Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

1 St Croix Tournament Legend Bass ‘Shakey rod’ LBC610MXF

1 St Croix Tournament Legend Bass ‘Plastics rod’ LBC71MF

1 St Croix Tournament Legend Bass ‘Big cranker rod’ LBC78MHM

1 St Croix Avid AVD66MHF

Panowie mogę kupić w dobrych pieniądzach te kijki czy ktoś pomoże podpowiedzieć cokolwiek o tych wedkach ponieważ decyzja musi być szybka ,ja dziś w pracy a decyzja musi być do jutra

I na co się zdecydowałeś?

A ja bym prosił o podpowiedz który model i ewentualnie egzemplarz najlepiej by się sprawdził pod okonia, na rzekę i jeziorko z brzegu, do przynęt o wadze do 10g i do drop shot-a o podobnej gramaturze. Cenowo tak do avida.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A ja bym prosił o podpowiedz który model i ewentualnie egzemplarz najlepiej by się sprawdził pod okonia, na rzekę i jeziorko z brzegu, do przynęt o wadze do 10g i do drop shot-a o podobnej gramaturze. Cenowo tak do avida.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Myślę że AVS76MLXF2 będzie odpowiedni. Mam go i osobiście jestem zadowolony. do 10g śmiało obsłuży a może i więcej pociągnąć. Jednak avidy to troszkę gumowe kije ale bardzo dobre. Na pewno wolniejsze od elitek które są oczywiście 2x droższe

Edytowane przez lyha

Myślę że AVS76MLXF2 będzie odpowiedni. Mam go i osobiście jestem zadowolony. do 10g śmiało obsłuży a może i więcej pociągnąć. Jednak avidy to troszkę gumowe kije ale bardzo dobre. Na pewno wolniejsze od elitek które są oczywiście 2x droższe

Dzięki , a avs80mlm2 ?? :)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Może być seryjna,może ktoś ma ukręcony kijek na tym blanku?

Na forum jest kilka informacji o tej wędce. Wpisz 4s80mlf2 w wyszukiwarkę.

W środę odbieram wędkę na tym blanku, zbrojona na Torzitach i w pełnym korku, typowo pod pstrąga. Zobaczymy jak się będzie sprawowała przy łowieniu woblerami na pstrągach i latem na kleniach. Po testach napiszę opinie o tej wędce.

Wczoraj były pierwsze testy nowej wędki na blanku 4s80mlf2. Wbrew niektórym opiniom moim zdaniem cw kija jest opisany prawidłowo. W dolnym zakresie łowiłem smukłymi woblerami płytkoschodzącymi pod prąd i szczytówka bardzo fajnie pracowała. Górnego nie testowałem. W żadnym razie nie jest to jakaś super szybka konstrukcja. Bardzo fajnie pracuje i ugina się pod oporem. Niestety nie udało mi się nic złowić. Woblery od około 4 gramów latają bardzo fajnie. Przy zbrojeniu należy tylko zwrócić uwagę na wyważenie kija. Wskazana pełna rękojeść, inaczej wędka będzie "leciała na pysk". U mnie przy długości od stopki 31cm i kołowrotki TP 2500S jeszcze trochę leci do przodu, ale nie jest źle. Bardzo fajna wędka do łowienia na twarde przynęty.

Edytowane przez dante
  • Like 2