Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

LXS70MLF.

Potrzebuje informacji o tym kiju.realne cw,praca pod obciążeniem.

Szybki, szczytowy, czuły (choć starsza seria zbrojona w RECOIL jest czulsza).

Realnie główka 15g plus 3'' smukłej gumy ogarnie.

Dolnik zapracuje, ale do tego potrzeba sporej rybki  :)

• 2 tygodnie później...

Cześć, szukam dobrej wędki na okonia ze stajni st. Croix. Wędkuje na wodach stojących sięgających do 4 metrów głębokości. Przynęty jakimi operuje to głównie 2 calowe gumy na główkach do 5 gram, sporadycznie obrotówki w rozmiarze 0,1. Wędkuje z brzegu lecz lubię dość długie wędki najlepiej +2.30 najlepiej coś około 2,70. Raczej łowienie na plecionkę, w oko wpadł mi PFS90LMF2 ze względu na długość i cw, boje się ze akcja Mod. Fast nie pozwoli mi na komfortowe łowienie z opadu. Jeśli ktoś miał styczność z wędka PFS90LMF2 niech podzieli się swoim zdaniem. A jeśli znasz dobra wędkę która dobrze wpisuje się w moje oczekiwania również możesz mi ja polecić, pozdrawiam!

Czesc. Z st croix nic w tym przedziale wyrzutu do 5 g główka i tej długości nie znajdziesz pod okonia. Za cene st croix kup sobie graphiteleader finezza 19- dlugości 240cm do 10g, lub 226cm do 7g.

P.s ja do 5g główka używam matagi tr 80- którą również polecam.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Koledzy, czy ktoś miał może już do czynienia z serią VICTORY..?

Ja osobiście myślę o St. Croix Victory - 610MLXF

Ceny wydają się w miarę przystępne jak na St.Croix-a.. ;)

Przystępne? ~1200zł za tandetnie uzbrojony kij... wg mnie powinien kosztować połowę tego, w tej kasie znajdziesz fajna uzywkę zbrojoną w pracowni na porządnych komponentach Edytowane przez rafal_LBN
  • Like 1

Kolo 30 gram i smukla guma. Moze nawet lekko wiecej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Miałem LXS76MF2 i na nim 30gr nie robiło większego wrażenia [emoji28] więc myśle że dla MHF jeszcze w wersji krótszej to będzie dopiero rozgrzewka [emoji16]

No widzisz jak to jest. Każdy jakoś inaczej to traktuje i odbiera- najczęściej do pierwszego złamania.

Różnica polega na tym, że ja nie miałem czy chciałbym mieć, tylko mam ES70MHF2, XLS70MHF i LXS70MHF2 (którego nienawidzę szczerze)
Zresztą MF-y też mam wszystkie i jak dla mnie rzucanie główkami 30 gram + guma to dla nich przesada.

• Like 1

No widzisz jak to jest. Każdy jakoś inaczej to traktuje i odbiera- najczęściej do pierwszego złamania.

Różnica polega na tym, że ja nie miałem czy chciałbym mieć, tylko mam ES70MHF2, XLS70MHF i LXS70MHF2 (którego nienawidzę szczerze)

Zresztą MF-y też mam wszystkie i jak dla mnie rzucanie główkami 30 gram + guma to dla nich przesada.

Powiem tak również mam ES86MF2, ES86MHF2, ES90MHF2, ES70LF2, i każdy z nich ma zapas ale w przypadku 86MHF (ten zapas jest bardzo duży) nie używam go w ogóle bo dla mnie jest zbyt mocny tylko dlatego kupiłem 90MHF2 z nadzieja ze będzie słabszy i nada się nie tylko pod jigowanie ale i woblery sandaczowe [emoji846]

LXSów przerzuciłem 76MF2 i 76MLXF2 - Mf mi nie leżał za pierona natomiast MLXF to był zajebisty kijek kosa sandaczowa pod sandacza na zbiorniki niestety na Wiśle był trochę za słaby [emoji846]

Miałem też XFS76MF - zajebisty kij niby parabolik ale tak szybki ze 30 gr podbijał w nurcie [emoji846] teraz czekam na testy XFS73MLXF i mam nadzieje że to będzie to [emoji16]

• 2 tygodnie później...

Mam pytanie do byłych i obecnych posiadaczy wędki AVS86MHF2 której jestem od niedawna włascicielem.

Panowie jaki kołowrotek mieliście podczepiony do tego kijka?? który wyważał wam najlepiej całość ??? 

Mysłałem o Ultegrze lub Stradicu FL 4000 :)

Edytowane przez Magisterrr

Kiedyś miałem LTWS76MLXF i niemiłosiernie leciał na pysk, bez względu na to co do niego podpinałem.

Niestety prawda jest taka, że kołowrotek w niewielkim stopniu pomaga w wywarzeniu zestawu.

Jeśli kij sam w sobie jest spartolony to żaden kołowrotek nie pomoże.  

• Like 3

Kiedyś miałem LTWS76MLXF i niemiłosiernie leciał na pysk, bez względu na to co do niego podpinałem.

Niestety prawda jest taka, że kołowrotek w niewielkim stopniu pomaga w wywarzeniu zestawu.

Jeśli kij sam w sobie jest spartolony to żaden kołowrotek nie pomoże.

Ot i cała prawda.

Odnośnie wspomnianego seryjnego AVS86MHF2 to nie pomógł mu też nawet Slammer III 3500 i jego niespełna 400g. Także ten...