miramar69 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Jak dla mnie na razie NIC ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 SLS? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 SLS? Są jeszcze różne blaasy, kragi, hers, boron...zależy do czego ma służyć.No ale każdemu inaczej wędka leży, koledze może akurat żaden nie pasuje. Żeby było trochę w temacie, to nie bardzo rozumiem zachwytów nad seryjnymi st.croix.Blanki pewnie są bardzo dobre, ale materiały i wykonanie to w tych pieniądzach słabo.Dla przeciętnego amerykanina wydać te 300-500$, to jak dla nas 300-500 PLN. Wtedy można kupować, bez zbytniego zastanawiania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Niby nie odkryłeś Ameryki i w pełni się zgadzam z Tobą, ale łowię tym siermiężnym, fabrycznym avidem, te trocie i go nikomu nie oddam ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 (edytowane) Prośba o porównanie trzech identycznych parametrowo modeli StC:1. WS90MHF22. AS90MHF23. AVS90MHF2 Interesuje mnie przede wszystkim, który model będzie miał najmocniejszą szczytówkę, jak będą się kształtowały ugięcia i moc. Z góry dziękuje za wszelkie info. Edytowane 6 Lipca 2021 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 (edytowane) Wg mnie WS wydaje się najbardziej pancerny z tej trójki, ale AVS90MHF2 najmniej podda się nurtowi, będzie najczulszy, najszybszy, najsztywniejszy, szczytówka najlepiej tnąca. Znasz Avidy chyba także o moc w dolniku się na martw. Edytowane 8 Lipca 2021 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Miałem tego WS-a w porównaniu do obojętnie którego avida był bardzo rozchwiany i po rozpakowaniu zaraz go zwróciłem żbikowi do sklepu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 WS-y to wędki mocne , ale miękkie o pracy parabolicznej pomimo opisów FAST/MOD-FAST. Tak jak Tomek powiedział "rozchwiane" .Każdy AVS będzie dużo sztywniejszy w tej samej klasie ... Starsze model WS - 35gr był dużo bardziej spolegliwe niż AVS 28gr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Mam starszego AS90MHF2, którego używam pod trocie. Mocowo ok, szczytówka delikatnie klęka przy prowadzeniu przynęt pod prąd. Nie ma tragedii ale zastanawiam się, czy któryś z podobnych modeli będzie taki sam mocowo ale z mocniejszą, sztywniejszą i mniej spolegliwą szczytówką? A jak przy podanych wyżej modelach wypadają krótsze wersje tych samych modeli - 86MHF2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 niestety nie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 (edytowane) A jak przy podanych wyżej modelach wypadają krótsze wersje tych samych modeli - 86MHF2?Nie miałeś tego Avida AVS ? Kijek petarda, łowię nim już wiele lat, realne CW to 30 - 35 g max i nie ma tu mowy o nieodpowiedzialnym przeciążaniu. Szybki, mocny i dużo fajniejszy od wersji 90MHF2 WS86MHF2 to stara szkoła, kapitalna szczupakówka. Po zmianie fabrycznego zbrojenia świetny kij.Fabryczne przelotki to jakieś nieporozumienie i one zamulają tak blank.Wystarczy założyć w tym samym spacingu jakieś lżejsze i wędka nie do poznania.Oczywiście w nurcie poddaje się bardziej niż AVS. Edytowane 8 Lipca 2021 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 (edytowane) Miałem kiedyś AVS86MHF2 dawno temu i zbytnio nie pamietam już tego kija. Wszystkie moje pytania odnośnie kija dotyczą stricte przeznaczenia pod trocie rzeczne. Edytowane 8 Lipca 2021 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Na Trociach się nie znam, ale pod adekwatne do gatunku warunki i przynęty może i się nada, ale pewnie są lepsze kije - LES90MHF2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz! Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Mam starszego AS90MHF2, którego używam pod trocie. Mocowo ok, szczytówka delikatnie klęka przy prowadzeniu przynęt pod prąd. Nie ma tragedii ale zastanawiam się, czy któryś z podobnych modeli będzie taki sam mocowo ale z mocniejszą, sztywniejszą i mniej spolegliwą szczytówką? A jak przy podanych wyżej modelach wypadają krótsze wersje tych samych modeli - 86MHF2?Połowiłem kiedyś awidem AS 90 MHF2, zresztą tym samym wystawionym na giełdzie jeszcze przed skróceniem szczytówki. Na co dzień łowię AS 86 MHF2.Szczytówka w 90 jest według mnie delikatniejsza, ale kij pracuje bardziej "szczytowo". W 86 szczyt pracuje większą długością, choć robi wrażenie mniej uległego. W ogóle 86 ma bardziej regularne ugięcie, na kształt idealnej paraboli. Średnica szczytu w 86 jest wyraznie grubsza, blank jest małożbieżny. Wizualnie kij robi wrażenie takiego kołka, 90 jest "ładniejsza" i delikatniejsza w wyglądzie.Obu wędkom nie można odmówić mocy w dolniku, choć w 86 szybciej się uruchomi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 (edytowane) Muszę wymienić przelotkę szczytową w cascie mojo bass MJC68MHF. Przed wyjazdem do Polski sprawdziłem wymiary, zapisałem ale oczywiście zgubiłem karteczkę.Jeżeli ktoś ma pod ręką to poproszę o podanie średnicy blanku na szczycie (jeżeli dobrze pamiętam to 2.1 lub 2.2) i rozmiar wewnętrzny ringu. W oryginale montowane są Kigan Master Hand 3D z pierścieniami alu-oxy i czarnymi ramkami. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 21 Lipca 2021 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2021 (edytowane) Szykuje się nowa seria St. Croix Panfish i Trout Series Edytowane 7 Sierpnia 2021 przez Voiteh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mestre16 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Panowie jakas tańsza alternatywa dla wędek Avid AVS90MHF2 i AVS90MF2? Jest coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Fajnie że w Park Falls wzięli się za niższe serie. Odświeżony Panfish, Trout, nowy Eyecon i BassX oraz Premier z FRS. Eyecon designem rękojeści przypomina LWS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Mnie osobiście uchwyt kołowrotka w nowym Panfishu się nie podoba, lepszy byłby SKS, albo ten z poprzedniej serii, ale kolor blanku bardzo przyjemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Fajnie że w Park Falls wzięli się za niższe serie. Odświeżony Panfish, Trout, nowy Eyecon i BassX oraz Premier z FRS. Eyecon designem rękojeści przypomina LWSPremier nowy ma być? Patrzyłem w katalogu i chyba pominąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Te druciane przelotki mnie nie przekonują niestety, jak na St. Croix to krok w tył wydaje mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Te druciane przelotki mnie nie przekonują niestety, jak na St. Croix to krok w tył wydaje mi sięAle to u nich nie nowość, w sensie ubieranie w druty swoich blanków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 może mieliście w rękach St.Croix Legend Tournament Inshore LTIS70MF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 Ale to u nich nie nowość, w sensie ubieranie w druty swoich blanków. no tak ale nie możesz porównywać REC-oili do tych chińskich druciaków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Zapewne jest ktoś, kto ma Ekitkę 70MF2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi