Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Ale żbik też nie ma od ręki większości kijów i nie wierze że akurat mój wybrany będą mieli w kilku egzemplażach.

Zadzwoń do CF i na pewno wyślą kuriera na swój koszt. Zadzwoń poproś o wyjaśnienie i sam zobaczysz.

Edytowane przez nurek28

Dokladnie. Najdziwniejszy jest ten korkek-ewidentnie sztukowany. Taka wedka nigdy by nie przeszla "quality control" w fabryce St. Croix. Musiala byc gdzies uszkodzona, moze miala juz jakiegos wlasciciela. To mi wyglada jak produkt z drugiej reki i to po naprawie lub jakis odrzut sprzedany jako nowy kij.

i co najlepsze uchwyt kołowrotka jest porysowany z jednej strony,czyli możesz mieć rację

kij powystawowy ... ;) :)

Mozesz mieć sporo racji. Ja u Nich kupowałem kilka lat temu i byłem w lekkim szoku gdy wyszedłem z kijem zdjętym wprost ze stojaka. Byłem przekonany, że ten który oglądam jest tylko do "macania" a gdy się zdecyduję, to Panowie z magazynu wyjmą mi nówkę sztukę w foliach, logach i tekturkach... Okazało się że kupuję "ostatnią sztukę"... Edytowane przez szczupły Krzysiek

Taaa... Myslisz ze oni sprawdzaja kije przed wysylka? Zbika jak poprosis, to tak... Ale CF watpie.. Nawet jak poprosisz... Zadzwonisz do nich to ci powiedza ze sa to wedki robione recznie i tak ma byc... Ja na twoim miejscu po prostu bym odeslal.. Kupiles przez internet i mozesz oddac nie podajac powodu a jak im powiesz co ci sie w nich nie podoba to beda probowali ci je po prostu wcisnac... Tak to wyglada.. Odeslij poczekaj na zwrot kasy i zamow u Zbika... Zadzwon i powiedz zeby ci wybral kije wolne od wad bo w przeciwnym razie odeslesz je z powrotem... W sumie kupujac kija za prawie poltora tysia mozna wymagac... To nie jest wedka za 2 stowy...

Ps:jakis czas temu moze miesiac poltora z nimi rozmawialem o tym wlasnie kiju avs90mlf2.. Powiedzieli ze nie maja czekaja na dostawe... Widac dlugo czekali na ten kij od Zbika.... Skoro dopiero teraz dostali... Zamowili pewnie za 2-3 sztuki i dostales to co dostales...

Grześku,jest dokładnie tak jak piszesz,bo jak zapytałem Remka czy to prawda, że te kijki mają nadlewki na przelotkach,to w odpowiedzi usłyszałem, że to tak ma być, żeby mi się nic z tą przelotką nie działo, jedynym słusznym wyjściem z sytuacji jest zwrot kasy i zamówienie u Żbika tak jak piszesz,o ile CF zwróci mi kasę,bo jak zapyta mnie co jest powodem,a ja mu odpowiem o tych nie doróbkach,to stwierdzą że przesadzam i tak ma być,w dodatku odciąłem metki,a i sprostuje bo kupiłem dwa kije Avida i Panfisha, więc trochę więcej niż półtora tysiąca...

• Like 1

Grześku,jest dokładnie tak jak piszesz,bo jak zapytałem Remka czy to prawda, że te kijki mają nadlewki na przelotkach,to w odpowiedzi usłyszałem, że to tak ma być, żeby mi się nic z tą przelotką nie działo, jedynym słusznym wyjściem z sytuacji jest zwrot kasy i zamówienie u Żbika tak jak piszesz,o ile CF zwróci mi kasę,bo jak zapyta mnie co jest powodem,a ja mu odpowiem o tych nie doróbkach,to stwierdzą że przesadzam i tak ma być,w dodatku odciąłem metki,a i sprostuje bo kupiłem dwa kije Avida i Panfisha, więc trochę więcej niż półtora tysiąca...

Z tymi odcietymi metkami moze byc problem... w takim razie powinienes do nich zadzwonic pogadac z Remikiem nie sciemniac tylko powiedziec mu ze po wypakowaniu od razu odciales metki a pozniej obejrzałeś dokladnie wedki i dopatrzyles sie tych skaz ktore wedlug ciebie powoduja to ze towar jest niepelnowartosciowy i chcesz go zwrócić zadasz zwrotu pieniedzy...pozostaje jeszcze druga kwestia... czy te wedki juz nie zostaly na ciebie zarejestrowane na stonie st.croix... Jesli je zarejestrowales na siebie ti bedzie problem i moga ich nie przyjac...

Z tymi odcietymi metkami moze byc problem... w takim razie powinienes do nich zadzwonic pogadac z Remikiem nie sciemniac tylko powiedziec mu ze po wypakowaniu od razu odciales metki a pozniej obejrzałeś dokladnie wedki i dopatrzyles sie tych skaz ktore wedlug ciebie powoduja to ze towar jest niepelnowartosciowy i chcesz go zwrócić zadasz zwrotu pieniedzy...pozostaje jeszcze druga kwestia... czy te wedki juz nie zostaly na ciebie zarejestrowane na stonie st.croix... Jesli je zarejestrowales na siebie ti bedzie problem i moga ich nie przyjac...

najpierw odciąłem metki a potem zacząłem dokładnie oglądać kijki,udało mi się przywiązać je z powrotem, może nie wygląda to jak oryginalnie,ale wiszą dokładnie tak samo,nie nie zarejestrowałem żadnego kijka

Edytowane przez Voiteh

W takim razie uważam ze nie powinno byc problemu ze zwrotem... Tak jak napisalem zadzwon w poniedzialek pogadaj z Remikiem ale... Badz stanowczy... Chcesz zwrócić wedki i oczekujesz pelnego zwotu kasy... a jesli ci bardzo zależy na tych konkretnie kijach i koniecznie na St. Croix to proponuje uderzyć do Żbika telefonicznie poprosic o wybranie wedek bez zadnej skazy...

A ja tak z ciekowsci zapytam bez podtektow poniewaz naprawde nie wiem. Co metki maja do zwrotu produktu? Zreszta rejestracja rowniez. Ta rejestracja na stronie St. Croix jest bez znaczenia.

Edytowane przez Kwinto

W takim razie uważam ze nie powinno byc problemu ze zwrotem... Tak jak napisalem zadzwon w poniedzialek pogadaj z Remikiem ale... Badz stanowczy... Chcesz zwrócić wedki i oczekujesz pelnego zwotu kasy... a jesli ci bardzo zależy na tych konkretnie kijach i koniecznie na St. Croix to proponuje uderzyć do Żbika telefonicznie poprosic o wybranie wedek bez zadnej skazy...

zalogowałem się na stronie Żbika ale nie mogę przeglądnąć oferty wędek, wyskakuję mi hasło "dostęp zabroniony" wtf.?

A ja tak z ciekowsci zapytam bez podtektow poniewaz naprawde nie wiem. Co metki maja do zwrotu produktu? Zreszta rejestracja rowniez. Ta rejestracja na stronie St. Croix jest bez znaczenia.

Odpowiem ci z wlasnego doswiadczenia... Kupilem jakis czas temu w CF wilda rivera... Bylem osobiscie... Na nastepny dzien zadzwonilem i chcialem wymienic na avida w tych samych parametrach niestety kijek byl od razu zarejjestrowany na mnie w dniu kupna metki mialem oryginalnie (nie zdejmowalem) od Remika uslyszalem ze gdybym kija nie rejestrowal na siebie to moglbym zwrocic ale skoro jest juz zarejestrowany na mnie to zamiana nie wchodzi w gre... Bo on juz kija zarejestrowanego nie sprzeda... Ale chetnie mi sprzedadza avida a nawet maja jeszcze jedna ostatnia sztuke na stanie....

A to te zaczepy na metki jakies ze złota były? Jak nie to im zamontuj tym samym czym byly jak przyjechały. Nawet jakbys mial w to zainwestowac to 3xstcroix i tak sie opłaca. Zreszta, taka metka to dla mnie jak naklejka z cena. Miala prawo byc zerwana, przesyław z załączniku luzem. Powodzenia

Odpowiem ci z wlasnego doswiadczenia... Kupilem jakis czas temu w CF wilda rivera... Bylem osobiscie... Na nastepny dzien zadzwonilem i chcialem wymienic na avida w tych samych parametrach niestety kijek byl od razu zarejjestrowany na mnie w dniu kupna metki mialem oryginalnie (nie zdejmowalem) od Remika uslyszalem ze gdybym kija nie rejestrowal na siebie to moglbym zwrocic ale skoro jest juz zarejestrowany na mnie to zamiana nie wchodzi w gre... Bo on juz kija zarejestrowanego nie sprzeda... Ale chetnie mi sprzedadza avida a nawet maja jeszcze jedna ostatnia sztuke na stanie....

Rozumiem. Moze w Polsce to jakos inaczej dziala. Ta rejestracja wedki na stronie St. Croix nie ma totalnie znaczenia. Ja zadnej swojej wedki u nich nie rejestrowalem i jak trzeba bylo wymienic szczytowke to tylo zapytali o numer seryjny z blanku.

Panowie... Gdzies juz to pisalem... Napisze jeszcze raz... Przez kilkanascie lat bylem posiadaczem chyba z 15 wedzisk st. croix polowe z nich kupilem jako nowe reszta to byly używki kupowane na forum... Jesli chodzi o wedki to sa to naprawde bardzo fajne kije napewno warte uwagi,ale pod warunkiem ze trafisz dobrze uzbrojony i poprawnie złożony kijek... Wedki za spora kase jakimi sa tak powinny byc zrobione... Moze w stanach ludzie nie przywiazuja wagi do takich rzeczy ale u nas juz tak i tu dziwie sie dystrybutorowi ze puszcza w obieg tak niedopracowane egzemplarze za taka kase wedki z takimi skazami nie powinny wogole trafic do sprzedazy albo powinny byc sprzedawane w drugiej kategorii za polowe ceny, mysle ze i tak trafili by sie chetni na te kije za powiedzmy pol ceny wyjsciowej..

Rozumiem. Moze w Polsce to jakos inaczej dziala. Ta rejestracja wedki na stronie St. Croix nie ma totalnie znaczenia. Ja zadnej swojej wedki u nich nie rejestrowalem i jak trzeba bylo wymienic szczytowke to tylo zapytali o numer seryjny z blanku.

Mysle ze wszedzie dziala podobnie... Tu pewnie chodzi tylko i wylacznie o podejscie do tematu sprzedawcy... W tym wypadku CF, po prostu sprzedali kij i tyle...(oczywiscie kij mieli tylko jeden i ze stojaka) To takie typowe podejscie sprzedawcow w Polsce... Tak jak wczesnie pisalem ja w CF wiecej zakupow nie zrobie... Mam nadzieje ze kolega pomyslnie zalatwi zwrot wedek w CF i kupi takie jakie powinny byc od razu czyli bez żadnych wad

Ja to nawet nie wiem w jaki sposob sprzedawca, w tym wypadku CF moze sprawdzic czy wedka byla rejestrowana. Rejestry sa w bazie firmy St. Croix. Watpie aby mieli do nich dostep.

Tak czy siak, ja rowniez mam nadzieje, ze kolega pomyslnie zwroci tego bubla, ktory w ogole nie powinien byc dostepny na rynku jako wedka nowa. 

Jutro jak będę miał wolną chwilę to zrobię jeszcze zdjęcia tego uchwytu,i przelotki startowej która z jednej strony też jest porysowana w Panfishu,mam nadzieję że CF nie będzie robiło mi problemów, wyśle do mnie kuriera,zabierze tego bubla i zwrócą mi kasę,bo nie mam zamiaru czekać kolejny tydzień na kijki,w dodatku wypada to w okresie świąt, więc napewno przeciągnęło by się to w czasie