Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Sorka za spam ale który sklep byście polecili jeśli chodzi o zakup st croix , corona , arapaima ? Czy może coś innego, pisaliście ostatnio o krzywych blankach itd , czy macie jakieś przykre wspomnienia związane z jakimś sklepem i go odradzacie . Wybór padł na ES76MF (chwilę trwało zanim pozbierałem kase :D) do łowienia z brzegu sandacza okonia myślę że będzie spoko (.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Sorka za spam ale który sklep byście polecili jeśli chodzi o zakup st croix , corona , arapaima ? Czy może coś innego, pisaliście ostatnio o krzywych blankach itd , czy macie jakieś przykre wspomnienia związane z jakimś sklepem i go odradzacie . Wybór padł na ES76MF (chwilę trwało zanim pozbierałem kase :D) do łowienia z brzegu sandacza okonia myślę że będzie spoko (.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

Polecam forumowego kolegę @Marcyś B) Na pewno wybierze Ci najprostszy z prostych...

• Like 2

New Legend Extreme:

XFS68MXF XFS610MLXF XFS70MF XFC70MF XFC70MHF XFC71MHXF XFC74HF

Termin dostawy maj/czerwiec 2020.

Cena detal ok 3400-3500zł w zależności od modelu :)

Już można stawać w kolejności do zamówień :)

Rozumiem Marcyś, że ta kolejka to taka ironia ? :D

Po głębszym zastanowieniu, mimo, że dwa tygodnie temu pisałem, że i tak kupię - jednak nie stanę w tej kolejce.

• Like 1

To ja się tutaj włączę do rozmowy, bo też przygotowuje się do kupienia czegoś szybkiego na sandacza lekko. Zastanawiam się między Tournamentem  LWS76MLXF2a właśnie Xtreamem LXS76MLXF2 . Miałem wczoraj w łapie oba modele i pomachałem nimi trochę na sucho w sklepie. Moje wrażenia są takie że Xtream jest znacznie szybszy i wygina się w ładną parabolę a tournament... hmmm powiem szczerze że myślałem że jest szybszy, oczywiście to wrażenie jedynie na sucho. Jakie jest wasze zdanie? może ktoś używa właśnie tych wędek? W Xtreamie boje się teg co napisał kolega przede mną że nie będzie pokazywał kontaktu z podłożem.

Turnamenty takie są. Gibki szczyt. Xtreme pokaże kontakt z podłożem.Jak dobierzesz masę wabika do warunków. Trzeba pamiętać że warunki panujące nad wodą nie tylko w wodzie.Wiatr ma duże znaczenie. Pomimo giętkiego szczytu kij w caście jest czuły. Mam ltbc do 1/2 oz. I jest to kij dobrze opisany. Puknięcia okoni czuć. Ale jak bardzie j wieje i trzeba dynami cznie podbic trzeba coś mocniejszego. Ja chyba spróbuję xtreme do 14lb mocybi 17gr w opisie

Widzę że się nagonka na na st croixy zrobiła bo drożyzna zaczęło wiać. Tak jak niektórzy z bmkami, że gówno teraz robio bo elektroniki wala i się psujo. Łople pewnie lepsze.

Kupuje to na co mnie stać, avida kupię, elitki pewnie nie, ale to nie oznacza że zaraz mam pisać że krzywe blanki i lakier odłazi z przelotek bo każdy to wie.

• Like 3

Widzę że się nagonka na na st croixy zrobiła bo drożyzna zaczęło wiać. Tak jak niektórzy z bmkami, że gówno teraz robio bo elektroniki wala i się psujo. Łople pewnie lepsze.

Kupuje to na co mnie stać, avida kupię, elitki pewnie nie, ale to nie oznacza że zaraz mam pisać że krzywe blanki i lakier odłazi z przelotek bo każdy to wie.

Januszu,generalnie (a właściwie to całkowicie) się z Tobą zgadzam.

Mam jednak pytanie,jakim to narzeczem się posługujesz?  ;)