a może jakoś da się  wyeliminować   ten dźwięk doprowadzający do frustracji ?
Kij nigdy nie przeciążany , dbam o sprzęt jak mało kto dlatego dziwi mnie   to i to bardzo.

Edytowane przez maxxx
  • Like 2

Ten oficjalny, w Polsce.

Oczywiście że wynosi!

Ale na wady ukryte za które nie ponosisz kosztów . Za pozostałe ponosisz koszty wysyłki oraz reklamacji czy jak to się tam nazywa . W gwarancji tego dystrybutora masz pogrubiona czcionka napisane o tych 12 miesiącach w każdej karcie gwarancyjnej która jest dostarczana razem z dowodem zakupu klientowi oraz gwarancja z Park Falls

Edytowane przez lyha

MJS96MLM2 czy korzysta ktoś? Jak opinie ? Czy kij możńa przeciążyć?

Łowię tym Mojo od początku tego roku. Jest to mój pierwszy st. croix i pierwszy kij o akcji moderate. Jestem z niego bardzo zadowolony, ryby nie spadają, dobrze czuć brania, przynęty daleko latają. W moim przypadku używany z Saharą 2500 nie męczy ręki. Jeszcze nie go nie przeciążałem.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka