PABL0 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Dzięki wielkie! Wezmę pod uwagę, ale wolałbym żeby był składany mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Panowie jaki blank do nocnych sandaczy na woblery i boleni? Byle dłuuugi i szybki. (Tak, blank bo wedki są świetne ale wykonanie marne i chce sobie zbudować sam wędkę) Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 21 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 Takie pytanie - czy avid 90MHF2 pociągnie obrotówki nr5 od pontoon21? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 21 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 Takie pytanie - czy avid 90MHF2 pociągnie obrotówki nr5 od pontoon21?Doprecyzuj bo ball concept 5 to normalna obrotówka ale trait 5 to już gigant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bert64 Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Koledzy czy jakiś model wędek St.Croix jest dedykowany do metody DS,Jaki kij można zastosować do tej metody.Połów na jeziorze z łódki,max.głębokość połowu 15m.Cel połowu okoń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Był kiedyś MBS dedykowany do drop shota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 610MLXF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 A no był i jest, mis610mlxf - takiego używałem na sandacza do dropa z ciężarkiem 25g+guma. Pod okonia myślę, że coś słabszego by się przydało.Kolego do takich zastosowań używa LWS70LXF - ma fajny lekki szczyt do animacji dropa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Chodzi właśnie o traita a avid to byłby stary AS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartasL2 Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 TBS też w tych parametrach jest opisany jako drop shot/ finesse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bert64 Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 A no był i jest, mis610mlxf - takiego używałem na sandacza do dropa z ciężarkiem 25g+guma. Pod okonia myślę, że coś słabszego by się przydało.Kolego do takich zastosowań używa LWS70LXF - ma fajny lekki szczyt do animacji dropa. Przy głębokości 15m.i obciężeniem 20-25gr..LWS70LXF chyba za delikatny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Przy głębokości 15m.i obciężeniem 20-25gr..LWS70LXF chyba za delikatny .True... W takim ukladzie MJS610MLXF powinien pasowac Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Panowie, przymierzam się do zakupu avs66mhf2 pod gumy 15cm na główkach 5-20g - wędka musi być krótka i w dwuskladzie, czy ten avid będzie do tego odpowiedni i obsluzy w komforcie gumę 15cm(20-30g waży guma) +5-20 g ? Ps. Jakby ktoś słyszał, że się komuś znudził.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) Panowie, przymierzam się do zakupu avs66mhf2 pod gumy 15cm na główkach 5-20g - wędka musi być krótka i w dwuskladzie, czy ten avid będzie do tego odpowiedni i obsluzy w komforcie gumę 15cm(20-30g waży guma) +5-20 g ? Ps. Jakby ktoś słyszał, że się komuś znudził....Niestety nie podpowiem bo wszedłem w monoblanki (nie mam problemów z transportem). W jednym kawałku awid daje radę z tym obiążeniem. Edytowane 26 Listopada 2020 przez wiwaldi1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Niestety nie podpowiem bo wszedłem w monoblanki (nie mam problemów z transportem). W jednym kawałku awid daje radę z tym obiążeniem.Przepraszam a jaka jest różnica w mocy blanku między wędką dwucześciową a monoblankiem ? Aha dodam, że jestem szczęśliwym posiadaczek kulkunastu St.Croixów. Mam modele o tych samych parametrach w monoblankach i dwucześciowe i nie widzę kompletnie żadnej różnicy. No ale może wyjaśnisz mi dlaczego kij o identycznych parametrach, identycznej mocy ma wg Ciebie inne parametry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Przepraszam a jaka jest różnica w mocy blanku między wędką dwucześciową a monoblankiem ? Aha dodam, że jestem szczęśliwym posiadaczek kulkunastu St.Croixów. Mam modele o tych samych parametrach w monoblankach i dwucześciowe i nie widzę kompletnie żadnej różnicy. No ale może wyjaśnisz mi dlaczego kij o identycznych parametrach, identycznej mocy ma wg Ciebie inne parametry ?Jednoskład wg mnie lepiej pracuje przy holach większych ryb. Co do prezentacji przynęt to raczej nie ma różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 St.Croix w dwuskładzie często mają przesztywnienie widoczne na ugięciu, wrażliwi mogą czuć się zaniepokojeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 (edytowane) Z tym że nie napewno.... Edytowane 28 Listopada 2020 przez delux64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nasty Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 cześć,prośba o radę czy według Was ES76MLXF będzie dobrym wyborem na główkę do 20g+guma 3” lub drop shot (celem głównie sandacze plus okonie). Łowisko to głównie Odra okolice szczecina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz! Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Będzie dobrym wyborem, z tym ,że te 20 gram ołowiu to już taki max komfortu będzie. Nie ma co liczyć na to, że od dołu zagada od trzech gram, raczej 5+. To w stronę tych okoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 (edytowane) St.Croix w dwuskładzie często mają przesztywnienie widoczne na ugięciu, wrażliwi mogą czuć się zaniepokojeni ... tylko i wyłącznie, całe szczęście , to się zdąża w niektórych modelach kijków krótkich ... od 7,6' w dół i oczywiście 2 składach ... Edytowane 7 Grudnia 2020 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 No nie wiem, Elitki 260 czy to seryjne czy to customy to mają i na nich widać to wybitnie...na moje oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 ... to chyba miałeś pecha ... bo przerobiłem ich już kilka i nie stwierdziłem , ale za to 7,6' ....XF większość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Pecha kilka razy w życiu miałem, ale na pewno nie z kijami St.Croix . Te co mam zostają u mnie na dożywocie, ale mogę stwierdzić, że zarówno posiadane aktualnie jak i te, których się już pozbyłem z uwagi na typ łączenia, charakterystyczny kielich w środkowej części nie wchodzą tak płynnie w ugięcie i dają widoczne przesztywnienie. Być może zbrojone przez Ciebie nie, potrafisz to zniwelować zbrojeniem, ale moim zbrojmistrzom się to nie udawało a też pechowcami ich nie nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 (edytowane) ... i tu mamy sedno sprawy ... , to o czym mówisz nie jest typowym przesztywnieniem tylko w związku z tym , że to kije szybkie i sztywne o dużej zbieżności oraz szybkim przejściu (które akurat wypada na złączu) pomiędzy dolnikiem a szczytówką tak charakterystycznie pracują ...Ze względu na swoją budowę ciężko je wprowadzić w głębsze ugięcie , a ugięcie dolnika, to już całkiem poważna sprawa .Pracują szczytowo, bo tak zostały zaprojektowane ... Oczywiście rozmowa dotyczy LES lub ES ... , bo im mniejszy moduł tym poprawniejsze ugięcie - głębsze ... Edytowane 7 Grudnia 2020 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi