Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Ja na tym samym, głównym "brodzonym" łowisku szczupakowym - co wyżej cytowany Darek, używam Avida AVS86MF2.

Znakomity uniwersalny kij. Świetnie pracuje i trzyma rybę. Nie odnotowuje zębatych spadów. Po prostu kawał mięcha pozwalający na operowanie szerokim wachlarzem przynęt.

Posiadam jeszcze dłuższego brata AVS96MF2 i to dla mnie podstawowy, rzeczny boleniowy arsenał. Po prostu katapulta z bardzo dużym zapasam mocy co np w tym roku pozwoliło mi na nawet na zabawę z sumkowymi przyłowami.

Niestety na te prawdziwe wąsate paniska kij już zdecydowanie za słaby ;).

Ja oba gatunki tj szczupak/boleń łączę jednym - AVS90MF2. Taki kompronis dla dwóch kijów ;).

Ja tylko w kwestii uzupełnienia do wrs86mf2. Nie miałem na tym kiju żadnych spadów. Od okoni +30 po zębate +80. Co do avida się nie wypowiem, bo używam tylko avs66mhf, a to już średnio-ciężki kijek na zandera z łodzi.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Witam kolegów i koleżanki potrzebuje pomocy w doborze kija od twitcha z łódki przynęty będę używał od 8 do 19 G. I nie wiem dokładnie który będzie odpowiedni z stajni St.Croix budżet mam 1300zl. Będę wdzięczny za wszelkie informacje i pomoc????

Hej, 

Zlamala mi sie szczytowka TBC71MF w transporcie, wedka kupiona na ebay'u i niezarejestrowana przez pierwszego wlasciciela. Po kontakcie z centrala st.croix, dostalem info ze jedna z opcji jest wspolpraca w lokalnym dealerem. Czy orientujecie sie ktory dealer w PL sie tym zajmuje (zbik?), czy moze lepiej wszystko we wlasnym zakresie. W sumie nie zalezy mi na czasie, tylko na tym zeby bylo jak najtaniej :) 

Hej,

Zlamala mi sie szczytowka TBC71MF w transporcie, wedka kupiona na ebay'u i niezarejestrowana przez pierwszego wlasciciela. Po kontakcie z centrala st.croix, dostalem info ze jedna z opcji jest wspolpraca w lokalnym dealerem. Czy orientujecie sie ktory dealer w PL sie tym zajmuje (zbik?), czy moze lepiej wszystko we wlasnym zakresie. W sumie nie zalezy mi na czasie, tylko na tym zeby bylo jak najtaniej :)

Wędka jest do zrobienia, sontaktuj się ze Żbikiem, albo z Remkiem z CF. Ja rok temu przez Żbika wymieniałem niezarejestrowaną elitkę w jednoskładzie. Kosztowało mnie to około 700 zl, dostałem nowy model, który kosztuje ok 2 tyś, ale musiałem wysyłać ten połamany. W przypadku samej szczytówki chyba można to ogarnąć taniej. Wysłałem do obu maila z pytaniem i obaj zaoferowali swoją pomoc, a że Żbik odezwał się kilka godzin szybciej więc załatwiałem przez niego, mimo, że w CF było trochę taniej.

A nie można zarejestrować kija po złamaniu i wtedy normalna gwarancja?

Na zarejestrowanie wędki jest miesiąc. I to nie jest tak, że dostajesz nowy kij za free , bo musisz opłacić koszt przesyłki do US. Na stronie Stc są opisane jakieś pakiety gwarancyjne do poszczególnych serii wędek, ale musisz doczytać, bo ja już nie pamiętam.

Ostatnio załatwiałem wymianę szczytówki przez Żbika. Tylko moja wędka była rejestrowana. Odkupiłem ją na forum, kupiona i rejestrowana w USA. Wymiana bez problemu. Koszt nowej szczytówki LES8'6mhf2 z przesyłką to 370zł.

Edytowane przez dante

Ostatnio załatwiałem wymianę szczytówki przez Żbika. Tylko moja wędka była rejestrowana. Odkupiłem ją na forum, kupiona i rejestrowana w USA. Wymiana bez problemu. Koszt nowej szczytówki LES8'6mhf2 z przesyłką to 370zł.

Tyle samo zapłaciłem kupując szczytówkę do modelu ES bez żadnych gwarancji. 

• Like 2

Tak, czy inaczej najbardziej podoba mi się to w Stc, że czy masz nowy kij, czy 20 letni zawsze możesz go naprawić, czy wymienić poniżej ceny zakupu nowego.

To się może podobać. Pod warunkiem, że i kijek od Nich się podoba ;)

• Like 1

To się może podobać. Pod warunkiem, że i kijek od Nich się podoba ;)

Gusta są różne, ja łowię i nie narzekam, aczkolwiek cały czas szukam nowych rozwiązań. Dlatego mojego sandaczoego avs66mhf chcę w tym roku skonfrontować z fenwickem o tej samej gramaturze.

• Like 1

Witam

Szukam spina na sandacza, lowisko rzeka i wyrobiska

Glowki do ca 30 35g plus guma 5-6", lzej tez

Dostalem taka propozycje, jak w temacie

Sprzedajacy twierdzi ze sobie poradzi z takimi przynetami

Szkalem w necie, kij AVS86MHF2 fajny, tylko opisany do 28g

Wiem ze czasami sa niedoszacowane

Ktos ma , moze cos napisac?

Pozdrawiam

Adam