RulleZ Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 czy ktoś używa kijów xxx106uls2? TRS? WRS? AVS? Z chęcią poznam różne opinie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Kto ci powiedział , że LES nie robią? W styczniu wysłałem złamanego LES86MHF2, WERSJA NSI- Moją perełkę, w czwartek przyszła nowa szczytówka wraz ze starym dolnikiem ... tych blanków już nie robią ( ale całej serii LEGEND - S&S ) , a to , że dostałeś nową szczytówkę zawdzięczasz prawu reklamacji.Obecnie cała produkcja długich blanków LEGEND jest utrzymywana tylko pod kątem napraw reklamacyjnych ... Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Kto ci powiedział , że LES nie robią? W styczniu wysłałem złamanego LES86MHF2, WERSJA NSI- Moją perełkę, w czwartek przyszła nowa szczytówka wraz ze starym dolnikiem Żbikówna. Ile Cię skasowali za wymianę samej szczytówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 (edytowane) Mam prośbę do użytkowników serii premier. Trochę laickie, ale chcę się tylko upewnić. Czy przy wszystkich przelotkach jest zielony tipet, czy tylko startowej? Sugerując się innymi seriami zapewne tak. PS I fajnie by było, gdyby znalazł się posiadacz Premiera PC66MF2 i zmierzył średnicę szczytówki Edytowane 14 Kwietnia 2020 przez Koincydencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Kto ci powiedział , że LES nie robią? W styczniu wysłałem złamanego LES86MHF2, WERSJA NSI- Moją perełkę, w czwartek przyszła nowa szczytówka wraz ze starym dolnikiem Tak jak Mirmar wyżej pisał - seria LES jest nieprodukowana od 2016 a ES od początku 2019 roku. To, że dostałeś szczytówkę nie oznacza, że firma te wędki jeszcze produkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Mam prośbę do użytkowników serii premier. Trochę laickie, ale chcę się tylko upewnić. Czy przy wszystkich przelotkach jest zielony tipet, czy tylko startowej? Sugerując się innymi seriami zapewne tak. PS I fajnie by było, gdyby znalazł się posiadacz Premiera PC66MF2 i zmierzył średnicę szczytówkiHej, ja jestem szczęśliwym posiadaczem premierka PS76MLF2 i zielony tipet jest tylko na pierwszej przelotce. Jak dla mnie genialna wędka na pstragale. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odik777 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Witam, szukam informacji o kiju Mojo Bass MJS76MLXF MJS76MLXF 2,29 m ML X-Fast 1 3-5 kg 3,5-14 g 116 g 8 Szukam xfasta do lżejszych przynęt do 18g. długość 230 mi odpowiada. Łowić będę na Odrze, ale i na mniejszych rzekach i jeziorach. Sandacz również będzie na celowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Miałem taki, w dolniku bardzo dużo mocy, komfort to główki 10-25 g. Typowo sandaczowe ugiecie. Dokładnie miałem MLXF 70, czyli krótszy. Na Wisłe był dla mnie za słaby zaś na płytkie zaporowki oczko za nocny, 5g+4 cale już tak sobie średnio latało. Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez Lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odik777 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 To w takim razie może ten model, jest troche słabszy> ECS76MLXF2 229 cm ML X-Fast 2 2-5 kg 3,5-10,5 g 122 g 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) Miałem taki, w dolniku bardzo dużo mocy, komfort to główki 10-25 g. Typowo sandaczowe ugiecie. Dokładnie miałem MLXF 70, czyli krótszy. Na Wisłe był dla mnie za słaby zaś na płytkie zaporowki oczko za nocny, 5g+4 cale już tak sobie średnio latało.Przepraszam najmocniej, wprowadziłem przez pomyłkę w błąd. Miałem model MXF. Chciałem oczko niżej i wyższy model finalnie avid inshore 76 MLXF. MLXF Powinien być ok. Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez Lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq1gym Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Mam prośbę do użytkowników serii premier. Trochę laickie, ale chcę się tylko upewnić. Czy przy wszystkich przelotkach jest zielony tipet, czy tylko startowej? Sugerując się innymi seriami zapewne tak. PS I fajnie by było, gdyby znalazł się posiadacz Premiera PC66MF2 i zmierzył średnicę szczytówkiMówisz i masz. 2.2 milimetra za przelotką szczytową.Zielony tipet tylko na przelotce startowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 AVS 90mlf2 przyszedł do mnie w czarnym pokrowcu. Miesiąc później przyszedł AVS 96LM2 w folii bez pokrowca. Panfish też w folii.O co tu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zajumali najprawdopodobniej albo zapomnieli wysłać.Jawet jaxony mają pokrowce Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 (edytowane) Kij był zamawiany z USA i przyszedł w zgrzanej folii St.croix. Jak raz otworzysz to już nie zrobisz takiego zgrzewu ponownie. Więc raczej na pewno kij nie był wsadzony w pokrowiec wychodząc z fabryki. Ale pokrowiec pewnie był do niego dołączony i ktoś pewnie zapierd...Pierwszy St.croix przyszedł już wsadzony w pokrowcu ale znowu bez folii. Metki w obu przypadkach założone na przelotkach oryginalnie. Nie kumam o co chodzi, wiem tylko że zależało mi na pokrowcu, ponieważ jeżdżę na ryby na rowerze z wędką przypiętą w pokrowcu do ramy, nie rysuje się tak blank i chociaż w małym stopniu jest zabezpieczony. O ewentualnej odsprzedaży kija bez pokrowca nie wspomnę.Wiem że mogę dopasować pokrowiec z innej wędki i tak zrobiłem, tzn kupiłem pokrowiec z neoprenu na ebay, ale uważam że dziwne rzeczy się dzieją, jakby nie patrzeć kij za 1400zł bez pokrowca który nawet najtańszy jaxon ma jak kolega wyżej wspomniał. Edytowane 23 Kwietnia 2020 przez meps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 AVS 90mlf2 przyszedł do mnie w czarnym pokrowcu. Miesiąc później przyszedł AVS 96LM2 w folii bez pokrowca. Panfish też w folii.O co tu chodzi? Moje wszystkie St. Croix zamawiane w USA przychodzily zapakowane w foli. Pokrowca nigdy nie bylo poza Elitka. Przy zamawianiu Elitki dokladali taki plastkikowo/siatkowy rekaw. Ostatnia wedke St.Croix zamawialem chyba trzy lata temu, nie wliczajac jednej dla kuzyna w zeszlym roku. Ta z zeszlego roku nie miala pokrowca. Wszystkie wedki poza ta dla kuzyna byly zamawianie bezposrednio od St. Croix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander79 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 AVS 90mlf2 przyszedł do mnie w czarnym pokrowcu. Miesiąc później przyszedł AVS 96LM2 w folii bez pokrowca. Panfish też w folii.O co tu chodzi?Fakt że przyszedł w pokrowcu uznałbym za niespodziankę, a nie to że bez 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 W USA czy z USA lecą w samej folii.To, że w PL przychodzą w pokrowcach to inicjatywa dystrybutora, żeby klient otrzymał wędkę w pokrowcu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Seria Legend Xtreme miała zawsze siatkowany. Starsze Legend Elite miały pokrowce z materiału oraz z flagą USA.Z USA przychodzą one w kartonach zbiorczych bez pokrowców oprócz w/w. Fenwick też jest w folii a pokrowce KR Fishing zamawia w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Dzięki za rozwiązanie wątpliwości, zamawiałem w dwóch różnych sklepach w USA, może w jednym sprzedawca dorzucił od siebie pokrowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyw Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Hej,Potrzebuje porady moj sandaczowy avs68mxf uszkodzil sie przy szczytowce, napisalem do stc i powiedzieli mie,ze spoko, wysla nowa tylko musze pokryc koszty, ktore wynosza ponad $220. Zaproponowali te,ze moga podeslac dwusklad, ktory bedzie znacznie tanszy w transporcie. Potrzebuje wiec cos na sandacza w dwuskladzie na podobnym poziomie. Po przeczytaniu watku sklaniam sie ku axs70mf2. A moze zaproponujecie cos innego?A moze ktos chce odkupic ciut taniej jakiegos avs i kupie sobie mxf? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 (edytowane) ... za tą cenę kupisz na miejscu nowego .... , a cenę reklamacji - zrobiła właśnie niestety długość przesyłki... Edytowane 2 Maja 2020 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Szukam opinii na temat ASV90HF2. Jaki jest realny dół i max dla przynęt na tej wedce? Szukam potężnego kija na dolny odcinek Mozy i holenderskie kanały z brzegu. Będę łapał sandacze i od biedy bolenie z dna. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Podepnę się pod pytanie kolegi tyle że 86HF2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 (edytowane) <...> AVS 8,6" HF2 - od dołu pracuje już od 15 gr do jakichś 60 gr w komforcie , bo jeśli chodzi o możliwość rzucania - ogarnie więcej... Edytowane 2 Maja 2020 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Podepnę się pod pytanie kolegi tyle że 86HF2 Dorsze ogarniał bez problemu , 80g pilkerem na napływie dawał radę ale już klękał szczyt....Problem się pojawił jak łowiliśmy na płytkiej wodzie, w listopadzie trafiliśmy na ładne rybki, po 3kg. Jak mi się zerwa z 13metrów taki dorszyk to szybciutko zmieniłem na wędkę morską. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi