WojtekCIN Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 ES86MHF2 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Wszyscy tu się upgradują z wędkami, ja się dziś, można powiedzieć, downgradowałem, ale pod moje oczekiwania. Zakupiłem TRS86MF2 w Corona Fishing, patrzą po numerze seryjnym to z 2019 i jeszcze w worku niezakurzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witlew62 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Wszyscy tu się upgradują z wędkami, ja się dziś, można powiedzieć, downgradowałem, ale pod moje oczekiwania. Zakupiłem TRS86MF2 w Corona Fishing, patrzą po numerze seryjnym to z 2019 i jeszcze w worku niezakurzona.Jakie są Twoje oczekiwania tj. jakie przynęty, jakie ciężary i na jakie ryby ?To może być ciekawa propozycja. Czekam na wrażenia znad wody.Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Nie zawsze wyższa seria to znaczy lepiej.Ja bym AVS86MHF2 za nic nie wymienił na bliźniaczą Elite. @KrystianG pod Twoje potrzeby ten Avid będzie jak znalazł, tylko mięsiste 15 cm + główka 30 g może go już męczyć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Raczej aż tak ciężko nie będę lowil. Jeżeli 30gram + guma 15 cm to tylko smukla jaskółka ew dopasiony kajtek. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Raczej aż tak ciężko nie będę lowil. Jeżeli 30gram + guma 15 cm to tylko smukla jaskółka ew dopasiony kajtek. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu TapatalkaWg mnie to też będzie za dużo. 30g ołowiu to tylko że smuklutka 4 calówka nie stawiająca oporu wielkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Dziękuję Panowie za podpowiedź. Warto kupować w kraju? Mam sklep w NL gdzie ten kijek kosztuje trochę mniej niż w Polsce. Opłaca się kupować w kraju czy brać tutaj i mieć taniej o tą plecionke do nowej wedki? Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Kup tam gdzie masz sklep jeśli różnica nie jest dramatyczna. Zawsze w razie reklamacji, zwrotów itd będzie wygodniej sprawę załatwić na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Kupiłem jednak AVS96MHF2 ponieważ 86 nie mieli. Myślę że te wedki będą bardzo podobne (oprócz długości) ponieważ mają te same parametry. Myślę że przy boleniach długość pomoże a przy sandaczach z renu nie zaszkodzi. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Kupiłem jednak AVS96MHF2 ponieważ 86 nie mieli. Myślę że te wedki będą bardzo podobne (oprócz długości) ponieważ mają te same parametry. Myślę że przy boleniach długość pomoże a przy sandaczach z renu nie zaszkodzi. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu TapatalkaAVS96MHF2 to dobra szpada mam i chwalę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 AVS96MHF2 to dobra szpada mam i chwalę.Proszę opowiedz o niej. Jaki max, jak w dole. Jak najczęściej lowisz? Ja dopiero jutro mogę iść nad wode. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Proszę opowiedz o niej. Jaki max, jak w dole. Jak najczęściej lowisz? Ja dopiero jutro mogę iść nad wode. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu TapatalkaOpiszę i ją i TRS86MF2, którego ostatnio kupilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Proszę opowiedz o niej. Jaki max, jak w dole. Jak najczęściej lowisz? Ja dopiero jutro mogę iść nad wode. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu TapatalkaAVS96MHF2 kupiłem z myślą na warszawską Wisłę i okazjonalne trocie. Tu masz pracę pod rybą https://www.youtube.com/watch?v=X9QXmBa3CX8, może nie jest to najlepsze kino akcji ale zawsze coś. Na filmie miałem założona żyłkę 0.22 Gamakatsu i Baryłkę TAPS Wczoraj natomiast łowiłem plecionką JMC 10 LB i główkami 15g w opadzie okazjonalnie zmieniając na woblery kleniowe 4-5cm. Jutro schodzę trochę cieniej z plecionką 8LB Nie łowiłem nią w woda stojących więc nie wiem jak z minimalną wagą główki do opadu, na Wiśle > 10g + gumy 8-12cm. W dole mocy jest raz ciągnąłem konar, który lawirował lepiej niż nie jeden sum Jakie są Twoje oczekiwania tj. jakie przynęty, jakie ciężary i na jakie ryby ?To może być ciekawa propozycja. Czekam na wrażenia znad wody.Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkMoje oczekiwania do TRS86MF2 były następujące: wędka miała być ciut miększa nić WRS86MF2 i PS76MLF2. Byłem z nią na pstrągach na weekend, bez problemu wytarmosiła 55cm i jest taka jak chciałem. Co do przynęt to drobno pracujące woblery pstrągowe, bardziej agresywne mniejsze kleniowe (tu jeszcze nie testowałem) ale to lada dzień. Rzucałem też blaszkami oraz obrotówkami #2 i spokojnie radę, oraz cykady SS 6gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Kupiłem jednak AVS96MHF2 ponieważ 86 nie mieli. Myślę że te wedki będą bardzo podobne (oprócz długości) ponieważ mają te same parametry. Myślę że przy boleniach długość pomoże a przy sandaczach z renu nie zaszkodzi. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu TapatalkaParametry to tylko literki i cyfry. Już 90MHF2 to inna bajka w porownaniu do 86MHF2 a co dopiero 96MHF2. Na pewno nie są bardzo podobne pod względem pracy z przynęta i szybkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Parametry to tylko literki i cyfry. Już 90MHF2 to inna bajka w porownaniu do 86MHF2 a co dopiero 96MHF2. Na pewno nie są bardzo podobne pod względem pracy z przynęta i szybkości.Tego się trochę obawiam ale pocieszam się tym że na sandaczach z shimano catany na 96mhf2 to przeskok godny Kamila Stocha. Wędka sama jest szybka i czuć mega moc w dole. Zobaczę jak przy boleniach i sandaczach się spisze. Na bank będę chciał sprawdzić jej dół i górę na własnej skórze. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Pare słów na temat AVS96MHF2 po pierwszym wypadzie: KATAPULTA. Tak mogę jednym słowem nazwać ten kij i chyba taką nazwą otrzyma. Długość tego kija bardzo pomaga z brzegu. Blank bardzo lekki a do tego szybki. Pięknie przekazuje kontakty przynęty z dnem. Minimalnie rzucalem 8 gram główka + 9 cm westin shad teez. (Ogarnie śmiało mniej). Max to caniball 12.5 + 20 gram ołowiu i to bym określił to jako max przy tej gumie. Przy czymś dużo smuklejszym śmiało można dać więcej. Uważam że keitechy w tym rozmiarze śmiało będą grać z glowkami 25-28 gram. Kij został stworzony do rzucania gumami ok 10 gram + główka 18-23. Pracy pod rybą jeszcze nie opiszę ponieważ nic oprócz kilku mikro okoni do 25 cm nie złapałem. Woblery boleniowe : śmiało rzucić. Myślę że ten kij to będzie piękny uniwersał na rzekę pod bolenia i sandacza z opadu. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Koledzy Jaka jest najszybsza droga gwarancyjna stc? Jest jakiś specjalny adres do reklamowania w Stanach, czy może lepiej przez Żbika lub Coronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 W Polsce czy to z Corony czy z innego miejsca trafia i tak do Żbika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Witajcie!Chcę zamienić moją okoniową szpadę LWS70LXF na Elitkę albo Xtreme. W sklepie macałem jedynie te 3 monoblanki przy wyborze Legendów pod okonia.Czy na wodzie Elitka i Xtreme są dużo szybsze? Chcę zamienić okoniówkę na kij w 2 kawałkach, nie mam auta i po woli zaczyna mnie denerwować bieganie z tubą ( a dostałem z miejscem na kołowrotek ostatnią sztukę do wędek 7'6) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Nowy avs96mhf2. 5 wyjść nad wodę, reklamacja? Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 W seryjnych stc to norma. Raczej nikt nie uzna reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Ten typ tak ma. Łowić, nie przejmować się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Ten typ tak ma. Łowić, nie przejmować się.Dokładnie. Pamiętam jak kupiłem avida 86mhf2 to lakier na pierwszej startowej przelotce pękł podobnie już po pierwszym łowieniu. Nic się z tym złego dalej nie działo i normalnie łowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Dzięki Panowie za szybkie uspokojenie mnie bo jest to mój pierwszy kij marki premium. Fakt, fantastyczny ale już zacząłem klnać na siebie bo 4 miesiące na niego skrupulatnie odkładałem każde wolne euro. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi