woblerwz Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Miałem swoją -B. pomimo tego że wydawało mi się że to nie to okonie współdziałały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Nie rób. Liczę na kolejny wyjazdHehe dlatego zwlekam Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Mam dwie LX 8lb - na okonie super kij, ale ryby 25+, "gada" od 3g +3" przy ładnej pogodzie. I swobodnie łowiłem 12g +es4". Super łowienie to 7-10g +3"-4" 10lb gada wg mnie od 10g, łowienie 20g+4" też bez problemu. Optymimum 12-15g + wąska guma. Tylko opad! Pozdrawiam Michał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Jak okonie to polecam ltws70lf.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 To może nurek28 sprecyzuje jak i gdzie chce łowić te okonie, bo jednak widać że podejścia są różne. Ja bym nie użył st.croix 8lb na okonie, bo po prostu łowię inaczej. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaJezioro 5-9m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Na jezioro to raczej jak koledzy piszą Suzuki czy coś, sankroj to na trudniejsze akweny( w sensie nurt wody). Inne poddają się naporowi wody ( na linke, przynętę) i masz wrażenie ze kij jest za słaby, a sankroj bierze to na klatę i jakby to filtruje przenosząc tylko prace przynęty. Takie są moje odczucia po przerobieniu „kilku wędek”. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 To już jesteśmy bliżej [emoji1]jak chcesz fasta to szukaj matagi lub Suzuki, jak potrzebujesz szybszego to kraaga, graphitleader,a. Dużo tego jest. Jest też wątek o wedkach okoniowych. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Dzięki.Ale mam wybór między tymi dwoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Szybko go sprzedaż 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 (edytowane) Szybko nie sprzedam. Byłem ciekawy tej extrimki,elitką 70lf łowiłem okonie 9 lat ale z mojej winy połamałen i przesłałem na serwis i teraz mam okazję wybrać ten sam lub extrimke.Elitką mi pasowała ale człowiek zawsze czegoś poszukuję. ???? Edytowane 24 Grudnia 2020 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert79 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Nigdzie nie moge znaleźć banku 5s70lxf znajduje tylko 5s70lfTen blank to dokładnie LWS70LXF.Tu masz filmik z tym kijem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 To jest kij którym masz zaciąć Amerykańskiego sandacza .Przymierzałem się do tego kija pod okonia .Delikatny szczyt a pużniej beton . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf8 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 (edytowane) Czym różnią się wędki Xtreamka LXS76MLXF od Elitki ES76MLXF oraz Tournament LWS76MLXF? Chodzi oczywiście o pracę nie wygląd? Która z wędek ma szczytówkę najlepiej POKAZUJĄCĄ opad przynęty? Jakie są średnice szczytówek w poszczególnej wędce? jakiekolwiek informację poproszę Za każdą informację użytkownika będę bardzo wdzięczny. Ja jestem użytkownikiem LXS76MLXF2, wedka zaj...biście czuła, używam do sandacza na lekko w Odrze , ale i łowiłem nią szczupaki w jeziorze do 6 metrów, "gada" komfortowo od 10 gram główki + guma do 20 gr. ołowiu + guma, wędka trochę ciężka 133gramy oraz szczytówka mogłaby pokazywać opad od 8 gram . O porównanie proszę, bo zastanawiam się czy jej nie podmienić na elitkę lub tournamenta o tych samych parametrach... Może ktoś z Opolskiego ma elitkę lub Tournamenta o które pytam i zgodziłby się dać potrzymać w łapie wędkę? Odpłace się dobrym trunkiem;) Edytowane 29 Grudnia 2020 przez wolf8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Cześć. Wykreowałem sobie potrzebę posiadania kija pod obrotówki typu Giant Killer, Mepps Long 5, spinnerbaity i wahadła do około 40g max. Pierwsza myśl to Legend Glass 610MHM a druga to Mojo Bass MJC70MHMF. Rozważam też szklanego Mojo MGC610MM ale raczej będzie zbyt słaby. Ktoś może ma którąś z tych wędek? Może coś innego z Park Falls byłoby lepsze? Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 Nikt nie ma Legend Glass? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldn Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 (edytowane) Dobrze , że zdążyłem się obkupić. Z tymi cenami to szok. No i wycofali serię salmonJa nie śledziłem cen przez 3-4 lata i mam minę zdziwionej kaczki dzisiaj.4 lata temu kupowałem elitki z serii salmon & steelhead po +/- 1,5 tysia i jak postanowiłem "zanabyć" morethana AGS, to musiałem sprzedać obie zielone LES-y, żeby starczyło na jedną daiwę.Dzisiaj, gdyby jeszcze seria salmon & steelhead była produkowana, to patrząc na ceny krótkich elitek, prawdopodobnie po sprzedaży morethana AGS nie starczyłoby mi nawet na jedną elitkę. :-) Edytowane 27 Stycznia 2021 przez witoldn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Czy przedstawicielstwo na PL ma tylko Żbik czy jest jeszcze jakiś sklep który sprowadza na własną rękę z USA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Oficjalny dystrybutor to tylko Żbik. Sprzedawców jest kilku innych. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 https://stcroixrods.com/pages/new-st-croix-rod?mc_cid=2d69a129d3&mc_eid=08258e228c 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 (edytowane) MSS106MHMF2Cześć . Po 3 latach poszukiwań zakupiłem moja dorszowkę , chyba jedyna obecnie Taka w Polsce . Półtora roku temu miałem możliwość zakupu oczko słabszej ale do mnie nie przemawiała . Od razu wiedziałem ze będzie mi idealnie pasowała oczko mocniejsza ale nie było jej nigdzie... Jedynie na zamówienie z deklaracją zakupu...jesli ktoś jest ciekaw ugięć, czy pracy to zapraszam na pW. Ja szukałem 3 lata i nic . Na yt jedynie filmiki jak łowią z plaży.zobaczymy jak się spisze na dorszach , bo jest to spining plażowy ale jestem dobrej myśli !!Sam nie mogłem zasięgnąć słowa bo wędek nie ma w Polsce ( dobrze jak się jedna jakaś trafi na 2 lata ) a jedynie na za,owienie . Chętnie pomogę jak ktoś potrzebuje informacji nt Edytowane 2 Lutego 2021 przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Potrzebuje informacji którego St.croix lepiej wybrać. Pod okonia do główek od 3-8g - keitech do 3”, wirujące ogonki 6-8 do 10g lepiej sie sprawdzi ES70lf2 czy es76mlxf2 ?? kij głownie do łapania z brzegu. lubię szybkie kije o głębokim ugięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 MSS106MHMF2Cześć . Po 3 latach poszukiwań zakupiłem moja dorszowkę , chyba jedyna obecnie Taka w Polsce . Półtora roku temu miałem możliwość zakupu oczko słabszej ale do mnie nie przemawiała . Od razu wiedziałem ze będzie mi idealnie pasowała oczko mocniejsza ale nie było jej nigdzie... Jedynie na zamówienie z deklaracją zakupu...jesli ktoś jest ciekaw ugięć, czy pracy to zapraszam na pW. Ja szukałem 3 lata i nic . Na yt jedynie filmiki jak łowią z plaży.zobaczymy jak się spisze na dorszach , bo jest to spining plażowy ale jestem dobrej myśli !!Sam nie mogłem zasięgnąć słowa bo wędek nie ma w Polsce ( dobrze jak się jedna jakaś trafi na 2 lata ) a jedynie na za,owienie . Chętnie pomogę jak ktoś potrzebuje informacji ntA może byś tu wrzucił co nieco http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Potrzebuje informacji którego St.croix lepiej wybrać. Pod okonia do główek od 3-8g - keitech do 3”, wirujące ogonki 6-8 do 10g lepiej sie sprawdzi ES70lf2 czy es76mlxf2 ?? kij głownie do łapania z brzegu. lubię szybkie kije o głębokim ugięciu Polecam ES70lf(2) lub LTWS70lxf[emoji6]. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Mam ES lf70 w jednoskladzie i do główek 3-8 gr plus kartek 3 cale naprawdę super. Tylko nie wiem jak z dostępnością bo z USA wysyłają zamówienia jak im pasuje tłumacząc braki Covidem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi