Zander97 Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Siema, Siema, Ma ktoś z Was Koledzy xls68mxf? Jestem ciekaw Waszych opinii. Ja mam ,co byś chciał wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 PS76MF2, mam akurat taki i idealnie się sprawuje Wysłane z iPad za pomocą TapatalkZgadzam się z kolegą DzikiBill. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzalezniony od lowienia Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Ciekawy jestem zdania posiadaczy tego kija. Tak się składa, że nabyłem ten kijek pod koniec sezonu i za wiele na niego nie połapałem. Miałem na niego dwa brania i dwie wyholowane ryby ok 70 cm. Wędka przeznaczona na sandacza z opadu. Co do owszem krótkiej przygody z tą wędką, moje spostrzeżenia na plus, bo od nich zacznę, są takie, że blank mimo swojej "pałowatości" ładnie trzyma rybę i przechodzi w parabolę. Czuć też spory zapas mocy. Wędka czuła, aczkolwiek blank dosyć tępo przenosi branie ( ponoć dla tego, że StC ma grube ścianki blanku i "tak ma"). Mi to tak średnio się podobało, może to przypadek, nie miałem więcej okazji holować ryby. Kolejną dla mnie wadą tego kija jest "pałowatość". W życiu nie miałem tak szybkiej i sztywnej wędki! Gdy dno jest bardziej miękie i nie czuć opadu, to na szczytówce prawie nic nie widać. Prowadzenie przynęty wg. mnie też w jakiś sposób jest ograniczone, gdyż ciężko poprowadzić wolniej, spokojniej. Raczej, krótkie szybkie skoki/podbicia. Legend elite, Xtreme są wg. mnie cieplejszymi wędkami. No coś mi ten kij nie leży w łapie. Może to kwestia, że łowiłem również na xfasty, ale cieplejsze i ciężko mi się przestawić. Może warto? Może niektórzy porostu nie lubią aż tak szybkich kijów? Nie wiem jak Ty Zander97 i reszta Kolegów jesteście zadowoleni z tego wędziska?Dzięki z góry za Wasze komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander97 Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Ja jestem bardzo zadowolony, nie uważam żeby kij był palowaty, miałem wcześniej lws 68 mxf i był sztywniejszy od tego, w listopadzie wyjąłem na ten kij przypadkowo tołpygę 51 kg za grzbiet, pare sandaczy,okonia mam go na świeżo od września ale jestem bardzo zadowolony, w przedziale od 10g do 25g plus guma nie zamierzam szukać już nic innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf8 Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 To ja się tutaj włączę do rozmowy, bo też przygotowuje się do kupienia czegoś szybkiego na sandacza lekko. Zastanawiam się między Tournamentem LWS76MLXF2a właśnie Xtreamem LXS76MLXF2 . Miałem wczoraj w łapie oba modele i pomachałem nimi trochę na sucho w sklepie. Moje wrażenia są takie że Xtream jest znacznie szybszy i wygina się w ładną parabolę a tournament... hmmm powiem szczerze że myślałem że jest szybszy, oczywiście to wrażenie jedynie na sucho. Jakie jest wasze zdanie? może ktoś używa właśnie tych wędek? W Xtreamie boje się teg co napisał kolega przede mną że nie będzie pokazywał kontaktu z podłożem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzalezniony od lowienia Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Dzięki Zander97 za opinie, może jeszcze musze pomachać i się przekonać. Xtreme w tych samych parametrach jest kijem cieplejszym wg mnie niż Legend X. Wstrzymaj się trochę bo w marcu będą nowe Xtreme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Dzięki Zander97 za opinie, może jeszcze musze pomachać i się przekonać. Xtreme w tych samych parametrach jest kijem cieplejszym wg mnie niż Legend X. Wstrzymaj się trochę bo w marcu będą nowe XtremeLegend Xtreme jest ostrzejszy niz Legend x ale kolega w poprzednim poscie pytał o LXS czyli Legend Tournament Walleye. Mocno inna wedka niz Xtreme. Moim zdaniem zdecydowanie mniej czula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 @Kruz - LXS to Legend Xtreme Spinning. Mam wersję casting poprzedniej serii XC68MXF - recoile wymieniłem sobie na tytanowe SeaGuide i powiem tak - na jeziorowe sandacze nie chcę innego kija a i powierzchniowe bolki z łódki na Wiśle obskoczy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf8 Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 No LXS to Xtreme ale chcę porównać ją z Tournamentem więc dzięki za opinie i porównanie:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 @Kruz - LXS to Legend Xtreme Spinning. Mam wersję casting poprzedniej serii XC68MXF - recoile wymieniłem sobie na tytanowe SeaGuide i powiem tak - na jeziorowe sandacze nie chcę innego kija a i powierzchniowe bolki z łódki na Wiśle obskoczy. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkZamiast LWS napisalem LXS . Czeski blad Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alphard28 Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 poszukuję informacji na temat legend tournamet LBS610MLXF - ktoś może ma i chce się podzielić doświadczeniami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 (edytowane) Ciekawy jestem zdania posiadaczy tego kija. Tak się składa, że nabyłem ten kijek pod koniec sezonu i za wiele na niego nie połapałem. Miałem na niego dwa brania i dwie wyholowane ryby ok 70 cm. Wędka przeznaczona na sandacza z opadu. Co do owszem krótkiej przygody z tą wędką, moje spostrzeżenia na plus, bo od nich zacznę, są takie, że blank mimo swojej "pałowatości" ładnie trzyma rybę i przechodzi w parabolę. Czuć też spory zapas mocy. Wędka czuła, aczkolwiek blank dosyć tępo przenosi branie ( ponoć dla tego, że StC ma grube ścianki blanku i "tak ma"). Mi to tak średnio się podobało, może to przypadek, nie miałem więcej okazji holować ryby. Kolejną dla mnie wadą tego kija jest "pałowatość". W życiu nie miałem tak szybkiej i sztywnej wędki! Gdy dno jest bardziej miękie i nie czuć opadu, to na szczytówce prawie nic nie widać. Prowadzenie przynęty wg. mnie też w jakiś sposób jest ograniczone, gdyż ciężko poprowadzić wolniej, spokojniej. Raczej, krótkie szybkie skoki/podbicia. Legend elite, Xtreme są wg. mnie cieplejszymi wędkami. No coś mi ten kij nie leży w łapie. Może to kwestia, że łowiłem również na xfasty, ale cieplejsze i ciężko mi się przestawić. Może warto? Może niektórzy porostu nie lubią aż tak szybkich kijów? Nie wiem jak Ty Zander97 i reszta Kolegów jesteście zadowoleni z tego wędziska?Dzięki z góry za Wasze komentarze.Ja przerobiłem już parę wędek z Park Falls i to co piszesz zupełnie się nie zgadza z moimi spostrzeżeniami i wnioskami z nad wody. W sklepie na sucho macałem i "testowałem" jeszcze więcej modeli. Myślę , że po prostu używałeś za mocnego kija do obencych warunków (ciężar i podłoże). Jakimi główkami łowiłeś tym kijem że nie czułeś opadu, tempo przenosiło brania i na miękkim dnie szczytówka lekko pokazywała? Ja jestem bardzo zadowolony z tych wędek, ciut je przeciążam ponieważ dla mnie są inaczej opisane . Długa Elitka uncjowa obsługuje mi dropa 35g spokojnie, A krótka 3/4 uncji ciągnie nawet 40g bez stęknięcia .Mówię o tych mocniejszych blankach (Med-Heavy, Medium lub Med-Light). Okoniówką typu Light do 7 łowię do 7 a nie 12g jak ktoś pisał . Edytowane 5 Lutego 2020 przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 poszukuję informacji na temat legend tournamet LBS610MLXF - ktoś może ma i chce się podzielić doświadczeniami??Pisz co chcesz wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Btw tak myślę sobie fajnie jakby pokazali totalnie coś nowego blanki z grafenu np. Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Btw tak myślę sobie fajnie jakby pokazali totalnie coś nowego blanki z grafenu np. Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu TapatalkaPewnie bedzie to jedynie ulepszona wersja obecnego Xtrema. Na zdjeciu cos tam widac ale nie za wiele. Zmieniony uchwyt, zmieniony napis, wiecej zywicy a mniej maty albo odwrotnie (o ile w ogole o to chodzi), moze lepsze przelotki. Na jakies specjalne rewolucje bym nie liczyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Życzyłbym sobie rewolucji w postaci prostych blanków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 (edytowane) Życzyłbym sobie rewolucji w postaci prostych blankówTak sie zastanawiam od jakiegos czasu o co chodzi z tym lametem o krzywych blankach. Mam wedek St Croix pewnie ze 30 - przerobilem .... nie wiem ile. Wszystkich moich kolegów obkupilem w drugie tyle i zaden z nas nie ma krzywej. Moze jakby laser przylozyc do blanku to jakas tam odchyłka jest ale szczerze mowiac nie mam zamiaru tego w ten sposob sprawdzac. A jak komus nie odpowiada to wybor wsrod innch producentow w dzisiejszych czasach jest na prawde spory. Edytowane 9 Lutego 2020 przez kruz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Pełna zgoda, wybór jest na szczęście ogromny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakrza74 Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Niektórzy mają pecha i trafią na krzywulca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Za tyle kasiory też bym się spienił.zresztą KAŻDY zakupiony kij który jest krzywy boli nabywcę............. czyli buble są wszędzie nawet wsród perełek.....bardzo....drogich...Ja przed zakupem w Coronie powiedziałem że mają przed wysyłką 2 x DOKŁADNIE obejrzeć kija bo nic tak nie zniechęca wędkarza do firmy jak przysłany kij z mankamentem....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Za tyle kasiory też bym się spienił.zresztą KAŻDY zakupiony kij który jest krzywy boli nabywcę............. czyli buble są wszędzie nawet wsród perełek.....bardzo....drogich...Ja przed zakupem w Coronie powiedziałem że mają przed wysyłką 2 x DOKŁADNIE obejrzeć kija bo nic tak nie zniechęca wędkarza do firmy jak przysłany kij z mankamentem.......Wierzysz, że oglądali tak, jak chciałeś???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 (edytowane) Wierzę bo rozmawiałem osobiscie przed zakupem i powiedziałem że to mój pierwszy nabytek z tej firmy i jesli będzie krzywy co czasami bywa to odeslę go natychmiast.....i do sklepu nie wrócę.......... Edytowane 10 Lutego 2020 przez delux64 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Na targach lub w sklepach stacjonarnych nie uświadczysz za bardzo krzywych blanków ,nadlewek,krzywo powklejanych przelotek ,bąbli powietrza pod nalepkami itp.Kupując u nasz przez net masz 75% szans ,że wcisną bubla .Ja odsyłałem do CF 2 x bubla to mi odpisali żebym u nich nie kupował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Na targach lub w sklepach stacjonarnych nie uświadczysz za bardzo krzywych blanków ,nadlewek,krzywo powklejanych przelotek ,bąbli powietrza pod nalepkami itp.Kupując u nasz przez net masz 75% szans ,że wcisną bubla .Ja odsyłałem do CF 2 x bubla to mi odpisali żebym u nich nie kupował Chyba kazdy sklep internetowy w kraju majacy w ofercie St Croix jest otwarty rowniez stacjonarnie... Czyli trzyma podwojnie kije jeden kiepski do wysylki a drugi dobry na miejscu? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Marcyś Ty tym handlujesz to powinieneś wiedzieć jak to się odbywa .Pomijam fakt ,że mogli nie mieć w CF dobrej sztuki a prosiłem o sprawdzenie przed wysyłką .Ale żeby wysłać komuś bubla po zwrocie bubla to przesada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi