Nasty Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Będzie dobrym wyborem, z tym ,że te 20 gram ołowiu to już taki max komfortu będzie. Nie ma co liczyć na to, że od dołu zagada od trzech gram, raczej 5+. To w stronę tych okoni. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 (edytowane) ... i tu mamy sedno sprawy ... , to o czym mówisz nie jest typowym przesztywnieniem tylko w związku z tym , że to kije szybkie i sztywne o dużej zbieżności oraz szybkim przejściu (które akurat wypada na złączu) pomiędzy dolnikiem a szczytówką tak charakterystycznie pracują ...Ze względu na swoją budowę ciężko je wprowadzić w głębsze ugięcie , a ugięcie dolnika, to już całkiem poważna sprawa .Pracują szczytowo, bo tak zostały zaprojektowane ... Oczywiście rozmowa dotyczy LES lub ES ... , bo im mniejszy moduł tym poprawniejsze ugięcie - głębsze ...... Dodam jeszcze , że osobiście przesztywnienie w moim odczuciu, to jest w tedy, gdy wędka wyraźnie ugina się na "3" ... Edytowane 7 Grudnia 2020 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Lws70mlf łowi ktoś tym kijkiem?Jakie przynëty realnie obsłuży.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 (edytowane) Taka metafora do 2 składów, mam w swoim arsenale power gripa z pierwszej serii i problemów z akcją nie widzę (to w kontekście dużej zbieżności blanku). No i jeszcze mnie nie zawiódł. Pewnie na początek nowego sezonu trociowego znów go zastosuję. Edytowane 14 Grudnia 2020 przez wiwaldi1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafka90 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Witajcie, czy miał ktoś doczynienia z LWS76MLXF2, chodzi mi o starszą serie , kijek ma służyć pod pstragi. Będę wdzięczny za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 (edytowane) Witajcie, czy miał ktoś doczynienia z LWS76MLXF2, chodzi mi o starszą serie , kijek ma służyć pod pstragi. Będę wdzięczny za opinie Miałem, nie mam bo komuś sprzedałem. Nie wiem czy na pstrągi ale na sandacze się nadawał. Bardzo szybka wędka, czuła i ciążko wyważalna. Leci trochę na pysk. Ale ogólnie same plusyGnie się trochę jak wklejka Edytowane 17 Grudnia 2020 przez kruz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 (edytowane) Mam pytanie zastanawiam się nad nowym kijkiem pod okonie i mam do wyboru ES70LF lub LXS70LF (stara seria)Nie łapałem jeszcze na extrimki tak więc potrzebuje pomocy.Mam dylemat który patyk wybrać może ktoś miał obie i może coś naskrobać. Edytowane 22 Grudnia 2020 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Lxs na jest szybsza i bardziej cięta. Nie wiem na co chcesz łowić te okonie, ale kije zaczynają działać w zależności od warunków od 7g. To nie są finezyjne okoniowki [emoji1] Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Elyta LF kończy się na 8g plus guma a nie zaczyna. Extreme podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Jak widać każdy inaczej to widzi [emoji1]. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Główka od 3 do 6 gr plus jaskółka 3cale ewentualnie jakieś gumy 3 całe ale keytech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Od 7g to może i zaczyna, ale wersja MLF czyli do 10lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Główka od 3 do 6 gr plus jaskółka 3cale ewentualnie jakieś gumy 3 całe ale keytechTakimi gramaturami łowie 4S70lxf, kolega łowi 5s70lxf. Głębokość 3-7m nurt słaby lub średni. Oxy 15-35cm. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Nigdzie nie moge znaleźć banku 5s70lxf znajduje tylko 5s70lf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 (edytowane) Bo to wędka na blanku extrafast ta fast będzie dobrym kompromisem[emoji6]. Czyli es70 lf.Nie wiem jak to jest w faście ale w extrafast czuć jak okoń zasysa gumę w toni[emoji12][emoji16][emoji41]. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 23 Grudnia 2020 przez gumowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Każde jedne 8lb z SCV średnio się nadaje pod okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Każde jedne 8lb z SCV średnio się nadaje pod okonie.zależy w jakiej wodzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 To może nurek28 sprecyzuje jak i gdzie chce łowić te okonie, bo jednak widać że podejścia są różne. Ja bym nie użył st.croix 8lb na okonie, bo po prostu łowię inaczej. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 To może nurek28 sprecyzuje jak i gdzie chce łowić te okonie, bo jednak widać że podejścia są różne. Ja bym nie użył st.croix 8lb na okonie, bo po prostu łowię inaczej. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaO to to[emoji16], do kieszonek w trzcinach mam tetona i jest Ok ale skarpy czy głębsze zatoki to sankroj 8lb jest akurat. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Jasne, każdy musi swój komfort ustalić sam. Ja łowię max 10m, kijami 3-5lb, chociaż w tym roku zdażyło się że na 12m łowiłem 2-3g kijem do 3.5g, bo ciężej niż chciały dotykać, ale przeznaje że nie używam główek powyżej 8g. Dlatego akurat nie używam st.croixa do tego. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Ale ja nie mogę znaleźć banku 70 lxf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 (edytowane) A jest w ogóle taki blank jak 70lxf ????Ja znam 5S70LF-B Extrime i 5S70LF-G Elitka Edytowane 23 Grudnia 2020 przez adriano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 A jest w ogóle taki blank jak 70lxf [emoji3]Ja znam 5S70LF-B Extrime i 5S70LF-G Elitka5S70LF-B Extreme jest ciągle na mojej liście rzeczy do zrobienia przed śmiercią Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 5S70LF-B Extreme jest ciągle na mojej liście rzeczy do zrobienia przed śmiercią Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaNie rób. Liczę na kolejny wyjazd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Miałem seryjną i na prawdę nie ma czym się zachwycać w tych pieniądzach lepiej zrobić sobie okoniówke na jakimś blanku Matagi lub Suzuki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi