duzers Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 A w Waszych przypadkach złamanie/uszkodzenie wędki nastąpiło np. przy wyrzucie czy raczej był to nieszczęśliwy wypadek typu drzwi auta itp.Bo widzę że trochę tych kijów jest wysyłana do serwisu. Ja złamałem przez nieuwagę, nikt mnie nie pytał z jakiej przyczyny. Wędki nie rejestrowałem i otrzymałem informację, że w takim wypadku gwarancja to 15 lat od momentu rozpoczęcia produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Jedyny plus to taki, że nie potrzebny jest dowód zakupu, dla porównania kiedyś ogarniałem temat zlamanego banku Suzuki i tu niezbędny jest dokument zakupu. W obu wypadkach koszt to kilka stów, z różnicą taką że w BRC wszystko masz od ręki, w ciągu tygodnia, a tu czekam niemal dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 (edytowane) Ja złamałem przez nieuwagę, nikt mnie nie pytał z jakiej przyczyny. Wędki nie rejestrowałem i otrzymałem informację, że w takim wypadku gwarancja to 15 lat od momentu rozpoczęcia produkcji.Po 15 latach też będziesz mógł wysłać do serwisu. Tylko koszt będzie wyższy o jakieś 20$. ( potwierdził to Żbik)A pytałem z ciekawości czy blanki łamią się "same" czy raczej to "zdarzenia losowe". Edytowane 7 Marca 2021 przez neronhell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Według mnie to powinno być tak: 1) odsyłasz ķij do Żbika z opisem usterki i przyczyną. 2) Po 14 dniach od otrzymania przez niego przesyłki pytasz co z kijem. 3) Odpowiada że meile, stany zjednoczone i inne pierdoły.4) Następnego dnia wysyłasz e-mail, że zgodnie z polskim prawem gwarancja zostaje uznana i oczekujesz tego i tego.5) Wiemy co dalej robi W.Żbikowski6) UOKiK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 (edytowane) Myślę, że łamliwość blanków związana jest nieprawidłowym użytkowaniem. W moim przypadku ewidentnie moja wina. Wracając do procedury reklamacyjnej faktycznie ręce opadają, choć trzeba mieć na uwadze covid.Dam znać jak dojdzie do finalizacji, jednak już wiem, że jak dojdzie kijek trafi na giełdę, bo owy patyk znazazł swojego następcę i już u mnie nie będzie miał zastosowania. Edytowane 7 Marca 2021 przez duzers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 (edytowane) ...Myślę, że łamliwość blanków związana jest nieprawidłowym użytkowaniem...... i to jest złota myśl , którą powinni sobie wziąć do serca Ci wszyscy co twierdzą , że wszystko jest nie doszacowane i zawsze można więcej .... Edytowane 7 Marca 2021 przez miramar69 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Szczególnie niedoszacowana jest wytrzymałość na uderzenia klapa bagażnika czy drzwiami samochodu. Kiedyś widziałem jak elitka pękła już po czwartym trzaśnięciu drzwiami bagażnika [emoji2959] słabizna[emoji6]. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Kiedys mialem okazje rozmawiac o statystykach reklamacji. Procentowo jestesmy w swiatowej czolówce. Ale tez tylko my Polacy wymyslilismy jak mozna kupic w Lidlu paczke ciastek, zeżreć 90 % i isc do sklepu oddac bo nie spełniają naszych oczekiwań. Moj przyjaciel sprzedaje znane Wam wszystkim rzeczy, znane i bardzo cenione na calym świecie - nie wedki. Czasami na szwedzkie wyjazdy zabiera wydrukowane maile z rekalmacjami od klientow - taka wieczorna lektura. Mnie ogarnia wstyd i zazenowanie jak to czytam. On musi wstydzic sie dodatkowo przed producentami Mialem kilkadziesiat wedek St. croixa - polamalem jedną. Z mojej winy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Złamałem chyba trzy lata temu niezarejestrowaną elitkę w jednoskładzie, uszkodzenie z mojej winy. Załatwiałem przez Żbika, czas oczekiwania około 4 miesiące, koszt 750 PLN. Złamany kij nie był już produkowany, więc otrzymałem nowszy model. Tyle w temacie, z obsługi byłem zadowolony. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 (edytowane) Nie zawsze po upływie 14 dni reklamacja jest uznawana z automatu..... polecam dokładną lekturę http://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/gwarancja/ Edytowane 7 Marca 2021 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 (edytowane) Złamałem chyba trzy lata temu niezarejestrowaną elitkę w jednoskładzie, uszkodzenie z mojej winy. Załatwiałem przez Żbika, czas oczekiwania około 4 miesiące, koszt 750 PLN. Złamany kij nie był już produkowany, więc otrzymałem nowszy model. Tyle w temacie, z obsługi byłem zadowolony. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu TapatalkaSkąd kwota 750 zł?Na jakiej podstawie robią kalkulację, jak się dowiadywałem kwota jest uzależniona od kursu dolara,ok. 450-500 zł. Ustalenie kwoty za procedrę reklamacyjną to indywidualna sprawa? Edytowane 8 Marca 2021 przez duzers 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Skąd kwota 750 zł?Na jakiej podstawie robią kalkulację, jak się dowiadywałem kwota jest uzależniona od kursu dolara,ok. 450-500 zł. Ustalenie kwoty za procedrę reklamacyjną to indywidualna sprawa?Zależy również od modelu. np 120$ + opłaty dla modelu elite, 85$ + opłaty dla avida. http://www.stcroixrods.com.pl/serwis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Dziękuję za objaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Jednoskłady są z pewnością droższe w transporcie, czytałem gdzieś na forum, że można wymienić np tylko szczytową część przy dwuskładzie. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Panowie przejrzałem kilkanaście ostatnich wpisów i nic nie znalazłem na ten temat informacji, więc podpytam.W grudniu 2018r. Wysyłałem złamaną przez nieuwagę elitę do polskiego dystrybutora. Mija 1,5 roku i nadal wędka nie wróciła z gwarancji. Rozumiem, że covid ale po mały tracę cierpliwość, jak jest z waszymi gwarancjami? Też są tyle czasu rozpatrywane Mój LWS76MLXF2 wysłany pod koniec czerwca 2020 dotarł w ubiegły piątek. Łatwo policzyć 8,5 miesiąca czekania. Chwilami traciłem cierpliwość. Nie tak powinno to wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Ja czekałem prawie 7 miesięcy. Podobno dlatego, że zaprzestali produkcji Xtreme, którą złamałem i zamieniałem model. Pisałem maile do nich co 2-3 tygodnie. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 (edytowane) Ja elitke odesłałem po wekendzie majowym 2020 i jeszcze czekam.Ale jestem w dobrej sytuacji bo kupiłem w 2011 a teraz dostane z innym uzbrojeniem. Ciekawi mnie jedna sprawa. Jak kupowałem w 2011 r to na wędke była dożywotnia gwarancja i to była jedna z rzeczy ktora przesądziła o zakupie. I teraz zachodzi pytanie czy jak wymienia na nowy model to nadal będzie dożywotnia? Edytowane 8 Marca 2021 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Właśnie odebrałem elitkę z reklamacji. 15 "przechodniej" gwarancji i dożywotnie "ubezpiecznie" ( Czekałem od czerwca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Właśnie odebrałem elitkę z reklamacji. 15 "przechodniej" gwarancji i dożywotnie "ubezpiecznie" ( Czekałem od czerwca)Załatwiałeś przez dystrybutora czy sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Przez dystrybutora (Żbika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 VIS70HF- Poszukuję jakiegoś kija na bałtyk na motorówkę, od jakiegoś czasu mnie interesuje ten kij.Czy ktoś używał, posiada wiedzę o tym patyku? Ogarnie pilkery 90-100g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witlew62 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 VIS70HF- Poszukuję jakiegoś kija na bałtyk na motorówkę, od jakiegoś czasu mnie interesuje ten kij.Czy ktoś używał, posiada wiedzę o tym patyku? Ogarnie pilkery 90-100g?Mam VIS70MHF opisany 14g-35g. Ogarnia do 55g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Zwróć się do ManieQ on ma ten kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Najciężej rzucałem VIS70HF gumą 6 cali plus główka 50 gr - razem ok. 80 gram. Był lekki zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Najciężej rzucałem VIS70HF gumą 6 cali plus główka 50 gr - razem ok. 80 gram. Był lekki zapas.Super, myśle o używaniu go pod dorsze z motorówki . Pilkery 100 ogarnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi