km777 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Koledzy potrzebuję info, waszej opinii na temat tych dwóch modeli STC Tournament Bass LBC71MHXF 2,15 m MH X-Fast 1 skład linka 6-8,5 kg CW 9-21 gLBC71MHF 2,15 m MH Fast 1 skład linka 6-10 kg CW 10,5-28 g szukam kija do opadu 15-30g plus 4-5 calowa guma, jaki jest realny CW dla obydwu modeli i skąd bierze się różnica, obydwa opisane jako MH, jak jest z szybkością i pracą pod rybą? X-Fast ma cieńszą szczytówkę, lepiej ładuje się lżejszymi przynętami, ale kosztem góry. W opisie Fast ma linkę 10 kg, X-Fast 8,5 kg, co potwierdza jego większą moc. Chyba że się mylę :-), to proszę o sprostowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 X-Fast ma cieńszą szczytówkę, lepiej ładuje się lżejszymi przynętami, ale kosztem góry. W opisie Fast ma linkę 10 kg, X-Fast 8,5 kg, co potwierdza jego większą moc. Chyba że się mylę :-), to proszę o sprostowanie. Mam podobne spostrzeżenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaro76 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Czy jest możliwość kupienia st. croix'a w UK?Szukałem, bez efektu niestetyLure Lounge,gość ma na imię Martin i wszystko ci sprowadzi do uk Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Jakie oznaczenia.mialy starsze odpowiedniki dla LXS70MLF? O ile były takie. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 (edytowane) LTIS76MF Czy ma ktoś ten model lub podobny ?Interesuje mnie średnica korka w dolniku.popytaj tego użytkownika @michal7709 Edytowane 28 Listopada 2019 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David77 Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Czy może ktoś wie jaki to model st.croix legend o symbolu LS70ML2. Mam, a nie bardzo wiem jaki to dokładnie kij? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 (edytowane) Która seria najlepiej się sprawdzi do połowu okoni, pstrąga i szczupaka na lekko?? mam Premiere PS66LF2 i by w zupełności wystarczył ale czasami brakuje mi tych paru centymetrów żeby rzucić komfortowo z za krzaka ) wędka na małe rzeczki, wirujące ogonki 6-10gr, cykady, obrotówki 1-2 oraz woblerki 4-6cm. Zastanawiam sie nad Eyecon ECS80MLF2 czy może coś z innej serii w gramaturze LF2 będzie lepszym rozwiązaniem ??)) Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Edytowane 1 Grudnia 2019 przez DzikiBill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Czy może ktoś wie jaki to model st.croix legend o symbolu LS70ML2. Mam, a nie bardzo wiem jaki to dokładnie kij?Legend Elite. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Parę cm więcej to: ES70LF 2,13 m L Fast 1 2-4 kg 1,75-7 g 94 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Jaki polecacie kij do drop-shot z brzegu, ostatnio próbowałem do tego używać LES76MF2, ale szczerze mówiąc wypadł gorzej niż Avid AVS70MF. Problem w tym, że potrzebuję czegoś nieco dłuższego niż 7’, często muszę umieścić zestaw w dużej odległości od brzegu. Tymczasowo korzystam z Daiwy Silver Creek 2,4m ale to wklejka, pod okonia bardzo fajna, pod sandacza wolałbym coś mocniejszego. Po opisie pasowałby MJS76MLXF, Avid AVS76MLXF2 ponoć jest delikatniejszy czy podobnie będzie z LWS76MLXF2? Te 7’6” to max co mogę zaakceptować w jednoskładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Czy może ktoś wie jaki to model st.croix legend o symbolu LS70ML2. Mam, a nie bardzo wiem jaki to dokładnie kij?Jakaś tańsza/popularna wersja STC. Nie jest to na pewno Elitka SCVhttps://picclick.com/St-Croix-Legend-LS70ML2-7-Foot-2-Piece-4-10-Medium-Light-254044768450.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Jaki polecacie kij do drop-shot z brzegu, ostatnio próbowałem do tego używać LES76MF2, ale szczerze mówiąc wypadł gorzej niż Avid AVS70MF. Problem w tym, że potrzebuję czegoś nieco dłuższego niż 7’, często muszę umieścić zestaw w dużej odległości od brzegu. Tymczasowo korzystam z Daiwy Silver Creek 2,4m ale to wklejka, pod okonia bardzo fajna, pod sandacza wolałbym coś mocniejszego. Po opisie pasowałby MJS76MLXF, Avid AVS76MLXF2 ponoć jest delikatniejszy czy podobnie będzie z LWS76MLXF2? Te 7’6” to max co mogę zaakceptować w jednoskładzie. Jakimi ciężarami będziesz operował? TO najważniejsze. Posiadam AVS76MLXF2. I zachowuje się jak "wklejka" Avidy są siepłe a ten jest X-Fastem do tego. Używam go do trollingu małymi woblerkami , nadaje się do tego idealnie. Z opadu sprawdza mi się 3g+3' do 12g+3'. Później już mu "pływa" szczyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Wczoraj 35 g. przy plecionce 0,08 - 0,10 nie starczało, wiatr i nurt robiły swoje :-(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azja49 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 (edytowane) Siemka pytanie do kolegów i koleżanek. Miał, wędkował ktoś tym kijem? Dokładnie tym modelem. Chciałbym zakupić pod drop shota i potrzebuje opinii podpowiedzi. Bądź też coś innego w podobnej kwocie. Wędkowanie z brzegu i czasem z pontonu. Od czasu do czasu same gumy główki 5-15gST.CROIX MOJO BASS SPINNING MJS610MLXF Edytowane 18 Grudnia 2019 przez azja49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Nie wiem jak w/w model ale mam MJS710MF i pod dropshota jest spoko. Pracuje szczytówka reszta bardziej sztywno. Miałem też mojo na scII xf-a ale on był za sztywny moim zdaniem bardziej pod koguta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azja49 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Nie wiem jak w/w model ale mam MJS710MF i pod dropshota jest spoko. Pracuje szczytówka reszta bardziej sztywno. Miałem też mojo na scII xf-a ale on był za sztywny moim zdaniem bardziej pod koguta.nie widze takiego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 To model przez producenta opisany jako Drop Shot.Tak jak pisaliśmy mailowo - szczytówka smukła a dolnik mocny. Można posadzić ciężarek 20g z gumką a nawet 25g przy spokojnym wymachu. Jigiem do 15-18g + gumka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Przepraszam chodziło mi o MJS71MF przez producenta opisany plastics. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 mam,stosuje pod szczupaka i sandacza..nadaje sie do trolla na dropa nie łowiłem...na fejsie jest recenzja tego kija z corona fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Można teraz zgłaszać i monitorować reklamację STC poprzez tą stronę: http://stcserwis.pl/ Tak samo z rejestracją nowej wędki. Fajnie, że ktoś w końcu pomyślał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Przepraszam chodziło mi o MJS71MF przez producenta opisany plastics.Tak jak napisali przedmówcy. Szczyt cieńszy, niżej spory zapas mocy. Wędka jak dla mnie idealna do drpo shota , łowiłem prawie cały zeszły sezon nią sandacze ale zamieniłem na elitkę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 elitka sie lepiej sprawdza...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 (edytowane) elitka sie lepiej sprawdza...?Na początku tego roku Zamieniłem na Avida 70MF , pare wypraw ze mną zaliczył ale ja lubię szybkie kije . We wrześniu wybrałem przed sezonem ES70MHF, wszystkie szndacze przebite na łódkę kosa , z brzegu też wszystko wcinam . Oczywiście nie rzucam tak daleko jak kijem 2,6 ale coś za coś, jeszcze brakuje mi elitki uncjowej do kompletu. Edytowane 22 Grudnia 2019 przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 (edytowane) Jakie gramatury obsługuje ten ES70MHF? Da radę łowić cannibalem 6’+15g ? Szukam kija do większych przynęt na łódkę, i się nad nim zastanawiam. Zależy mi żeby był w 2 kawałkach Edytowane 22 Grudnia 2019 przez 19john92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 Jakie gramatury obsługuje ten ES70MHF? Da radę łowić cannibalem 6’+15g ? Szukam kija do większych przynęt na łódkę, i się nad nim zastanawiam. Zależy mi żeby był w 2 kawałkachBez zająknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi