Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również z pytaniem o avid86hf2 bo mało informacji o tym modelu.Czy będzie odpowiedni do łowienia z opadu w rzece główki od 12gram do 35 plus guma,głównie za sandaczem .Jak wędka bd uginała się powiedzmy pod sandaczem/szczupakiem 60-70cm.Czy będzie jeszcze jakaś przyjemność z walki:).Kupiłem ten model tak trochę w ciemno w poniedziałek będzie u mnie i drugie pytanie bo na wędkę nie posiadam żadnego papieru i w razie złamania ile kosztuje dokupienie górnego składu/czy jest możliwe i czy to opłacalne.Dziękuje za jakąś podpowiedz.

Ja również z pytaniem o avid86hf2 bo mało informacji o tym modelu.Czy będzie odpowiedni do łowienia z opadu w rzece główki od 12gram do 35 plus guma,głównie za sandaczem .Jak wędka bd uginała się powiedzmy pod sandaczem/szczupakiem 60-70cm.Czy będzie jeszcze jakaś przyjemność z walki:).Kupiłem ten model tak trochę w ciemno w poniedziałek będzie u mnie i drugie pytanie bo na wędkę nie posiadam żadnego papieru i w razie złamania ile kosztuje dokupienie górnego składu/czy jest możliwe i czy to opłacalne.Dziękuje za jakąś podpowiedz.

Posiadam ten kij , do tego co piszesz nadaje się , kij jest mocny ale pracuje nawet nawet pod 40 pare cm szczupakami , spadów ryb z niego nie mam,jak już kupiłeś sam sprawdzisz :)

Pytanie o dolny CW elitki ES76MF2, plecionka PE#0.6 do 0.8. Jaka minimalna waga główki pod ES 3”, faktycznie od 5g jest Ok?

ES76MF2 to już całkiem mocny sprzęt. Osobiście nie schodziłbym z pletka poniżej PE#1. Te 5g też będzie trochę mało. Chyba że chodziło Ci o wersję oczko lżejsza ML do 10LB to wtedy z 5g coś już można jigować.

@saitt, długo miałeś okazję połowić ES76MF2?

Kolega ma takiego, trochę nim połowiłem przy okazji wspólnego pływania. Sam mam 5s70mf-B.

Do gum 3-4cale plus 5-15g ołowiu brałbym wersję 10LB. Zależy jakie gramatury będziesz najczęściej obsługiwał i z jak dużymi gumami. Jeśli często 15- 20g ołowiu to faktycznie MF. Jeśli bardzo często w 5-15g plus 3 - 4cale to, sugeruje MLF.

Pozdrawiam

Ja mam ES76MF2 od tego sezonu i faktycznie według mnie główka 5 gram to za mało dla tego kijka ja najlżejsze główki mam 7-8 gram a od 10 gram już na prawdę fajnie czuje wszystko , gumy najmniejsze jakie mam to 3 cale pod niego , plecionkę jaka używam to varivas PE 1.5 choć chciałbym zejść na PE 1.2 na przyszły sezon . Fajna wędka cały czas uczę się łowić na nią bo poprzednia jaka miałem to dragon Black rock wiec no przeskok był ogromny w każdej płaszczyźnie . Ja łowię głównie na jeziorach i zlego słowa nie powiem , teraz jeszcze kupuje pod nią TP 4000 mam nadzieję że będzie pasować :) w razie czego służę pomocą choć sam za wiele nie wiem :D

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

Moim zdaniem ten kij (es76mf) kończy się na 20g+4”, dołem od 7g+4”. Powyższy zakres dla mnie jest komfortowy, oczywiście można nieco lżej czy ciężej ale to już nie to[emoji6].

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez gumowy
  • Like 1

Używa ktoś może avida 70mhf2 ? Jakie realne cw dla tego kija ? Kij ma być jako uniwersal od 10 do 40 gram łącznie.

Pozdr

Mam avs66mhf, spokojnie tyle ogarnia, aczkolwiek przy 10g za dużego czucia przynęty się nie spodziewaj.

Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

Gdyby ktoś się zastanawiał nad Avidem Avs86mf2 do 21gram.Wędka pieknie pracuje pod rybą.To mój pierwszy st.croix i jestem bardzo zadowolony.Wędka dosyć uniwersalna można łowić myśle z opadu max w nurcie 20gr. + guma 10cm niżej 5gram +guma 3"-4" chociaż łowiłem wirującym ogonkiem 4gramowym i praca była bardzo dobrze wyczuwalna,a odległość rzutów zadowalająca.:)W linku praca wędki pod rybą który z kolegą zrobiliśmy sam szukałem przed zakupem jak pracuje pod rybą i nic nie było dlatego sami zrobiliśmy może będzie komuś pomocne przy wyborze..pzdr-----> https://www.youtube.com/watch?v=BknCerUdPlU

• Like 3