Adaś Niezgódka Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Co najlepiej sprawdzi się pod okonia? W szczególności pod drop shota ale nie wykluczone, że też pod główkę jig, LBS610mlxf ?? Czy jakiś inny model lepiej się sprawdzi ? Wysłane z iPad za pomocą TapatalkUżywam LTWS70LF (dzielona rękojeść), na dropa nie łowię ale pod główki nadaje się bardzo dobrze. Dość szybki ale nie jest to kosa, bardzo uniwersalny bo i wobka czy żelastwo też obsłuży Pomimo opisu dzwiga w pełnym komforcie 10g plus 2'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 (edytowane) kto wie czy avid x AX70MLF się nie nadaje lepiej...tak wynika z filmiku chłopaków z CF..... Edytowane 19 Lutego 2022 przez delux64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 W takim razie jego następca Viktor powinien też się sprawdzić Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzpo91 Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Do łowieni okoni na ciężej używam avs70mlf2 . Według mojej opini sprawdza się ten model idealnie tak jakbym tego oczekiwał .Często zakładam główki 7-12 gramów do przynęt typu keitech 4" i do drop-shota ciężarki od 8 do 14 gramów . Kij się pięknie gnie pod okoniami 35+ a i szczupaki 55-80 cm wyholowuję bez żadnego problemu . Według opini innych ludzi ten kijek się nie nadaje do dropa a dla mnie on się świetnie sprawdza. Tyle ilu jest wędkarzy tyle jest opini. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 A kupiłem już LES70MLF2 w piątek testy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Streetart90 Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Co z St Croix polecicie na Klenie? Wędkowanie z brzegu nad Odrą. Głównie woblery i obrotówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murinek7777777 Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Co z St Croix polecicie na Klenie? Wędkowanie z brzegu nad Odrą. Głównie woblery i obrotówki.Myśle, że dobrym wyborem i w normalnych pieniądzach jest MJS96MLM2 [emoji846] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin198700 Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Witam. , Posiadam fajny kijek Legend Tournament Bass ( CW do 17,5 g) Jednak że szukam czegoś nowego i zaciekawił mnie konkretnie ten model , ES70MLF , ( cw 3.5-10.5) Jakie macie doświadczenia konkretnie z Tym kijkiem.?do wiekszych przynęt mam Tournamenta, więc postanowiłem bardziej finezyjnie, bardziej na lekko .Przede wszystkim, Jak czuć opad na główkach 5-7g , gumy do 12 cm max , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 (edytowane) Jednak że szukam czegoś nowego i zaciekawił mnie konkretnie ten model , ES70MLF , ( cw 3.5-10.5) Jeden z bardziej udanych modeli od okonia po sandacza na lekko Edytowane 14 Marca 2022 przez Doman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 (edytowane) Co z St Croix polecicie na Klenie? Wędkowanie z brzegu nad Odrą. Głównie woblery i obrotówki.Jeżeli mówisz o woblerach 3,5cm i więcej to proponuję AVS90MLF2 lub 96MLF2 Małe woblerki,obrotówki 1-2 i smużaki AVS90LM2 lub 96LM2. Mam 90lmf2 i 96lm2, pierwszym obskakuje dodatkowo pstrągi na większych rzekach, nie boi się też przyłowu bolenia czy szczupaka. Drugim łowię tylko w lecie kiedy robactwo idzie w ruch, fajnie ładuje małe smużaki i nie jest to typowa klucha. Jednak obrotówka nr 3 lub pękaty wobler w nurcie trochę kładzie już szczyt. Da się ale komfort już nie ten. Ewentualnie Panfish 90 mlf2, tymi łowię i mogę polecić. Kwestia budżetu Edytowane 14 Marca 2022 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Co z St Croix polecicie na Klenie? Wędkowanie z brzegu nad Odrą. Głównie woblery i obrotówki.Gdybym miał ganiać wyłącznie za kleniami i jaziami pewnie wybór padłby na AVS90MLF2, ale że te ryby nierozłącznie łączą mi się z boleniem używam o oczko mocniejszego AVS90MF2. Wspomniany przez kol. @Doman ES70MLF jest moją ulubioną wędką ever pod zeda na lekko, średnio mi się składa z kleniami, ale to tylko moja subiektywna ocena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murinek7777777 Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Ale Mojo to praktycznie ten sam blank co Avid SCIV a jest sporo tańszy [emoji846] chociaż wcale nie tak łatwo dostępny już jak Avid [emoji846] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 (edytowane) Posiada ktos kij LWS70MLF2 ? Będę bardzo wdzięczny za parę słów na jego temat. Szukam wedki "na wszystko" czyli pakuje w samochód jedna wędkę, jedno pudełko przynęt, podbierak i idę na ryby. Głównie będą to okonie, bolenie i sandacze. Dropshot, carolina i woblery. Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 18 Marca 2022 przez Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 (edytowane) Posiada ktos kij LWS70MLF2 ? Będę bardzo wdzięczny za parę słów na jego temat. Szukam wedki "na wszystko" czyli pakuje w samochód jedna wędkę, jedno pudełko przynęt, podbierak i idę na ryby. Głównie będą to okonie, bolenie i sandacze. Dropshot, carolina i woblery. Z góry dzięki za pomoc. cóż, jak się lubi mniej oczywiste kije, to się tak ma, że nikt nie podpowie, bo nikt nie ma ja także akurat tego modelu nie posiadam, ale podobnie jak Ty, preferuję mniej popularne wybory, zaopatrzyłem się na sezon '22 w LWS70MHM......co zrozumiałe, nie miałem okazji zabrać go póki co nad wodę, ale z różnych przeprowadzonych na sucho testów wnioskuję, że to był strzał w przysłowiową jedenastkę.....boleń, szczupak i sandacz, woblery, wahadała i obrotówki, gumy.....to będzie zabójczy uniwersał, który nie będzie bał się przyłowu ani okonia, ani suma do mniej więcej metra pięćdziesięciu w kapeluszu jeden mankament, nakręcany od góry uchwyt kołowrotka.....cała reszta wielki plus, śliczny kolor i niesamowity blank.....tak więc szukasz w dobrym miejscu https://www.tackledirect.com/st-croix-lws70mlf2-legend-tournament-walleye-spinning-rod.html#reviews - jakieś dwie pozytywne opinie (krótki opis), zawsze coś....aaa, jeszcze jedno, wybrany przez Ciebie model opisany jest jako 'riggin'.....cokolwiek to w wędkarstwie znaczy.....ale chyba musi mieć związek z 'rig' po 'carolina' Edytowane 21 Marca 2022 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Posiada ktos kij LWS70MLF2 ? Będę bardzo wdzięczny za parę słów na jego temat. Szukam wedki "na wszystko" czyli pakuje w samochód jedna wędkę, jedno pudełko przynęt, podbierak i idę na ryby. Głównie będą to okonie, bolenie i sandacze. Dropshot, carolina i woblery. Z góry dzięki za pomoc.A nie zaczynasz od złej strony ? Ne żebym się mądrzył czy coś takiego ale ja bym określił co łowię najczęściej/najchętniej, jakie przynęty, rodzaj/gramatura, na czym mi zależy w następnej kolejności a dopiero wtedy szukał wśród znanych i obłowionych modeli.Do tych zastosowań, jakie wymieniłeś, trudno będzie znaleźć cokolwiek co pogodzi to wszystko a co dopiero wśród nieznanych modeli.Są wędki "uniwersalne" ale jednak nie aż tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 LWS76MLXF2 poprzednia seria z fuji sks, nada się pod drop shot do 12g, czasami 15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 (edytowane) Co z St Croix polecicie na Klenie? Wędkowanie z brzegu nad Odrą. Głównie woblery i obrotówki.Avidów 90/96 już nie ma. Polecić mogę TRSS90LM2, używałem trochę. Edytowane 21 Marca 2022 przez ASAPfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Przemku, kij który wymieniłeś to wędka pod sandacza i okonia i raczej do przynęt miękkich.Do 15 gram łącznej masy (główka+guma) świetnie sobie poradzi. Ale żaden z niego uniwersał, i do woblerów czy obrotówek średnio się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 ......................Są wędki "uniwersalne" ale jednak nie aż tak oj tam, a dlaczego nie? przykładowo VIS70MLF powinien ogarnąć bolenie, sandacze, szczupaki i okonie.....do tego poradzi sobie z woblerami, gumami, dropszotem.....a więc i zapewne z technikami 'rig'.....rzecz jasna nie będzie to ideał do każdej przynęty, ale spokojnie można jednym kijem przełowić dużą część sezonu.....i to z przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 22 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Miałem VIS 76MLF, mogę powiedzieć że kij na wszystko. Warto go wziąć pod uwagę. Podczas oględzin spróbuj też przewlec plecionke przez przelotki, robi się zupełnie inny niż na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 22 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Podobnie jest z LTIS76MLF. I tym spinningiem da się łowić z przyjemnością większość drapieżników, nawet łącznie z pstrągiem. Wspaniały uniwersał, i jednocześnie z klasą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 22 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 (edytowane) Macie rację Panowie bo wersje Inshore są z reguły nieco bardziej spolegliwe (wolniejsze) od swoich "cywilnych" odpowiedników.Mają też tendencje do pełniejszej pracy.I po nich można się spodziewać większej uniwersalności. Edytowane 22 Marca 2022 przez Adaś Niezgódka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 22 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 oj tam, a dlaczego nie? przykładowo VIS70MLF powinien ogarnąć bolenie, sandacze, szczupaki i okonie.....do tego poradzi sobie z woblerami, gumami, dropszotem.....a więc i zapewne z technikami 'rig'.....rzecz jasna nie będzie to ideał do każdej przynęty, ale spokojnie można jednym kijem przełowić dużą część sezonu.....i to z przyjemnością Bez wątpienia sa kije które można uznać za "uniwersalne" ale łowienie okoni, kijem który jest pod szczupaka i bolenia i sandacza na pewno nie będzie przyjemnością. I nie stawiam tu żadnej emotki, to będzie raczej męczarnia a nie przyjemność.Na temat VIS70MLF się nie wypowiadam bo nie mam pojęcia co to jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 22 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 (edytowane) W sumie to zapytałem z ciekawości o opinie, machalem wcześniej ta wedka na "sucho". Moim zdaniem jest to fajny kompromis. Kij odebrany i już był nad wodą, jestem zadowolony Zależy jakich okoni szukasz i gdzie, w odrze często trzeba podać gumę na cięższej główce, dlubanie odpada. Edytowane 22 Marca 2022 przez Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 22 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 W sumie to zapytałem z ciekawości o opinie, machalem wcześniej ta wedka na "sucho". Moim zdaniem jest to fajny kompromis. Kij odebrany i już był nad wodą, jestem zadowolony Zależy jakich okoni szukasz i gdzie, w odrze często trzeba podać gumę na cięższej główce, dlubanie odpada.I właśnie o to chodzi, żebyś to TY był zadowolony . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi