krzysztof1983 Opublikowano 23 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 Jakieś opinie o blanku SCV70MHF2 szukam coś na ponton na sandacza szczupaczka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 25 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Czopek kleju z dolnika Mojo Bassa. Z żadnej wędki jeszcze nie wyjąłem tak dużego. Ktoś mi powie jaka myśl techniczna przyświecała napchaniu takiej ilości? Wytłumienie rezonansu w części zanadgarstkowej? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 25 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Czopek kleju z dolnika Mojo Bassa. Z żadnej wędki jeszcze nie wyjąłem tak dużego. Ktoś mi powie jaka myśl techniczna przyświecała napchaniu takiej ilości? Wytłumienie rezonansu w części zanadgarstkowej? Oj tam, przecież to świetny sposób na wywarzenie kija.Nie od dziś wiadomo że blanki mają dobre, a jakość montażu ... To się nazywa "system 0-1", albo je kochasz, albo nienawidzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 28 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 Są i one. Przyznajcie się. Komu wpadła w oko ta nowa szpada z USA? Zastanawiam się nad pierwszą pozycją z serii spinn. http://www.stcroixrods.com.pl/freshwater?view=article&id=150%3Alegend-tournament-bass-2022&catid=11%3Afreshwater&fbclid=IwAR1MQL31ykkFfKvBvmCrS8kBKHxfi1zkelct24amskQwab3xytmx1ZOjq9U 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 No mi nie wpada wygląda to na lekki niewypał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Dlaczego tak sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bert64 Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Wczoraj odebrałem od Żbika z pierwszej dostawy od St.Croix LBTS73MLXF Ds. jako pierwszy klient w PL.Pierwsze wrażenie wizualnie,wykonanie i charakterystyka blanku bardzo pozytywne.Teraz test nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Są i one. Przyznajcie się. Komu wpadła w oko ta nowa szpada z USA? Zastanawiam się nad pierwszą pozycją z serii spinn. http://www.stcroixrods.com.pl/freshwater?view=article&id=150%3Alegend-tournament-bass-2022&catid=11%3Afreshwater&fbclid=IwAR1MQL31ykkFfKvBvmCrS8kBKHxfi1zkelct24amskQwab3xytmx1ZOjq9UMam LBS68MXF i LBS71MHXFz 2020r. Nowego LBTS68MXF nie widziałem, ale szczerze wątpię żeby różnice między nimi były mocno odczuwalne Obym się mylił Natomiast ciekawią mnie mocno LBTS73MLXF oraz LBTS710MLXF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bert64 Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Mam LBS68MXF i LBS71MHXFz 2020r. Nowego LBTS68MXF nie widziałem, ale szczerze wątpię żeby różnice między nimi były mocno odczuwalne Obym się mylił Natomiast ciekawią mnie mocno LBTS73MLXF oraz LBTS710MLXF LBTS to już nowe inne blanki . Połowimy zobaczymy.Za parę dni pierwsze testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Miał ktoś może styczność z castem st.croix Mojo Bass MJC71MHF2? Zastanawiam się czy nie kupić w ciemno, ma obsługiwać gumy 9-13cm na główkach od 15 do 25gr, czasami kogut 30gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okoń 1977 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Witam.Proszę opinie na temat wędek na blanku SCV68MXF eXtreme vs seryjna es68mxf. Zaznaczam że interesują mnie obecne modele dostępne w bieżącej dystrybucji.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) . Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez Lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) Miałem lxs68mxf, teraz mam xls68mxf. Są inne niż es, chyba Bardy ostre. Ten drugi delikatniejszy w ręku, ale to się nie przekłada na moc. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez mercoss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okoń 1977 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Ktoś wcześniej pisał że wcześniejsze elitki 68mxf były mocniejsze od extreme, tj pewniej i skuteczniej wcinały większe sandacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia3005 Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Czy ktoś potrafi coś napisać o ES 70 MF2, ES 76MF2, ES 76 MLXF2. Poszukuje jak najbardziej uniwersalnej wędki na łódkę, w kategorii średniej w dwóch kawałkach. Poławiane ryby szczupak, okoń. Przynęty: gumy, blacha i woblery, również w trollingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Czy ktoś potrafi coś napisać o ES 70 MF2, ES 76MF2, ES 76 MLXF2. Poszukuje jak najbardziej uniwersalnej wędki na łódkę, w kategorii średniej w dwóch kawałkach. Poławiane ryby szczupak, okoń. Przynęty: gumy, blacha i woblery, również w trollingu.Do zastosowań które wymieniłeś zmieniłbym zdecydowanie kierunek poszukiwań i rozejrzał się w zależności od gramatur za Suzuki RXF 12lb bądź 16lb. Te sankroje są zdecydowanie zbyt sztywne do okoni i szczupakow. Bardziej nadają się do sandaczy na gume jeśli już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia3005 Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Do zastosowań które wymieniłeś zmieniłbym zdecydowanie kierunek poszukiwań i rozejrzał się w zależności od gramatur za Suzuki RXF 12lb bądź 16lb. Te sankroje są zdecydowanie zbyt sztywne do okoni i szczupakow. Bardziej nadają się do sandaczy na gume jeśli już.Mnie chodzi głównie o gwarancję dlatego wybór padł na St Croix. Chce mieć na łódce 3 patyki. Kupiłem już ES 70 MHF2 i chce zdecydowanie ES 70 MLF2. Co do tego środkowego kijka mam dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Ilu wędkarzy tyle potrzeb. Jedni wola gwarancje st. Croix a inni by im ryby nie spadały ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 (edytowane) Mnie chodzi głównie o gwarancję dlatego wybór padł na St Croix. Chce mieć na łódce 3 patyki. Kupiłem już ES 70 MHF2 i chce zdecydowanie ES 70 MLF2. Co do tego środkowego kijka mam dylemat. Macieju, piszesz że poszukujesz jak najbardziej uniwersalnej wędki, po czym stwierdzasz że zdecydowanie ma to być ES70MLF2, że nie wspomnę 76MLXF .W tych patykach jest tyle uniwersalności co w Fiacie 126 P przestrzeni .Jeśli już tak bardzo zależy ci na St.croix i gwarancji to rozejrzyj się za czymś z serii Tournament lub Avid, one są odrobine bardziej spolegliwe, i mówię to o akcji F, a najlepiej M, bo XF to baaardzooo... szybkie kosy i woblery czy blachy to zdecydowanie nie ich żywioł. No ale jeśli lubisz się męczyć to bierz co ci się podoba, bo jak mówi stare porzekadło "jak się nie wywrócisz, to się nie nauczysz" . Pozdrawiam Edytowane 26 Maja 2022 przez Adaś Niezgódka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia3005 Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Macieju, piszesz że poszukujesz jak najbardziej uniwersalnej wędki, po czym stwierdzasz że zdecydowanie ma to być ES70MLF2, że nie wspomnę 76MLXF .W tych patykach jest tyle uniwersalności co w Fiacie 126 P przestrzeni .Jeśli już tak bardzo zależy ci na St.croix i gwarancji to rozejrzyj się za czymś z serii Tournament lub Avid, one są odrobine bardziej spolegliwe, i mówię to o akcji F, a najlepiej M, bo XF to baaardzooo... szybkie kosy i woblery czy blachy to zdecydowanie nie ich żywioł. No ale jeśli lubisz się męczyć to bierz co ci się podoba, bo jak mówi stare porzekadło "jak się nie wywrócisz, to się nie nauczysz" . PozdrawiamMam Tournamenta Inshora LTIS 70 MLF fajny kijek bardzo uniwersalny, ale niestety w jednym kawałku. Mam Avida 70MF2 i wydaje mi się, że ten Avid jest sztywniejszy od ES70MF2, a napewno jest cięższy. Ponieważ, będę mam ES70MHF2 i planuje zakup ES70MLF2 poszukuje kogoś kto ma praktykę i łowił ES70MF2, ES76MF2 lub ES76MLxf2. Wydaje mi się, że MLXF2 będzie zbyt szybki. 70MF2 trzymałem raz w ręce, ale o 76 MF2 nie mam bladego pojęcia, bo nigdy go nie widziałem. Lubię szybkie patyki, ale tych elitek nie określiłbym mianem szpad szczególnie przy nowych blankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Witam wszystkich potrzebna pomocJestem posiadaczem avs70mlf2 zakupiony z myślą łowienia okoni z łódki i jak najbardziej się sprawdza pod te 30 + lecz do „dłubania „raczej się nie nadaje jak myślicie czy nowy eyacon 70mlf2 będzie bardziej spolegliwy? Jednak grafit oczko niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Do dłubania lepiej weź coś UL lub L a nie ML. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Ogólnie potzebował bym coś troszkę bardziej spolegliwego i żeby nie był taki mocny ma może ktoś ugecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Chcesz mieć 2 kije o lekko innej charakterystyce i tej samej mocy? Bez sensu imo lepiej iść w L i mieć 2 różne zestawy. Nie miałem tego eyecona w rękach ale to ML i diametralnie rożny nie będzie ma tę samą moc zapewne 8-10lb. To czy to sc2 czy 3 tym bym się tak nie sugerował bo Premier z tych co miałem jest sc2 a pracuje szczytem a Avid pracuje na 3/4 blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 No tak co byś polecił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi