Nowin33 Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Ja również z pytaniem o avid86hf2 bo mało informacji o tym modelu.Czy będzie odpowiedni do łowienia z opadu w rzece główki od 12gram do 35 plus guma,głównie za sandaczem .Jak wędka bd uginała się powiedzmy pod sandaczem/szczupakiem 60-70cm.Czy będzie jeszcze jakaś przyjemność z walki:).Kupiłem ten model tak trochę w ciemno w poniedziałek będzie u mnie i drugie pytanie bo na wędkę nie posiadam żadnego papieru i w razie złamania ile kosztuje dokupienie górnego składu/czy jest możliwe i czy to opłacalne.Dziękuje za jakąś podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daron Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Ja również z pytaniem o avid86hf2 bo mało informacji o tym modelu.Czy będzie odpowiedni do łowienia z opadu w rzece główki od 12gram do 35 plus guma,głównie za sandaczem .Jak wędka bd uginała się powiedzmy pod sandaczem/szczupakiem 60-70cm.Czy będzie jeszcze jakaś przyjemność z walki:).Kupiłem ten model tak trochę w ciemno w poniedziałek będzie u mnie i drugie pytanie bo na wędkę nie posiadam żadnego papieru i w razie złamania ile kosztuje dokupienie górnego składu/czy jest możliwe i czy to opłacalne.Dziękuje za jakąś podpowiedz.Posiadam ten kij , do tego co piszesz nadaje się , kij jest mocny ale pracuje nawet nawet pod 40 pare cm szczupakami , spadów ryb z niego nie mam,jak już kupiłeś sam sprawdzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Pytanie o dolny CW elitki ES76MF2, plecionka PE#0.6 do 0.8. Jaka minimalna waga główki pod ES 3”, faktycznie od 5g jest Ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Pytanie o dolny CW elitki ES76MF2, plecionka PE#0.6 do 0.8. Jaka minimalna waga główki pod ES 3”, faktycznie od 5g jest Ok?ES76MF2 to już całkiem mocny sprzęt. Osobiście nie schodziłbym z pletka poniżej PE#1. Te 5g też będzie trochę mało. Chyba że chodziło Ci o wersję oczko lżejsza ML do 10LB to wtedy z 5g coś już można jigować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Nie, nie chodzi mi o ES76MLF2, muszę ogarnąć te 5-6g + ES 3”, mniej nie potrzebuję. Jeśli ES76MF ogarnie od 8g + gumiś, to będę się chyba musiał z tym pogodzić, nie kupię kolejnej Elitki pod zakres 5-7g :-(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Wg mnie 5-6g będzie za mało dla 76MF. Wiadomo każdy czuje i lowi inaczej ale dla mnie dla tej wędki 10g ołowiu to min komfortu i tak do 20g plus guma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 10g + ES 4” przy plecionce PE#1 ogarnia mi już ES90MHF2. Oczywiście pozostaje kwestia warunków łowiska itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 (edytowane) @saitt, długo miałeś okazję połowić ES76MF2? Edytowane 25 Maja 2020 przez ktm777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 @saitt, długo miałeś okazję połowić ES76MF2?Kolega ma takiego, trochę nim połowiłem przy okazji wspólnego pływania. Sam mam 5s70mf-B. Do gum 3-4cale plus 5-15g ołowiu brałbym wersję 10LB. Zależy jakie gramatury będziesz najczęściej obsługiwał i z jak dużymi gumami. Jeśli często 15- 20g ołowiu to faktycznie MF. Jeśli bardzo często w 5-15g plus 3 - 4cale to, sugeruje MLF. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Najczęściej 10-18g. Miałem LES76MF2 i ten spokojnie ogarniał niższe gramatury, ale kij uszkodzony, czekam na wymianę i ma być podobno ES, o którym czytałem, że jest szybszy niż stara Elita, stąd obawy jak sobie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Ja mam ES76MF2 od tego sezonu i faktycznie według mnie główka 5 gram to za mało dla tego kijka ja najlżejsze główki mam 7-8 gram a od 10 gram już na prawdę fajnie czuje wszystko , gumy najmniejsze jakie mam to 3 cale pod niego , plecionkę jaka używam to varivas PE 1.5 choć chciałbym zejść na PE 1.2 na przyszły sezon . Fajna wędka cały czas uczę się łowić na nią bo poprzednia jaka miałem to dragon Black rock wiec no przeskok był ogromny w każdej płaszczyźnie . Ja łowię głównie na jeziorach i zlego słowa nie powiem , teraz jeszcze kupuje pod nią TP 4000 mam nadzieję że będzie pasować w razie czego służę pomocą choć sam za wiele nie wiem Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daron Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Jestem zainteresowany kupnem ES76MF2 ,mam pytanie do użytkujących ten kij ,do jakiej gramatury kij podbija gumę w komforcie (cała waga przynęty z ołowiem ), da rade do podbijać 35 g do 5 m max na wodzie stojącej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 (edytowane) Moim zdaniem ten kij (es76mf) kończy się na 20g+4”, dołem od 7g+4”. Powyższy zakres dla mnie jest komfortowy, oczywiście można nieco lżej czy ciężej ale to już nie to[emoji6]. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 29 Maja 2020 przez gumowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Używa ktoś może avida 70mhf2 ? Jakie realne cw dla tego kija ? Kij ma być jako uniwersal od 10 do 40 gram łącznie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) Zgodnie z tym co gadają 30g plus 10cm guma (ok 40g) ogarnia Edytowane 30 Maja 2020 przez saitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Używa ktoś może avida 70mhf2 ? Jakie realne cw dla tego kija ? Kij ma być jako uniwersal od 10 do 40 gram łącznie. PozdrMam avs66mhf, spokojnie tyle ogarnia, aczkolwiek przy 10g za dużego czucia przynęty się nie spodziewaj. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Mam 86mhf2, spinmad 12g fajnie pracuje, guma od 10g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowin33 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Gdyby ktoś się zastanawiał nad Avidem Avs86mf2 do 21gram.Wędka pieknie pracuje pod rybą.To mój pierwszy st.croix i jestem bardzo zadowolony.Wędka dosyć uniwersalna można łowić myśle z opadu max w nurcie 20gr. + guma 10cm niżej 5gram +guma 3"-4" chociaż łowiłem wirującym ogonkiem 4gramowym i praca była bardzo dobrze wyczuwalna,a odległość rzutów zadowalająca.:)W linku praca wędki pod rybą który z kolegą zrobiliśmy sam szukałem przed zakupem jak pracuje pod rybą i nic nie było dlatego sami zrobiliśmy może będzie komuś pomocne przy wyborze..pzdr-----> https://www.youtube.com/watch?v=BknCerUdPlU 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 O tych kijach napisano już wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 O tych kijach napisano już wszystko.Zarówno pozytywnie jak i negatywnie. Ja mam wrs86mf2, wyraźna różnica do avs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Takie pytanie jaka jest różnica pomiędzy wrs i avs? 86mf2? Rozumiem, że wrs będzie wolniejszy o akcji bardziej środkowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Wykonany z niższego modułu węgla. Mniej czuły, trochę wolniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Są tu jacyś posiadacze AVS59MXF ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Który avid do sandaczy z brzegu? Główki od 10 do max 25-30 gram. Do tego gumy 10-15 cm max. Dobrze jak by od biedy szło założyć wobler na noc i jakiś cięższy wobler na bolenia. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 AVS86MHF2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi