DzikiBill Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Nie było nic napisane, że ma to być kij do gum, ja głównie na wirujące łapie, ale gumy tez obleci, ciężko o okoniówki powyżej 240 cm z oferty St.Croix chyba ze mamy duży budżet co tez nie zostało wskazane Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Jeszcze jest Mojo Bass MJS96MLM2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Może Panfish PFS90MLF2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Też łowię avidem 80mlm2. Wędka dosyć specyficzna, używam wczesną wiosną na klenie a latem i jesienią na okonie. Bez problemu obsługuje gumy 3" i 3-7gr. ołowiu. Kij nie jest wolny, jak niektórzy twierdzą. Ma głębokie ugięcie dzięki czemu nie rozrywa delikatnych pysków okoni. Jest sporo mocy w dolniku, szczupak 70cm nie stanowi problemu. Lubię łowić tą wędką okonie i polecam ją na te ryby, ale ze względu na jej specyficzne głęboki ugięcie dobrze by przyszły nabywca pomachał przed kupnem bo może nie przypasować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Czy będzie ktoś tak uprzejmy żeby podać mi jaki set przelotek (Torzite) jest montowany do ES70MHF2 lub ES70MHF? Chodzi mi o rozmiarówkę. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Stałem się posiadaczem EC 71mhxf. Jakby ktoś coś chciał dopytać...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rigie Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Witam, planuję zakupić nowy kij który ogarnie mi przynęty od 30g aż po 110/120. Długość ok.240 budżet w zasadzie do ok.900/1000pln. i tutaj pytanie do was, czy w tym budżecie warto już kupić kije STC typu mojo musky (MJM80MHF) albo WRC80HF2 ew. gdybym miał uszczuplić budżet do ok. 700pln to wtedy Bass X (BCX711hmf albo BCX710HF) Czy może szukać czegoś tańszego z naszego rynku (może jakiś westin w3/w4)?Fajnie jakby taki kij był dosyć mięsisty i nie gubił 60tek ale żeby też pod powiedzmy 70/80 już fajnie pracował.Do tej pory używałem SG Mpp2 20-60 ale jak dla mnie to meega sztywny kij i nawet na zaczepach nie byłem wstanie wygiąć go w pół.Dopytam jeszcze o multik, w takim CW myslałem o tatuli HD 200, albo lexa 300, który byście polecili?Przynęty to myślę że jerki i gumy tak 50/50, wiem że do jerków niby krótszy kij, ale lubię długie kije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Wpadła dziś z opóźnienie dostawa nowej serii - New Extreme W ręku miałem XFS70MF oraz XFS610MLXF Trzeba przyznać jedno - dzięki tym lekkim przelotkom kije są bardzo szybki i dobrze wyważone. Tutaj kilka fotek już ode mnie <...> picture upload 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Witam, planuję zakupić nowy kij który ogarnie mi przynęty od 30g aż po 110/120. Długość ok.240 budżet w zasadzie do ok.900/1000pln. i tutaj pytanie do was, czy w tym budżecie warto już kupić kije STC typu mojo musky (MJM80MHF) albo WRC80HF2 ew. gdybym miał uszczuplić budżet do ok. 700pln to wtedy Bass X (BCX711hmf albo BCX710HF) Czy może szukać czegoś tańszego z naszego rynku (może jakiś westin w3/w4)?Fajnie jakby taki kij był dosyć mięsisty i nie gubił 60tek ale żeby też pod powiedzmy 70/80 już fajnie pracował.Do tej pory używałem SG Mpp2 20-60 ale jak dla mnie to meega sztywny kij i nawet na zaczepach nie byłem wstanie wygiąć go w pół.Dopytam jeszcze o multik, w takim CW myslałem o tatuli HD 200, albo lexa 300, który byście polecili?Przynęty to myślę że jerki i gumy tak 50/50, wiem że do jerków niby krótszy kij, ale lubię długie kije Ja używam wrc80hf2. Rzucałem nim prznętami do 100 gram, więcej nie próbowałem. Mięsisty blank, nie gubi mniejszych ryb, za to bardzo dobrze się ładuje podczas rzutu. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Witam, planuję zakupić nowy kij który ogarnie mi przynęty od 30g aż po 110/120. Długość ok.240 budżet w zasadzie do ok.900/1000pln. i tutaj pytanie do was, czy w tym budżecie warto już kupić kije STC typu mojo musky (MJM80MHF) albo WRC80HF2 ew. gdybym miał uszczuplić budżet do ok. 700pln to wtedy Bass X (BCX711hmf albo BCX710HF) Czy może szukać czegoś tańszego z naszego rynku (może jakiś westin w3/w4)?Fajnie jakby taki kij był dosyć mięsisty i nie gubił 60tek ale żeby też pod powiedzmy 70/80 już fajnie pracował.Do tej pory używałem SG Mpp2 20-60 ale jak dla mnie to meega sztywny kij i nawet na zaczepach nie byłem wstanie wygiąć go w pół.Dopytam jeszcze o multik, w takim CW myslałem o tatuli HD 200, albo lexa 300, który byście polecili?Przynęty to myślę że jerki i gumy tak 50/50, wiem że do jerków niby krótszy kij, ale lubię długie kije WRC80HF2 jest Ok [emoji106], ale moje odczucia to max 80-90g. Dołem za to ładuje się od 15g. 65 cm szczupak fajnie go ugina, ostatno przylowilem sumka Ok 1m ( myślałem ze to życiowka w szczuplym[emoji39]) i gioł się niemal po rękojeść [emoji16]. Używam na zmianę z tatula200 hd i revo beast41[emoji8]. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Czy ktoś łowił st.croix ES 70mhf2 lub ES 70mhf? Ile ten kij max komfortowo jest w stanie podbić. Czy da radę przynętą o łącznej masie 30-40 gr w opadzie? Mam okazję kupić używkę ale wacham się bo nie wiem czy nie będzie za słaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 też sie nad tym zastanawiam i w CF sprawdzili mi mhf w mojo bass wieszajac mu 40g na szczytówce i jak twierdza da rade ale to już max dla kija do 21g...powyzej 35g bym nie ryzykował.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 (edytowane) Miałem okazję łowić avidem 8'6 mhf i tam te 30-40 gr było ok, z tym że nie łowiłem w opadzie a rzucałem za szczupakiem w płytkich zatokach. Tu jednak jest szybszy blank i kij długość 2,13cm więc śmiem podejrzewać że da rady więcej. Nic może wypowie się kto łowił tym kijem Edytowane 8 Października 2020 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Szukam dłuższego kija koniecznie w 2 kawałkach. Ważne żeby ogarniał spokojnie 150-160g. Mam Wrc80hf2 i szukam czegoś o podobnej specyfikacji ale mocniejszego. Czy wszystkie serie oznaczone jako musky są w jednym kawałku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Szukam dłuższego kija koniecznie w 2 kawałkach. Ważne żeby ogarniał spokojnie 150-160g. Mam Wrc80hf2 i szukam czegoś o podobnej specyfikacji ale mocniejszego. Czy wszystkie serie oznaczone jako musky są w jednym kawałku?Niestety z St.Croix serie Musky są w 1 kawałku, nawet do 8'6"... Fenwick ma serię Elite Musky w 2 kawałkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Czy ktoś łowił st.croix ES 70mhf2 lub ES 70mhf? Ile ten kij max komfortowo jest w stanie podbić. Czy da radę przynętą o łącznej masie 30-40 gr w opadzie? Mam okazję kupić używkę ale wacham się bo nie wiem czy nie będzie za słabyMam ES70MHF2 i zdarza mi sie lapac 30 gram + guma. Cięższych głowek nie mam i nie uzywalem ale przy tych 30 gramach podbija bez najmniejszego problemu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Fajny ten kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Cześć, pytanie a propos WRS90MLF2. Czy wędka ta sprawdzi się jako "rzeczny uniwersał"? Nie używam przynęt wiekszych niż rapale f-9, glowki max 12g, obrótówki #3 (największe to Meppsy Long). Ktoś użytkuje i mógłby kilka słów więcej na temat tej wędki napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Cześć, pytanie a propos WRS90MLF2. Czy wędka ta sprawdzi się jako "rzeczny uniwersał"? Nie używam przynęt wiekszych niż rapale f-9, glowki max 12g, obrótówki #3 (największe to Meppsy Long). Ktoś użytkuje i mógłby kilka słów więcej na temat tej wędki napisać? Prędzej WRS86MF2 lub WRS90MF2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Cześć. Miał ktoś LWS70MHM? Zastosowanie Deep Cranker. Chciałem pod trolling ale i gumy 6" typu Jankes czy Mann's 080. Tzw szczupak na poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 (edytowane) hej, czy możecie zaproponować kij spiningowy st croix ale coś wyżej SCIV lub wyżej, który obsłuży do 40 gr i nieco dłuższy powiedzmy 213cm? szukam kija szczupakowego na łowienie gumami (15cm na wkrętce 5-15gr), blachami dużymi, duże obrotówki nr 5-6 - wszystko jednostajne prowadzenie, ważne żeby kij był lekki max 130gr, może macie takie modele przetestowane ze stajni St Croix, dzięki:) Edytowane 23 Października 2020 przez bywalec84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Blank castingowy Xtreme 20 lb 7” Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Blank castingowy Xtreme 20 lb 7” Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkajc nie dodałem że chodzi o zwykły spining sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Są tu jacyś użytkownicy LTIS70MHF ? Szukam kija do cięższej orki (sandacz) - duża guma i koguty na ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 (edytowane) Ja mam VIS70MHF jeśli coś to pomoże. Edytowane 23 Października 2020 przez Lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi