Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Niektóre firmy poza swoimi modelami standardowymi , dedykowanymi na poszczególne rejony , robiły na specjalne zamówienie serie / modele wędek ...

Właśnie seria LES w tych długościach jest przykładem wędki pod zamówienie wewnętrzne rynku rosyjskiego i nigdzie indziej jej nie dostaniesz.

tak robiły ST.CROIX -seria EURPE , LES ... itd...  ; CD - seria DMITRYJ  i inne ...

Edytowane przez miramar69

Każdy wystarczająco duży rynek może zamówić sobie wędki pod własne wymagania. Kwestia ceny jest też pochodną ilości. Wpisz symbol wędki w wyszukiwarkę, zobaczysz ile sklepów na Ukrainie czy w Rosji Ci się wyświetli. Później porównaj to do ilości naszych sklepów, podejrzewam, że skala będzie jak 1:10.

Ze stajni St.Croix mam do sprzedania :
ES90HF2 na torzajtach w tytanie, kij z pracowni, nie używany
LES90MHF2 w idealnym stanie

LES86MF2 w idealnym stanie
LS96MLF2 nowy gwarancja dożywocia
LES66MLF2 w idealnym stanie
LEC70MHF 10-28g w castingu, kij z pracowni
ES96LMF2 blank, do zbrojenia wędki
AVS86MHF2 nowy zarejestrowany, produkcja 2020
AVS86MF2 używany, w dobrym stanie
AVS90LMF2 blank, do zbrojenia wędki
Legend Extreme LCX 2,40 MHF stara wersja extrimki, wysuwany jedno skład 21-86g
MojoBass 71MHF2 w idealnym stanie
MojoBass 71MF2 w idealnym stanie

Proszę o priv

Witam wszystkch ,w styczniu wysłałem swojego extrema na gwarancji do serwisu własnie dostałem ELITKE  :angry:  :angry:  :angry:  :angry:  fest ,babka ze Żbika mowi przykro ale to stany decydują co dają w zamian :wacko:  :wacko:  :wacko:  :wacko:

Edytowane przez jarodrozdek76

Witam wszystkch ,w styczniu wysłałem swojego extrema na gwarancji do serwisu własnie dostałem ELITKE :angry: :angry: :angry: :angry: fest ,babka ze Żbika mowi przykro ale to stany decydują co dają w zamian :wacko: :wacko: :wacko: :wacko:

W serii elitka była chyba na Torzite a extreme na sic w Stalowej ramce.. Blanki z tego co wiem były tylko malowane na inny kolor. Mogę się też mylić ale jaka byłaby wtedy różnica w blankach poza kolorem to nie wiem.

• Like 1

W serii elitka była chyba na Torzite a extreme na sic w Stalowej ramce.. Blanki z tego co wiem były tylko malowane na inny kolor. Mogę się też mylić ale jaka byłaby wtedy różnica w blankach poza kolorem to nie wiem.

Ja złamałem xtreme i miałem do wyboru Elite, legend x i voucher na zakupy w USA chyba na 420 USD. Xtreme już nie produkują. Wybrałem legend x bez dopłat, ale wszystko załatwiałem bezpośrednio we st.croix USA. Żbik był tylko listonoszem i kasjerem.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Może chodzi o to co jeśli trzeba będzie je zastąpić ? Nie wiem, na łódce mam Phenixa i Xzoge, ale chyba ciężko by mi było zastąpić brzegowe S&S od St. Croix.

Dokładnie o to mi chodziło. Osobiście zastanawiam się nad CD a konkretnie Blue Rapid. Parę lat temu miałem kije z tej serii i dobrze je wspominam. Oczywiście zdaje sobie sprawę z faktu że to juz nie te same blanki.

• Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Cześć!

Mam pytanie odnośnie kijków St.Croix - obecnie moja szczupakówka to BeastMaster połączony z TwinPower 4000 ale jako że chciałem spróbować St.Croix pogadałem z chłopakami z CF i doradzili mi zakup Mojo Bass 71MHF. Łowie głównie na jerki do 40g i obrotówki plus wahadła. Czasami lowie też na gumy 10-15 cm uzbrojone w główki max 10g. Moje pytanie jest takie czy ten kij rzeczywiście obsłuży te przynety? Może ktoś lowi tym kijkiem i podzieli się swoimi spostrzeżeniami.

Najczęściej lowie jerkami od 12 do 30 g I obrotówki w rozm. 4

Wysłane z mojego SM-N986B przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Czy ktoś mógłby powiedzieć coś więcej o tym kiju Xls70mhf, jaki jest jego realny cw?

Adas zdarza mi sie rzucac 30 gram i smukla guma.

Pewnie daloby sie lekko ciezej ale nie probowalem. Najlbardziej komfortowo lowi sie na glowki 18-20 gram i smukle gumy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1