Żbiku Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 (edytowane) AS jest starszą wersja Avida, bez technologii IPC bodajże. AVS są sztywniejsze i z ugięciem bardziej w kierunku szczytu. W przypadku 90MHF2 wersja AS bardziej klęka szczytem od AVS. Edytowane 27 Stycznia 2022 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 (edytowane) Jeśli dobrze kojarzę AS to starsza wersja blanków bez IPC.(No i jest potwierdzenie). Edytowane 27 Stycznia 2022 przez markir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 AS jest starszą wersja Avida, bez technologii IPC bodajże. AVS są sztywniejsze i z ugięciem bardziej w kierunku szczytu. W przypadku 90MHF2 wersja AS bardziej klęka szczytem od AVS.Która wersja jest lepsza i bardziej ceniona? Wydaje mi się że AS 96mf będzie lepszy pod woblery na sandacze/bolenie od avs z tego co piszecie. Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 AS90MHF2 klęka szczytem przy prowadzeniu np trociowych woblerów pod prąd. AVS90MHF2 ma mocniejszy szczyt, przez co lepiej radzi sobie w nurcie. Rzutowo pewnie lepiej poradzi sobie AS, z racji bardziej środkowej pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Ja miałem Shimano 4000GT super x .Super się z nim łowiło. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 TBS610MLXF - jaki rozmiar plecionki polecacie pod ten kij. Myślę nad PE 06 lub 08, która będzie bardziej dobrana pod kij? Główki 5-15g + 3/4cale. Kij pod okonia z głębokiej wody 10+ i sandacza z płytkiej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 (edytowane) Raczej już 0,8 zobacz ile lb masz na kiju i taka dobierz Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Edytowane 27 Stycznia 2022 przez DzikiBill 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Nie schodziłbym poniżej 0,8 w wypadku bardzo dobrej plecionki albo nawet 1 w wypadku linki średniego sortu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 TBS610MLXF - jaki rozmiar plecionki polecacie pod ten kij. Myślę nad PE 06 lub 08, która będzie bardziej dobrana pod kij? Główki 5-15g + 3/4cale. Kij pod okonia z głębokiej wody 10+ i sandacza z płytkiej wody. Ja używałem PE 1.0 do niego YGK a potem Sunline Plasme 8 lb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Dzięki za podpowiedzi. Wybrał padł na EGI 0.8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 (edytowane) Cieniutko, ja do takich przynęt jak podałeś (15g ołowiu i gumka 10cm ) mam Duela 1.2 ale jak patrzę jaka cienka jest ta plecionka to i tak zastanawiam się czy nie założyć czegoś grubszego [emoji6][emoji848] Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Stycznia 2022 przez neronhell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Szybkie pytanie. Czym się różnią od siebie wersje Avida AVS i AS? Wiem że AS to poprzedni model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 (edytowane) Kilka postów wyżej jest to wyjaśnione. AS jest starszą wersja Avida, bez technologii IPC bodajże. AVS są sztywniejsze i z ugięciem bardziej w kierunku szczytu. W przypadku 90MHF2 wersja AS bardziej klęka szczytem od AVS. Edytowane 1 Lutego 2022 przez neronhell 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murinek7777777 Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Powiedzcie co z stajni St.Croix moglibyście polecić pod pstrągi na małe rzeczki MaX 4m szerokości? [emoji846] Raczej małe pstrągi bardzo rzadko trafia się cos większego [emoji846] Łowie głównie małymi obrotówkami, woblerami do 6cm i czasami rożnego typu larwami [emoji846] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 (edytowane) Powiedzcie co z stajni St.Croix moglibyście polecić pod pstrągi na małe rzeczki MaX 4m szerokości? [emoji846] Raczej małe pstrągi bardzo rzadko trafia się cos większego [emoji846] Łowie głównie małymi obrotówkami, woblerami do 6cm i czasami rożnego typu larwami [emoji846] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTrout Series, Panfish Series, ew najdelikatniejszy Avid lub Elitka. Edytowane 1 Lutego 2022 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Powiedzcie co z stajni St.Croix moglibyście polecić pod pstrągi na małe rzeczki MaX 4m szerokości? [emoji846]Raczej małe pstrągi bardzo rzadko trafia się cos większego [emoji846]Łowie głównie małymi obrotówkami, woblerami do 6cm i czasami rożnego typu larwami [emoji846] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkWarto przemyśleć długość wędeczki, jeśli nie zadeptujesz dna rzeczki. Tu sugerowałbym coś dłuższego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murinek7777777 Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Warto przemyśleć długość wędeczki, jeśli nie zadeptujesz dna rzeczki. Tu sugerowałbym coś dłuższegoRaczej do wody się nie ląduję [emoji846] bardziej z brzegu [emoji846] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murinek7777777 Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Trout Series, Panfish Series, ew najdelikatniejszy Avid lub Elitka.Miałem ES70LF2 ale do chodzenia po krzakach średni wybór jest dość krucha i delikatna [emoji3061] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Z dłuższych może avs80mlm2 Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Na giełdzie jest Avid, możliwe że podpasuje. http://jerkbait.pl/topic/165266-s-stcroix-avid-3s66lf2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaflo Opublikowano 18 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Hej, czy testował ktoś Legend Glass LGS610MM pod łowienie okoni na cięższe chatterbaity (główka 15-20 gram)? brakuje mi wędki pod takie zastosowania a ten legend glass wydaje się fajną opcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Panowie czy ktoś z Was miał styczność z avc69mlxf? Chodzi mi o realny zakres obsługiwanych przynęt. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Panowie czy ktoś z Was miał styczność z avc69mlxf? Chodzi mi o realny zakres obsługiwanych przynęt. DziękiCześć, tak ogólnie 7-25g fajnie miota woblery typu minow 7 cm, u mnie głównie pod canibala 10cm i 5g ołowiu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Cześć, tak ogólnie 7-25g fajnie miota woblery typu minow 7 cm, u mnie głównie pod canibala 10cm i 5g ołowiu. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkDzięki za info. Wygląda na to, że za słaby dla mnie. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Co najlepiej sprawdzi się pod okonia? W szczególności pod drop shota ale nie wykluczone, że też pod główkę jig, LBS610mlxf ?? Czy jakiś inny model lepiej się sprawdzi ? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi