psd27 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Widzę że się nagonka na na st croixy zrobiła bo drożyzna zaczęło wiać. Tak jak niektórzy z bmkami, że gówno teraz robio bo elektroniki wala i się psujo. Łople pewnie lepsze. Kupuje to na co mnie stać, avida kupię, elitki pewnie nie, ale to nie oznacza że zaraz mam pisać że krzywe blanki i lakier odłazi z przelotek bo każdy to wie.To nie tak - elitka od zawsze była droga, jako top, ale skoro cena jeszcze wzrosła, to pytanie, co dostajesz w zamian jako użytkownik? Jeśli nie widać żadnych benefitów idących za ceną, to dziękujemy i nie kupujemy.Zgadzam się natomiast, ze nie ma co od razu mówić, ze coś jest gówniane. No i jest jeszcze jedna ważna rzecz - przychody producenta, to (w uproszczeniu) marża x liczba sprzedanych sztuk. Podnosząc marże i sprzedając mniej można mieć nadal te same przychody, za to można podnieść jakość produktu, czego StC i nam życzę :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Tylko jak widać im na tym nie zależy. My nie jesteśmy dla nich żadnym klijentem, wędki kupowane w Polsce a nawet w Europie to pewnie jakiś promil sprzedaży. Śmiem nawet twierdzić że to nam bardziej zależy żeby je sprzedawać niż im, podobnie jak z simmsem. Wystarczy popatrzeć na sieć dystrybucji w Europie i w Stanach i dla tego ceny są dostosowane do rynku Amerykańskiego, a w Eurpie jak sobie chcą kupić to proszę bardzo, jak nie to spadać i tak zarobimy swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Co do firm z USA to nie wiadomo jak to jest. Bo np jedna z nich do każdej wedki z wyższych półek dodaje oryginalną tubę a u nas tylko pokrowiec . Niby tuba 100 parę złotych ale zawsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Ja powiem tak - jestem fanem StC, w szczególności serii Elite i Xtreme. Firma ma świetny serwis, a to też ważne. Co do nowej Xtreme - myślę, że płacenie podwójnej ceny za karbonowe AGSy (które, nota bene do najtrwalszych podobno nie należą) moim zdaniem nie ma sensu. Na pewno są to udane wędki, ale na moje łowienie starczą mi te, które już mam. Jedynie co to rozważyłbym Legend X cast 68MXF tylko co ja sobie polepszę skoro mam już Xtreme 68MXF? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 A umie ktoś powiedzieć, czy ceny Blanki poszybowały w górę, czy tylko gotowych wędek? Pytałem o to wyżej, ale odpowiedzi brak... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 ... poszły w górę już pod koniec tamtego roku, a w szczególności na te dłuższe blanki i z wyższej półki .... dlatego takie obecnie różnice przy próbie odsprzedaży .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 ... poszły w górę już pod koniec tamtego roku, a w szczególności na te dłuższe blanki i z wyższej półki .... dlatego takie obecnie różnice przy próbie odsprzedaży .... Miłośnik st. croix zapłaci każdą cenę.Ja np. nie zapłacę, bo wiem że są dużo tańsze blanki i nie gorsze np CD. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Miłośnik st. croix zapłaci każdą cenę.Ja np. nie zapłacę, bo wiem że są dużo tańsze blanki i nie gorsze np CD.Pozwolę sobie rozwinąć, ja sobie wyżej cenie blanki CD niż jakikolwiek ST.Croix, a ostatnio stwierdziłem że Matagi dla mnie też jakby zyskiwało względem amerykańców.Cen nie komentuje, wszak to je rynek weryfikuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 (edytowane) Miłośnik obecnie , to w tym wypadku już trochę za mało.... tu trzeba by było już mówić raczej o JOBLU na punkcie St.Croix .... Lubie ta firmę , ale też mam swoją granice co i za ile mogę sobie kupić ; a co nie ma sensu , by tylko pokazać , że mnie na to stać ... Edytowane 21 Lutego 2020 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Myślę, że w pewien sposób StC wycofaniem blanków, długich Elitek i nową Xtreme za 3500 u polskich pośredników strzeliło sobie gola..... tyle że w Wisconsin nikt o tym nie wie, bo to co napisałem tyczy się tylko naszego podwórka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Lubie ta firmę , ale też mam swoją granice co i za ile mogę sobie kupić ; a co nie ma sensu , by tylko pokazać , że mnie na to stać ...Doszedłem jakiś czas temu do tego samego wniosku :-) Zwłaszcza, ze mam wrażenie, ze każda nowa, lepsza wędka jest lepsza od poprzedniej o jakieś 0,5-2% ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 To tak dla rozlużnienia łowi ktoś kijem LIS 70 MF ?Chodzi o ten model co wycofali ,co ciekawe był dużo lżejszy od obecnego LTIS 70MF .Jak z czułością tego patyka ,itp ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoF Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Biorąc pod uwagę że Polska cena sklepowa będzie ok 1000zl droższa niż amerykańska to może warto się zastanowić nad zamówieniem z us i a bezpośrednio zamówić w kilku przez kogoś na miejscu i myk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Biorąc pod uwagę że Polska cena sklepowa będzie ok 1000zl droższa niż amerykańska to może warto się zastanowić nad zamówieniem z us i a bezpośrednio zamówić w kilku przez kogoś na miejscu i mykTak płacić za kij 600$ i jeszcze kogoś kłopocić[emoji26][emoji26].Nie dość że nie jest wart tych 600$ to jeszcze kłopot bo i cło wisi w powietrzu, albo kombinować z używką.Niedorzeczne to-powaliło ich totalnie.Zbojkotować ich, to się opamiętają. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Tak płacić za kij 600$ i jeszcze kogoś kłopocić[emoji26][emoji26].Nie dość że nie jest wart tych 600$ to jeszcze kłopot bo i cło wisi w powietrzu, albo kombinować z używką.Niedorzeczne to-powaliło ich totalnie.Zbojkotować ich, to się opamiętają. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu TapatalkaKolego a z skąd wiesz ze nie jest wart swojej ceny? Testowałem już ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Kolego a z skąd wiesz ze nie jest wart swojej ceny? Testowałem już ? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkBo st croix nie jest w stanie technologicznie wyprodukować blank, który przebije np graphitleadera czy resstafine, a te są tańsze od st croix.Zapewniam Cię że obecny najwyższy model st croix nie przebije mojego borona od resstafine, wiem to bez sprawdzania nowych st croix, więc wiem co piszę. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Bo st croix nie jest w stanie technologicznie wyprodukować blank, który przebije np graphitleadera czy resstafine, a te są tańsze od st croix.Zapewniam Cię że obecny najwyższy model st croix nie przebije mojego borona od resstafine, wiem to bez sprawdzania nowych st croix, więc wiem co piszę. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Jedna z czołowych firm z ponad 30 letnim doświadczeniem nie jest w stanie wyprodukować blanków z domieszką boronu? No bez przesady , nie w tych czasach. Produkują to na co jest zapotrzebowanie na największych rynkach wędkarskich, a do nich Polska się nie zalicza. Cena wysoka, czy dobrze skalkulowana? To nie jest jednoosobowa firma , na pewno rozpoznanie rynku było zrobione. Ktoś kto będzie chciał łowić najwyższymi modelami z oferty firmy i odpowiada im wygląd obecnych wędzisk to i tak kupi. Ceny w Europie będą niższe niż te sugerowane w Polsce podane powyżej w wątku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Generalnie już na dzień dobry jesteśmy goleni w przeliczeniu na nasze 1000 pln na sztuce. Rozumiem, spytacie gdzie tu marża, cło i inne rzeczy które musi zapłacić pośrednik.... tyle że napisałem, na sztuce. Gdyby przyjąć taktykę że liczymy 1-1 to te nowe Xtremy kosztują tam tyle samo co u nas Dragony. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Generalnie już na dzień dobry jesteśmy goleni w przeliczeniu na nasze 1000 pln na sztuce. Rozumiem, spytacie gdzie tu marża, cło i inne rzeczy które musi zapłacić pośrednik.... tyle że napisałem, na sztuce. Gdyby przyjąć taktykę że liczymy 1-1 to te nowe Xtremy kosztują tam tyle samo co u nas Dragony. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkBracia czy ze wschodu czy zachodu zawsze nas golili na sucho i golą nadal[emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Jedna z czołowych firm z ponad 30 letnim doświadczeniem nie jest w stanie wyprodukować blanków z domieszką boronu? No bez przesady , nie w tych czasach. Produkują to na co jest zapotrzebowanie na największych rynkach wędkarskich, a do nich Polska się nie zalicza. Cena wysoka, czy dobrze skalkulowana? To nie jest jednoosobowa firma , na pewno rozpoznanie rynku było zrobione. Ktoś kto będzie chciał łowić najwyższymi modelami z oferty firmy i odpowiada im wygląd obecnych wędzisk to i tak kupi. Ceny w Europie będą niższe niż te sugerowane w Polsce podane powyżej w wątku.No jakoś większość firm ten boron omija, bo to widać nie jest łatwy temat[emoji16].Mam rastka z boronem i nie zamieniłbym za żadne najnowsze st. Croix.Kto ma kija na tym blanku wie o czym mówię. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 A mógłbyś coś polecić z tym boronem 230-240 cm długości , w jednym kawałku, 30lb , tak żeby rzucić te 150 gram bez strachu ? Może i spróbuje tego cudu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 A mógłbyś coś polecić z tym boronem 230-240 cm długości , w jednym kawałku, 30lb , tak żeby rzucić te 150 gram bez strachu ? Może i spróbuje tego cuduO takiej mocy to nie wiem czy coś jest.Musiałbyś na ich stronę wejść i zobaczyć czy mają coś z morskiego. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Ciekawe jaka będzie waga tej szpady...? Blank + osprzęt = 300g?[emoji2959] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Dobrze , że zdążyłem się obkupić. Z tymi cenami to szok. No i wycofali serię salmon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Ciekawe jaka będzie waga tej szpady...? Blank + osprzęt = 300g?[emoji2959] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkSeryjne st.croix big jig lub swimbait odpowiadające wymaganiom jakie postawiłem powyżej ważą poniżej 160 gram.Gdyby było zapotrzebowanie na wędziska z domieszką boronu , przy obecnej technologii były by w ofercie większości producentów. Fishing Art nie ma 20-30 letniego doświadczenia w produkcji blanków a ofercie takie blanki posiada. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi