Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Ten mojo bass to tez fajna szpada. Miałem takiego tylko jeszcze z grafitu II i pod sandacza świetny kij. Jedyne czego mu brakowało to czułości, ale jakby znalazł taki tylko nowszy z grafitu III to już czułość powinna byc na odpowiednim poziomie. Kiedys kupie sobie takiego na zapas [emoji846]

Nowe mojo bassy, w tym mjs68mxf jest wykonany z grafitu III.

Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

A do ilu gram jest ES70MF według ciebie?

https://superwedkarz.pl/legend-elite/7042-st-croix-wedka-legend-elite-spinnig-2135-175-g-es70mf.html

MODEL DŁUG MOC AKCJACZĘŚCI MOC LINKI PRZYNĘTA WAGA ES70MF 2,13 m, MFast-1, 3-6 kg, 5-17,5 g,  105 g

No więc kij 12-14lb do przynęt bezpiecznych w granicach 25-28 g łącznej masy :D  :D .

• Like 2

Czyli brakowało mu tego, co jest chyba najistotniejsze w dobrym kiju sandaczowym… To co było zatem „świetnego” pod sandacze w tym kiju?

Akcja szczytowa, moc w dolniku, zakres obsługiwanych przynęt i nie zabójcza cena. Brania było czuć, ale brakowało czucia tego co się dzieję z przynętą, czy ociera się o drzewa itd. Bo czesto łowię obijając przynętą o konary w rynnach.

Witam

Kij pod okonia na ciezko, sandacz lekko

Kij pod gumy, lekkie koguty a czasami obrotowka (taki uniwersal)

Dlugosc +- 2,60cm

Glowki od 7g obrotowka  od nr 3

Lowisko, rzeka z opaska kamienna, wyrobiska

Kij do max 28g

Jaki byscie polecili, o ile taki istnieje

Pod ciezsze lowienie mam  AVS 86MHF2 kupiony tu na forum ,uzywka

Jestem z niego bardzo zadowolony, dlatego szukam tez cos ze St. Croix Nie interesuja mnie kije nowe, bede szukal uzywki

Pozdrawiam

Adam

Witam

Kij pod okonia na ciezko, sandacz lekko

Kij pod gumy, lekkie koguty a czasami obrotowka (taki uniwersal)

Dlugosc +- 2,60cm

Glowki od 7g obrotowka  od nr 3

Lowisko, rzeka z opaska kamienna, wyrobiska

Kij do max 28g

Jaki byscie polecili, o ile taki istnieje

Pod ciezsze lowienie mam  AVS 86MHF2 kupiony tu na forum ,uzywka

Jestem z niego bardzo zadowolony, dlatego szukam tez cos ze St. Croix Nie interesuja mnie kije nowe, bede szukal uzywki

Pozdrawiam

Adam

A AVS86MHF2 nie spełnia Twoich oczekiwań? Przecież idealnie wpisuje się w to, co napisałeś?
  • Like 4

Zbiku

Moze masz racje, moze szukam cos co mam :huh:

Chcialbym lowic troche lzej , glowki od 7g guma do max 10cm

Czasami obrotowki 3  male koguty do 7- 12g

W moim 7g glowka + mala guma nie daje komfortu( moje odczucie)

Byc moze tez dlatego, ze uzywam go przewaznie na rzece

Byc moze to takie chciejstwo ;)

Oprocz sandaczy,zdarzaja sie bardzo fajne okonie ,ale przemysle to :rolleyes: 

Ide niedlugo na rente, i juz raczej nie bedzie mi juz  latwo cos dokupic

Dlatego chcialbym miec jeszcze taka 

Na szczulpaka mam, uzywam cast ,na okonia na lekko mam do 10g

Mialem inne , ale pare lat temu muj pies przerobil je na traweliki

Inne kije co mam, a mam ich troche, nie nadaja sie do tego

Ale dzieki za upomnienie :D Zona   sie na pewno ucieszy :P

Co byście doradzili pod szczupaka, sandacza. Mój arsenał kończy się na ES76MF2 wiec potrzebuje coś do cięższych przynęt w przedziale 20-50. Zastanawiam się nad LTIS70-76MHF lub VIS70-76MHF, HF może być za ciężki. Wędka napewno po kołowrotek TP4000. Jakieś opinie lub inne opcje ?? ES70MHF chyba za słaby na takie przynęty.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Co byście doradzili pod szczupaka, sandacza. Mój arsenał kończy się na ES76MF2 wiec potrzebuje coś do cięższych przynęt w przedziale 20-50. Zastanawiam się nad LTIS70-76MHF lub VIS70-76MHF, HF może być za ciężki. Wędka napewno po kołowrotek TP4000. Jakieś opinie lub inne opcje ?? ES70MHF chyba za słaby na takie przynęty.

Mi osobiście te 50g mhf ogarnia.

Mam LTIS70MHF i do tego nada się super.

Mam mały dylemat między Avidem 66mf2 / 5-17,5gr / 12lb lub 66mhf2 / 10,5-21gr / 14lb. Kij ma służyć do łowienia powierzchniowego oraz twitcha boleni i szczupaków na lekko przynętami do 12cm. Typu illex bonnie 9-12cm, salmo ratlin stick i tego typu,również popery oraz woblery twitchowe i boleniowe.Waga przynęt między 12-25gr, głównie górny zakres. Bardziej skłaniam się ku 66mf2, z tego co wydłubałem gdzieś z forum opinie na temat mhf to może być trochę za dużo do przynęt 20gr, tym bardziej przy tej długości kija. Mam Avida 70mlf do pstrągowego twitcha ale ten już klęka przy wyżej wymienionych przynętach. Zakup przez internet bez wcześniejszego macania więc proszę o pomoc. Ewentualnie inny brand bo nie ukrywam miałem już przygody z st.croix i gwarancją która trwa wieczność,ciśnienie na st.croix minęło lecz sentyment został :)