zander79 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Ja na tym samym, głównym "brodzonym" łowisku szczupakowym - co wyżej cytowany Darek, używam Avida AVS86MF2.Znakomity uniwersalny kij. Świetnie pracuje i trzyma rybę. Nie odnotowuje zębatych spadów. Po prostu kawał mięcha pozwalający na operowanie szerokim wachlarzem przynęt.Posiadam jeszcze dłuższego brata AVS96MF2 i to dla mnie podstawowy, rzeczny boleniowy arsenał. Po prostu katapulta z bardzo dużym zapasam mocy co np w tym roku pozwoliło mi na nawet na zabawę z sumkowymi przyłowami.Niestety na te prawdziwe wąsate paniska kij już zdecydowanie za słaby .Ja oba gatunki tj szczupak/boleń łączę jednym - AVS90MF2. Taki kompronis dla dwóch kijów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Ja oba gatunki tj szczupak/boleń łączę jednym - AVS90MF2. Taki kompronis dla dwóch kijów .Ooooo ... można i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Niektórzy idą jeszcze dalej. http://multiplikator.pl/artykuly/120-historia-jednego-zestawu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Ooooo ... można i tak Dokładam do avs90mf2 jeszcze pstrąg większa rzeka,sandacz na lekko (guma 7-10g) troć z plaż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Też mam avs90mf2 i mogę potwierdzić to co wyżej, bardzo uniwersalny kij. Łowię nim bolenie, szczupaki, nada się na sandacze na woblery, a brzegowe sandacze na lekką gumę też ogarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Ja tylko w kwestii uzupełnienia do wrs86mf2. Nie miałem na tym kiju żadnych spadów. Od okoni +30 po zębate +80. Co do avida się nie wypowiem, bo używam tylko avs66mhf, a to już średnio-ciężki kijek na zandera z łodzi. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Cześć, macie jakieś opinie o serii trout Series a najlepiej modelu tss60ulf2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczkapawlo Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Witam kolegów i koleżanki potrzebuje pomocy w doborze kija od twitcha z łódki przynęty będę używał od 8 do 19 G. I nie wiem dokładnie który będzie odpowiedni z stajni St.Croix budżet mam 1300zl. Będę wdzięczny za wszelkie informacje i pomoc???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 (edytowane) TBS610MXF i nie przejmuj się że jest tylko do 10g, ale ja nie sprzedaję Edytowane 11 Listopada 2019 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Hej, Zlamala mi sie szczytowka TBC71MF w transporcie, wedka kupiona na ebay'u i niezarejestrowana przez pierwszego wlasciciela. Po kontakcie z centrala st.croix, dostalem info ze jedna z opcji jest wspolpraca w lokalnym dealerem. Czy orientujecie sie ktory dealer w PL sie tym zajmuje (zbik?), czy moze lepiej wszystko we wlasnym zakresie. W sumie nie zalezy mi na czasie, tylko na tym zeby bylo jak najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Hej, Zlamala mi sie szczytowka TBC71MF w transporcie, wedka kupiona na ebay'u i niezarejestrowana przez pierwszego wlasciciela. Po kontakcie z centrala st.croix, dostalem info ze jedna z opcji jest wspolpraca w lokalnym dealerem. Czy orientujecie sie ktory dealer w PL sie tym zajmuje (zbik?), czy moze lepiej wszystko we wlasnym zakresie. W sumie nie zalezy mi na czasie, tylko na tym zeby bylo jak najtaniej Wędka jest do zrobienia, sontaktuj się ze Żbikiem, albo z Remkiem z CF. Ja rok temu przez Żbika wymieniałem niezarejestrowaną elitkę w jednoskładzie. Kosztowało mnie to około 700 zl, dostałem nowy model, który kosztuje ok 2 tyś, ale musiałem wysyłać ten połamany. W przypadku samej szczytówki chyba można to ogarnąć taniej. Wysłałem do obu maila z pytaniem i obaj zaoferowali swoją pomoc, a że Żbik odezwał się kilka godzin szybciej więc załatwiałem przez niego, mimo, że w CF było trochę taniej. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 A nie można zarejestrować kija po złamaniu i wtedy normalna gwarancja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 A nie można zarejestrować kija po złamaniu i wtedy normalna gwarancja?Na zarejestrowanie wędki jest miesiąc. I to nie jest tak, że dostajesz nowy kij za free , bo musisz opłacić koszt przesyłki do US. Na stronie Stc są opisane jakieś pakiety gwarancyjne do poszczególnych serii wędek, ale musisz doczytać, bo ja już nie pamiętam. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Poza tym przy rejestracji trzeba podać dustrybutora, więc nie wiem, czy kij z ebay od prywatnej osoby da się zarejestrować. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 (edytowane) Ostatnio załatwiałem wymianę szczytówki przez Żbika. Tylko moja wędka była rejestrowana. Odkupiłem ją na forum, kupiona i rejestrowana w USA. Wymiana bez problemu. Koszt nowej szczytówki LES8'6mhf2 z przesyłką to 370zł. Edytowane 13 Listopada 2019 przez dante Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Ostatnio załatwiałem wymianę szczytówki przez Żbika. Tylko moja wędka była rejestrowana. Odkupiłem ją na forum, kupiona i rejestrowana w USA. Wymiana bez problemu. Koszt nowej szczytówki LES8'6mhf2 z przesyłką to 370zł.Tyle samo zapłaciłem kupując szczytówkę do modelu ES bez żadnych gwarancji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Olo 1970. Wiem jak działa gwarancja STC ale nie doczytałem, że kij jest z 2 ręki. To wszystko zmienia i wyjaśnia moje wątpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Tyle samo zapłaciłem kupując szczytówkę do modelu ES bez żadnych gwarancji. Nie wiem na czym to polega i jak jest wyceniane, ale pewnie sama przesyłka do USA i z powrotem więcej by mnie kosztowała gdybym to załatwiał indywidualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Tak, czy inaczej najbardziej podoba mi się to w Stc, że czy masz nowy kij, czy 20 letni zawsze możesz go naprawić, czy wymienić poniżej ceny zakupu nowego. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Tak, czy inaczej najbardziej podoba mi się to w Stc, że czy masz nowy kij, czy 20 letni zawsze możesz go naprawić, czy wymienić poniżej ceny zakupu nowego. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu TapatalkaTo się może podobać. Pod warunkiem, że i kijek od Nich się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 To się może podobać. Pod warunkiem, że i kijek od Nich się podoba Gusta są różne, ja łowię i nie narzekam, aczkolwiek cały czas szukam nowych rozwiązań. Dlatego mojego sandaczoego avs66mhf chcę w tym roku skonfrontować z fenwickem o tej samej gramaturze. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Ostatecznie wędka wysłana do Żbika. Trochę dziwnie się czułem krojąc ją na mniejsze kawałki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Ostatecznie wędka wysłana do Żbika. Trochę dziwnie się czułem krojąc ją na mniejsze kawałki Ale ten nowy kijek, kiedy już go otrzymasz możesz zarejestrować, ja tak zrobiłem z elitką. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz B. Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Witam, wie ktoś czym różni się seria zwykłych triumphów od serii triumphów x? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 (edytowane) WitamSzukam spina na sandacza, lowisko rzeka i wyrobiskaGlowki do ca 30 35g plus guma 5-6", lzej tezDostalem taka propozycje, jak w temacieSprzedajacy twierdzi ze sobie poradzi z takimi przynetamiSzkalem w necie, kij AVS86MHF2 fajny, tylko opisany do 28gWiem ze czasami sa niedoszacowaneKtos ma , moze cos napisac?PozdrawiamAdam Edytowane 17 Listopada 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi