Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Super, myśle o używaniu go pod dorsze z motorówki . Pilkery 100 ogarnie ?

Ugięcie VIS70hf

1) 100 gram

2) 150 gram

3) 220 gram

4) 1500 gram

Ja rzucałem 80 gram bardzo dynamicznie, bo łowiąc z brzegu zależało mi na odległości. Dawałem taki dopał lewą ręką ściągając dolnik wędki bardzo mocno do siebie (trochę jak przy rzutach muchówką dwuręczną).

Jak będziesz rzucał spokojnie, to myślę, że twoje przynęty też ogarnie.

post-46657-0-08083600-1616250832_thumb.jpg

post-46657-0-23010100-1616250840_thumb.jpg

post-46657-0-35165000-1616250849_thumb.jpg

post-46657-0-04364200-1616250857_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

Witam kolegów, mam pytanie ktoś może podzielić się informacjami na temat nowych extrimek, jak porównanie z wcześniejszym modelem. Pytam w odniesieniu o kije pod sandacza. Cena jest znacznie wyższa niż przy extrimach a ciekawi mnie opinia szczęśliwych posiadaczy nowej serii. ZIKU

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Witam Kolegów.

Mam pytanie dotyczące wędki spinningowej Legend X 610mxf. Kto używa i do jakich technik najlepiej się nadaje. Proszę o podpowiedzi. Czy wędka jest bardzo sztywna?

Obecnie posiadam Legend X 610mlxf, ale wedka jest stosunkowo miękka (nie za bardzo pasuje do X Fast) używam jej do lekkich gum i kogutów.

Łowiłem lsx610mxf i lxs68mxf. To trochę różne kije. 610 miała mniejsze przelotki i delikatniejszy szczyt, co ciut dłuższy. Moje doświadczenia to takie że 610 była lepsza do gum, 68 do koguta bo sztywniejsza szczytem. Oba kije super, bardzo czułe. Mnie bardzo pasował uchwyt. 68mxf miał być na dłużej ale ją złamałem [emoji3525]. Lxs610 jest inna niż tbs68mxf. Tbs68mxf podobny do lxs68mxf, ale nie pracuje dołem przy niedużych rybach. Lxs bardziej elektryczna, ale pod ciężarem super pracuje. Jest szybsza i czulsza niż TBS, ale super się ładuje i dobrze pracuje pod ciężarem. TBS jest sztywniejszy pod rybą.

To moje doświadczenia [emoji2]. Teraz będę ćwiczył xls68mxf. Ten jest wyraźnie lżejszy.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez mercoss

Dziękuję za szybką odpowiedz. W związku z powyższym decyduję się na xls610mxf, zobaczymy co z tego wyjdzie w praktyce. Mam xls610mlxf czyli ten do 14g i bardzo sobie chwalę. W mojej opinii uchwyt jest mega komfortowy, bo jest gdzie trzymać dłoń szczególnie gdy ktoś trzyma 3 lub 4 palce ponad stopka kołowrotka (co niestety w przypadku modeli xtreme nie za bardzo jest możliwe) 

Bardzo dziekuję za pomoc. Pozdrawiam

Edytowane przez kowalik

Dziękuję za szybką odpowiedz. W związku z powyższym decyduję się na xls610mxf, zobaczymy co z tego wyjdzie w praktyce. Mam xls610mlxf czyli ten do 14g i bardzo sobie chwalę. W mojej opinii uchwyt jest mega komfortowy, bo jest gdzie trzymać dłoń szczególnie gdy ktoś trzyma 3 lub 4 palce ponad stopka kołowrotka (co niestety w przypadku modeli xtreme nie za bardzo jest możliwe) 

Bardzo dziekuję za pomoc. Pozdrawiam

No to masz kolejny kij pod koguta :good:

• Like 1

Witam.

Proszę Was o opinie na temat wędki LS 96MLF2. Nic nie mogę znaleźć w necie . Nawet opisu serii LS nie ma. Pomożecie? 

Pomożecie? Pomożemy!  ;)

Спиннинг St. Croix Legend LS96MLF2 купить в Москве | Хобби и отдых | Авито (avito.ru)

mam nadzieję, że "ruski jazyk" ci znany jest  ;)

Witam. A gszie takie informacje znajdę? Na stronach St Croix nie ma śladu o serii LS.

Szczegółów nie znam w jaki sposób Rosjanie te wędki dla siebie zamówili, ale widać, że na świat St Croix się tym nie chwali.

Jedyne miejsce - wschodnie fora internetowe moim zdaniem.

POzdrawiam

Szczegółów nie znam w jaki sposób Rosjanie te wędki dla siebie zamówili, ale widać, że na świat St Croix się tym nie chwali.

Jedyne miejsce - wschodnie fora internetowe moim zdaniem.

POzdrawiam

Klasyczny przykład wędek na rynki wschodnie to Legend Tournament Europe.Swego czasu mocno się interesowałem nimi..... Także na duży rynek- istnieje regionalizacja modeli. To samo jest w dżapońskim Graphiteleader, gdzie seria Vivo jest zrobiona pod wschodnich wędkarzy i  mało dostępna gdzie indziej. 

• Like 2

Może ktoś jakoś racjonalnie wyjaśnić p co chodzi z tymi np. wędkami czy kołowrotkami tylko na rynek europejski/ wschodni?

Czy to towar drugiej kategorii?

Sugerując się ceną można tak pomyśleć np. szukałem ostatnio LXS ze starego wypustu i na Ukrainie dużo taniej, niż np. na "zachodzie"

O co chodzi?