neronhell Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Panowie ktoś się orientuje ile mniej więcej kosztuje taka akcja serwisowa? Mam na myśli wysyłkę do st.croix (ewentualne odesłanie do mnie z st.croix) cło, wat itp?Pytam o sytuację kiedy sam się tym zajmuję bez pośrednictwa sklepu.Jeżeli temat jest ogólnie znany to proszę o informację na priv[emoji6]Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Panowie ktoś się orientuje ile mniej więcej kosztuje taka akcja serwisowa?Mam na myśli wysyłkę do st.croix (ewentualne odesłanie do mnie z st.croix) cło, wat itp?Pytam o sytuację kiedy sam się tym zajmuję bez pośrednictwa sklepu.Jeżeli temat jest ogólnie znany to proszę o informację na priv[emoji6]Z góry dziękuję.Za pośrednictwem żbika gwarancja avida kosztowała mnie w granicach 500pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Za pośrednictwem żbika gwarancja avida kosztowała mnie w granicach 500pln. Chyba coś nie tak ? Nie dopłacałeś różnicy między modelami ? Bo wybrałeś inny droższy niż ten wysłany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 (edytowane) Jak kupujesz wędkę to najpierw sprawdź ile jeszcze trwa okres gwarancji, bo to różnie z różnymi modelami, okresami produkcji i momentem rejestracji, bo może gwarancja się niedługo skończy. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Marca 2021 przez mercoss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Jak kupujesz wędkę to najpierw sprawdź ile jeszcze trwa okres gwarancji, bo to różnie z różnymi modelami, okresami produkcji i momentem rejestracji, bo może gwarancja się niedługo skończy. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaTo wiem, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Chyba coś nie tak ? Nie dopłacałeś różnicy między modelami ? Bo wybrałeś inny droższy niż ten wysłany ?Wysłałęm avida i avid wrócił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 A ktoś pamięta od którego roku Avidy zmieniły gwarancję z dożywotniej na 15 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Wysłałęm avida i avid wrócił Jeden avid kosztuje 1100 zł inny 1550 zł ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Jeden avid kosztuje 1100 zł inny 1550 zł ???Po co miałem wysłać jednego i zamienić na innego? Chyba szukasz dziury w całym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 (edytowane) Ktoś reklamował i wysyłał bezpośrednio na własną rękę kij do st.croix? Edytowane 3 Marca 2021 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej smochy Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Witam.Planuję zakupić wedka z serii Triumph.MTSR 70 MHF ----- TRIS 70 MF.Pierwsza to spinning a druga inshore spinning.Na czym polega różnica.Ma to być nie pod szczupaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 (edytowane) TRIS70MF 213 cm, M Fast, 1 4-8,5 kg 10,5-21 g waga 136 gTSR70MHF 213 cm MH Fast 1 4-8,5 kg 10,5-21 g waga 145 gJak powyżej w zestawieniu (z CF) są różnice w masie i akcji. Ogólnie to byłoby dobrze wziąć kije do ręki i porównać akcję. No i to są kije w jednym kawałku. Edytowane 5 Marca 2021 przez wiwaldi1970 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Cześć . Pytanie do posiadaczy wędki Wild River WS 76mlf2 i znawców wędek St Croix . Chcę zmienić przelotki na lżejsze . Pytanie jakie ? Może ktoś coś doradzi a może taka zmiana jest niepotrzebna ? Jak taka zmiana wpłynie na wędkę na jej zachowanie i parametry ???Dziękuję z góry za wszelkie porady .Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Zależy co Ci przeszkadza w fabrycznym zbrojeniu..Jeśli pójdziesz bezkompromisowo lekko np. w tytany to możesz się spodziewać kilku następstw:1. Wędka zrobi się zdecydowanie szybsza - nie będzie się tak majtać po wymachu.2. Jeśli zostawisz niezmieniony dolnik to wyważenie wędki się zmieni. Będziesz mógł np założyć lżejszy kołowrotek by wyważenie zostało jak wcześniej. 3. Wędka może po takiej operacji gorzej ładować i rzucać najlżejsze wobki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 I tego trzeciego punktu obawiałabym się najbardziej:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 (edytowane) Panowie przejrzałem kilkanaście ostatnich wpisów i nic nie znalazłem na ten temat informacji, więc podpytam.W grudniu 2018r. Wysyłałem złamaną przez nieuwagę elitę do polskiego dystrybutora. Mija 1,5 roku i nadal wędka nie wróciła z gwarancji. Rozumiem, że covid ale po mały tracę cierpliwość, jak jest z waszymi gwarancjami? Też są tyle czasu rozpatrywane ???? Edytowane 5 Marca 2021 przez duzers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 (edytowane) Panowie przejrzałem kilkanaście ostatnich wpisów i nic nie znalazłem na ten temat informacji, więc podpytam.W grudniu 2018r. Wysyłałem złamaną przez nieuwagę elitę do polskiego dystrybutora. Mija 1,5 roku i nadal wędka nie wróciła z gwarancji. Rozumiem, że covid ale po mały tracę cierpliwość, jak jest z waszymi gwarancjami? Też są tyle czasu rozpatrywane ????Wysłałem złamany blank do Żbika w sierpniu 2019, otrzymałem nowy w kwietniu 2020, dłużył mi się ten okres strasznie... Pod koniec 2019 mój kolega złamał 2 szczytówki Tournamenta i Extreme domykając okno w samochodzie, na nowe wedki czekał 8 m-cy. 1,5 roku to dlugo, co na to dystrybutor? Edytowane 5 Marca 2021 przez elpojo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Dlatego zadałem wcześniej pytanie, czy ktoś załatwiał sprawy gwarancji/reklamacji bezpośrednio z st.croix z pominięciem Polskiego dystrybutora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czekan Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Witam. Ostatnio wystosowałem do nich dwa maile, brak odpowiedzi. To Ameryka, to daleko, wędka dociera tam i wraca po roku, to może na email trzeba czekać parę miesięcy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Dlatego zadałem wcześniej pytanie, czy ktoś załatwiał sprawy gwarancji/reklamacji bezpośrednio z st.croix z pominięciem Polskiego dystrybutoraPoszedłem tym samym tropem i wszystko załatwiłem z StC. Jednak po wycenie wysyłki jednoskładu do PL na kwotę 180$ poprosiłem o pomoc w przeprowadzeniu reklamacji przez Żbika. Dzięki temu zapłaciłem za wysyłkę kurierską w PL bo blank przyszedł z innymi kijami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 (edytowane) Michał ja do nich pisałem w tamtym tygodniu odnośnie gwarancji i dostałem odpowiedź jakoś po 2-3 dniach. Edytowane 6 Marca 2021 przez neronhell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czekan Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 No to nie wiem, ciąży na mnie najwyraźniek klątwa avida:) W Polsce nic nie mogą zrobić a w USA nie odpisują. Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz, czy szczytówki są z zunifikowane i będzie pasować stara szczytówka sprzed paru lat na nowy dolnik. Kiedyś się na to naciąłem w innej firmie, model ten sam, ale coś zmienili i nie pasowało. W St Croix nie słyszałem, ale też nie badałem tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 @elpojo, faktycznie bardzo długi czas oczekiwania. Temat załatwiany u Żbika. Mam informację sprzed miesiąca, że wędka nie jest już produkowana i otrzymam kija o takich samych parametrach tylko w wersji krótszej. Ma do mnie dotrzeć nowy kijek za opłatą ok 450-500 PLN.U Ciebie i Kolegów wszybko poszło z gwarancją, ja widocznie mam pecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 A w Waszych przypadkach złamanie/uszkodzenie wędki nastąpiło np. przy wyrzucie czy raczej był to nieszczęśliwy wypadek typu drzwi auta itp.Bo widzę że trochę tych kijów jest wysyłana do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 (edytowane) Do mnie z USA przyszedł jeszcze w folii uszkodzony,dokładnie spigot dolnego składu. Chyba dam jednak do rodbuilera niech to ogarnie. Będzie szybciej i taniej bo widzę że średnio się opłaca zwłaszcza w niższych modelach. U mnie to st.croix Panfish PFS90LMF2, między czasie kupiłem drugiego a ten leży już od roku folii z metkami w szafie i nie wiem co z nim zrobić. Edytowane 7 Marca 2021 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi