Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam informacji na temat PS76MLF2, czy ta wędka nada się do łowienia kleni na większe smużaki? Poszukuje jakiegoś kija do łowienia kleni i sporadycznie brzan o pełniejszym ugięciu. Może ktoś posiada ten kij i napisze w jakiej gramaturze najlepiej działa i do jakiego typu przynęt najlepiej się nadaje

Mepps 2,3,4, woblery 5-10cm, główki 7g i keitech 4cale. To fajny kij. Rzucałem też mepps 0 i 1 ale zasięg trochę spada. Smużaki testowałem i było ok jeżeli były dość zbite i ciężkie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ma ktoś może kij St.croix Avid AVS96MLF2?

Czy ten kij rzuci małym smużakiem? Szukam coś z gotowców na klenia na typowe przynęty. Małe woblerki i latem smużaki, ciekawi mnie zakres przynęt dla tego kija. Czy żuci małym smużakiem i poradzi sobie z pękatym woblerem przytrzymanym w nurcie. Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc

Do 5 cm, coś w stylu salmo buchter, Dorado Alaska i tego typu podobne. Plus w lecie smużaki, wiem że ciężko to wszystko pogodzić ale muszę znaleźć jakiś złoty środek bo nie wyobrażam sobie po krzakach chodzić z dwoma kijami i myśleć którym rzucić. Myślę że taki uniwersałem będzie coś koło 10lb lub mocne 8lb

• Like 1

Do 5 cm, coś w stylu salmo buchter, Dorado Alaska i tego typu podobne. Plus w lecie smużaki, wiem że ciężko to wszystko pogodzić ale muszę znaleźć jakiś złoty środek bo nie wyobrażam sobie po krzakach chodzić z dwoma kijami i myśleć którym rzucić. Myślę że taki uniwersałem będzie coś koło 10lb lub mocne 8lb

Patrząc na parametry to będzie dość mocny kij, bo 10 lb st .croix wiele może .Miałem takiego 76ML avida i sandacze czy w szczupaki na lekko wcinał bez problemu. Ogarniał gumy 2-3" na główkach 5-10g

Dzięki, poczekam jeszcze na inne opinie, właśnie obawiałem się trochę że może być za mocny. Miałem Kiedyś st.croix wild rivera stara zielona seria do 8lb,ale ten był znowu za wolny i rzucało się nim jak góralskim batem na konia. Chociaż moc była w sam raz. Ostatecznie jak nic nie wymyślę trzeba będzie coś zbudować, z tym że dalej to kupowanie i zbrojenie w ciemno bo nie mam jak pomacać blanku przebywając za granicą. Dlatego wolałbym gotowca.

Może AVS96LM2? Może nie będzie aż taką kluchą jak wild river.

Ma ktoś może kij St.croix Avid AVS96MLF2?

Czy ten kij rzuci małym smużakiem? Szukam coś z gotowców na klenia na typowe przynęty. Małe woblerki i latem smużaki, ciekawi mnie zakres przynęt dla tego kija. Czy żuci małym smużakiem i poradzi sobie z pękatym woblerem przytrzymanym w nurcie. Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc

Mam tego Avida w długości 90 ,smużakiem rzucić można ,ale to nie jest kij pod takie przynęty,dużo lepiej sprawuje się z woblerami 3-5 cm,myślę ze lepszym wyborem był by ten Avid 90LM2 ,nie jest tak wolny jak wspomniany przez Ciebie Wild River,ze smużakami poradzi sobie lepiej i górą woblerami do 5 cm też da radę.

Osobiście machałem nim na sucho w sklepie i jest to miazga.Wszyscy sobie go chwalą jako ideał. Jednak cena ( pod koniec roku podwyżki) teraz to ok. 1,8tys. Jest szybszy niż zwykły panfish a wolniejszy od Elitki (Blank SC V o którym pisałeś). Ja pod okonie wziąłem jeszcze coś pomiędzy czyli LWS70LXF. Teraz nie żałuję bo łowię na rzece (Odra). I czasami nurt jest silniejszy a i wiaterek lubi wzmagać. Na wody stojące zwykły panfish jest ok

Macałem tego LWS70LXF na targach i wydawał się bardzo fajny. Jakie przynęty u Ciebie ogarnia?

4g +kajtek 2’’ dołem i 10 g ołowiu + 4’’ kajtek daje radę.

Mocno tarmosisz tego tournamenta . C.W x2. Ja bym się nie odważył przy wędce typu light. Koleś elitka uncjowa rzucał 35g i poszła a służyła prawie rok (model z NSI , stary LES) mega czuły kij. Tyko ze on rzuca świszcząco a szkoda kija . Przyślą nowego ES Edytowane przez lyha

Mocno tarmosisz tego tournamenta . C.W x2. Ja bym się nie odważył przy wędce typu light. Koleś elitka uncjowa rzucał 35g i poszła a służyła prawie rok (model z NSI , stary LES) mega czuły kij. Tyko ze on rzuca świszcząco a szkoda kija . Przyślą nowego ES

Uncjowa elitka rzuca u mnie 50g[emoji6].

• Like 1

1 St Croix Tournament Legend Bass ‘Shakey rod’ LBC610MXF

1 St Croix Tournament Legend Bass ‘Plastics rod’ LBC71MF

1 St Croix Tournament Legend Bass ‘Big cranker rod’ LBC78MHM

1 St Croix Avid AVD66MHF

Panowie mogę kupić w dobrych pieniądzach te kijki czy ktoś pomoże podpowiedzieć cokolwiek o tych wedkach ponieważ decyzja musi być szybka ,ja dziś w pracy a decyzja musi być do jutra