Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Czy ktoś by się pokusił o porównanie avs66mf do axs66mf?

Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

Dziękuję za spontaniczną odpowiedź, ale jak się dowiedziałem AvidX wyszedł z produkcji i poszczególne kije są już nieosiągalne. Przyszedł do mnie dzisiaj MJS68MXF i prezentuje się dobrze. Woda pokaże jak dobrze.

Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

Mario , Ty zjedź jakieś pięć oczek w dół z tym postem :P :D .

Fakt ???? tam miało być.

Może kiedyś ktoś będzie pytał jaki st croix pod bolenia to będzie komplet jak znalazł ????

Edytowane przez mariusz!

Ok to jest stara seria, ale przecież wycofali ze sprzedaży serię AVS S&S a w starym katalogu nie ma takiej pozycji z "+". Chyba że to coś na rynek wschodni.

O mam coś????

https://fmagazin.ru/st_croix/snasti/udilisha/spinningi/spinningovye_udilisha/shtekernye_spinningi/spinning_st_croix_avid_ipc.avs90mh_f2.html

Edytowane przez BartasL2
  • Like 1

Blank wzmocniony z 17 do 20lb. Może być petarda pod trocie. Szkoda, że jedynie 275cm w takiej wzmocnionej opcji jest dostępne. Ideałem byłby taki wzmocniony 290cm ;)

Ciekawe, jak ten by się ten spisywał, bo cena znacznie lepsza niźli u nas: https://fmagazin.ru/st_croix/snasti/udilisha/spinningi/spinningovye_u dilisha/shtekernye_spinningi/spinning_st_croix_avid_ipc.avs96hf2.html

Link się nie ładuje ale jeśli piszesz o AVS96HF2, to tego właśnie używam pod trocie ;) Petarda kij, choć nie ukrywam, że taki 20lb by mi chyba bardziej przypasował ;)

Podbawiłem się linkiem, który @popper wstawił

Pewnie o to chodziło:

https://fmagazin.ru/st_croix/snasti/udilisha/spinningi/spinningovye_udilisha/shtekernye_spinningi/spinning_st_croix_avid_ipc.html

Edytowane przez nyny

Witam.
Mam możliwość kupna Avida AVS96MF2 i AVS96MLF2.

Głownie pod bolenie - woblery myślę max 20 gr oraz okazjonalnie klenie - na małe woblerki - a być może w przyszłym roku górny San i brzany na spinning.
Bolenie i klenie - to dolny San oraz Wisła.
Okazjonalnie - guma 10 plus główka 5 gr - na płytszych łowiskach za szczupakiem.

Którego kijka lepiej wybrać do podanych wyżej celów zważając że to długość 2.89 m ?

PS. Robił ktoś zakupy w Rosji - bo tam sporo kijków St. Croixa można wyrwać - nówek w dobrych cenach - na portalu coś jak nasz OLX - bo tutaj są 2 kwestie - wysyłka do Polski tub sporej długości oraz to że Rosja nie jest w EU ?
PS. Długie Legdeny I Elite Legend można kupić do 20.000 rubli.

Ja mam avs96mf2 i ogarnia zarówno bolenie jak i klenie na Wiśle:) brzany były w planach ale nie udało się żadnej złowić choć brzanowe woblery ogarnia idealnie :)

Czyli ogólnie polecasz tan kijek jako uniwersał ?

Fajnie się gnie podczas holu ?

U mnie bedzie współpracował ze Stradiciem 3000 FL - nie leci bardzo na pysk ?

|

Jak z niego lecą woblerki 3 cm ?

Edytowane przez pawelxx

Delikatnie leci na pysk, ale jest naprawdę bardzo lekki i nie czuć tego jakoś strasznie. Ja mam go sparowenego najczęściej ze stellą 4000fj lub innymi Shimano 4000. Głównie używam go pod letnie i wiosenne bolenie przeważnie mam plecionkę pe 1.2 i jak nic nie bierze zakładam jakieś woblery kleniowe (Bromby, hornety itp) lecą na zadowalające odległości przy takiej grubej lince. Co do pracy pod rybą to już pod kleniem 30cm pracuje dosyć głęboko i nie gubi ryb nawet na plecionce. Mam ją pierwszy sezon jak narazie złowiła nie za dużo ryb bo około 50 w większości sportowych boleni. Miałem na nią kilka boleni 70+ w dosyć silnym nurcie i tutaj kijek już pracował po całości ale nadal było sporo mocy w dolniku. Jak dla mnie kijek prawie idealny, gdyby nie fabryczne zbrojenie i pękający lakier byłby idealny :D

Delikatnie leci na pysk, ale jest naprawdę bardzo lekki i nie czuć tego jakoś strasznie. Ja mam go sparowenego najczęściej ze stellą 4000fj lub innymi Shimano 4000. Głównie używam go pod letnie i wiosenne bolenie przeważnie mam plecionkę pe 1.2 i jak nic nie bierze zakładam jakieś woblery kleniowe (Bromby, hornety itp) lecą na zadowalające odległości przy takiej grubej lince. Co do pracy pod rybą to już pod kleniem 30cm pracuje dosyć głęboko i nie gubi ryb nawet na plecionce. Mam ją pierwszy sezon jak narazie złowiła nie za dużo ryb bo około 50 w większości sportowych boleni. Miałem na nią kilka boleni 70+ w dosyć silnym nurcie i tutaj kijek już pracował po całości ale nadal było sporo mocy w dolniku. Jak dla mnie kijek prawie idealny, gdyby nie fabryczne zbrojenie i pękający lakier byłby idealny :D

A to super - to więc będzie MF2.

Zapewne jakby odchudził go lżejszymi przelotkami to zrobi się szybszy ale za to chyba będzie obsługiwał gorzej lżejsze przynęty.