Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukałbym coś typowo pod okonie i niekoniecznie z St Croix a z Japonii jeśli tylko gumki to nawet w solid bym poszedł. Z St Croix przełowiłem ML, M i MH z kilkanaście modeli. Tylko ja głównie wędkuje w rzekach i nie schodzę poniżej ML na okonia a tym bardziej specjalnie za nimi nie chodzę a jak już na zbiorniku to drop shot. Zobacz sobie jakieś modele L jak cię coś zainteresuje podjadą do Żbika i ci zdjęcie ugięcia zrobię jak będą mieli ten model.

Kurcze super by było jak byś ogarnoł fotki tych dwóch kijkow avs 66lf2 i ps66lf2 nie tylko dla mnie ale na pewno więcej forumowicz stanie przed dylematem letniego pasiaka ????

Tak wiem japończyków jest ogrom do dłubania okoni i na pewno bym coś znalazł ale łowiłem G Leaderem i M Craftem i jakoś zawsze brakowało mi tego Army ugecia ????

Czesc.

Mialem eyecona 70LF, fajna wedka. Jest dosc spolegliwa, chetnie sie buja. Do lekkich glowek do 5gr bedzie Ok. Sprzedalem ja bardzo szybko bo pod dlubanie okoni wole jednak szybsze, duzo szybsze wedki.

Podobna sytuacja byla z ltws70lxf, mimo ze opisana xfast to jednak dla mnie z byt miekka.

Kup sobie Shimano poison adrena lub expride 64UL i bedziesz zadowolony.

Jesli chcesz miec baardzo glebokie ugiecie to moze poprzednia generacja st.croix trouta 70lxf? Przelotki druciane i uchwyt specyficzny ale z tej wedki nie spadnie Ci zadna ryba. Wydaje mi sie ze czucie w troucie lepsze niz eyecon.

Edytowane przez hose4ras

Kurcze super by było jak byś ogarnoł fotki tych dwóch kijkow avs 66lf2 i ps66lf2 nie tylko dla mnie ale na pewno więcej forumowicz stanie przed dylematem letniego pasiaka

Tak wiem japończyków jest ogrom do dłubania okoni i na pewno bym coś znalazł ale łowiłem G Leaderem i M Craftem i jakoś zawsze brakowało mi tego Army ugecia

Mam zamówiony kij jak będę odbierał to zrobię fotki przy okazji. Na pewno Avida dwuskłada L mieli bo machałem dla mnie to taki 2,5 razy droższy Majo Craft ale ja się nie znam na lightach. :)

Kurcze super by było jak byś ogarnoł fotki tych dwóch kijkow avs 66lf2 i ps66lf2 nie tylko dla mnie ale na pewno więcej forumowicz stanie przed dylematem letniego pasiaka ????

Tak wiem japończyków jest ogrom do dłubania okoni i na pewno bym coś znalazł ale łowiłem G Leaderem i M Craftem i jakoś zawsze brakowało mi tego Army ugecia ????

Moim skromnym zdaniem z japońskich konstrukcji warto zainteresować się wędkami Yamaga Blanks. Bardzo udane konstrukcje.

Natomiast z St.Croix okoń na trochę ciężej może 5S66MLF-G? Tutaj już masz bardziej szczytowe ugięcie.

Czesc.

Mialem eyecona 70LF, fajna wedka. Jest dosc spolegliwa, chetnie sie buja. Do lekkich glowek do 5gr bedzie Ok. Sprzedalem ja bardzo szybko bo pod dlubanie okoni wole jednak szybsze, duzo szybsze wedki.

Podobna sytuacja byla z ltws70lxf, mimo ze opisana xfast to jednak dla mnie z byt miekka.

Kup sobie Shimano poison adrena lub expride 64UL i bedziesz zadowolony.

Jesli chcesz miec baardzo glebokie ugiecie to moze poprzednia generacja st.croix trouta 70lxf? Przelotki druciane i uchwyt specyficzny ale z tej wedki nie spadnie Ci zadna ryba. Wydaje mi sie ze czucie w troucie lepsze niz eyecon.

Arku nie masz przypadkiem wiedzy jak się ma ten LTWS70LXF który posiadałeś, do poprzedniej wersji LTWS70LF.

Posiadam tego LF i noszę się z zamiarem wymiany na LXF.

Ile w komforcie, masy łącznej (główka+guma) dźwignie ten LXF ?

Edytowane przez Adaś Niezgódka
  • Like 1

Jeśli w grę wchodzą już kwoty za poisona czy andreas to może ES70LF2. Wędka bardzo uniwersalna, szybka, ładnie w zależności od wielkości ryby się ugina, czuła. Obsłuży Ci większość przynęt okoniowych. Mocna do 7g, na OLX ktoś sprzedaje używany w dobrych pieniądzach. Bardziej od niej spolegliwy jest legend Elite panfish 70LXF ale to już większa kasa, tańsza opcja Trout 70LXF tak jak kolega wyżej napisał.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Arku nie masz przypadkiem wiedzy jak się ma ten LTWS70LXF który posiadałeś, do poprzedniej wersji LTWS70LF.

Posiadam tego LF i noszę się z zamiarem wymiany na LXF.

Ile w komforcie, masy łącznej (główka+guma) dźwignie ten LXF ?

Hej,

Nie mialem stycznosci z poprzednia seria.

Ltws70lxf troche sie rozczarowałem, spodziewalem sie ze to bedzie prawdziwa szpada a okazalo sie ze to cieply fascik w porownaniu do japonskich xfastow. Przy bujaniu wedka na sucho nie zauwazylem znacznej roznicy do wedek st.croix opisanych fast.

Avid 76mlxf jest poprawnie opisany jesli chodzi o akcje. Ten ltws jest za przeproszeniem z dupy opisany jako xfast :)

Jesli chodzi o gorny cw….. to zauwazyoem ze wiele zalezy od uzytkownika. Dla mnie komfort podbijania konczy sie na glowce 7gr i niewielkiej gumce 3” typu ES i to maksymalnie.

Pozdro :)

Edit

Jak bardzo chcesz i potrzebujesz to odezwij sie na pw, mam gdzies filmik z machankiem i ugieciem.

Edytowane przez hose4ras

Hej,

Nie mialem stycznosci z poprzednia seria.

Ltws70lxf troche sie rozczarowałem, spodziewalem sie ze to bedzie prawdziwa szpada a okazalo sie ze to cieply fascik w porownaniu do japonskich xfastow. Przy bujaniu wedka na sucho nie zauwazylem znacznej roznicy do wedek st.croix opisanych fast.

Avid 76mlxf jest poprawnie opisany jesli chodzi o akcje. Ten ltws jest za przeproszeniem z dupy opisany jako xfast :)

Jesli chodzi o gorny cw….. to zauwazyoem ze wiele zalezy od uzytkownika. Dla mnie komfort podbijania konczy sie na glowce 7gr i niewielkiej gumce 3” typu ES i to maksymalnie.

Pozdro :)

Edit

Jak bardzo chcesz i potrzebujesz to odezwij sie na pw, mam gdzies filmik z machankiem i ugieciem.

Dziękuję Arku za odpowiedz.

Wpadł mi właśnie w łapy kijek Abu Garcia Fantasista Studious Satori I zrobił na mnie bardzo dobre pierwsze wrażenie.

Więc St.croix musi poczekać, choć potwierdziłeś tylko moje podejrzenia że różnica pomiędzy tymi estekami jest kosmetyczna.

Dzięki raz jeszcze. 

• Like 1

Witam,

Od dwóch lat łowię sandacze na wędkę mikado kamisori zander 210cm 35g.

Ogólnie jestem zadowolony z kija, ale chciałbym już zmienić na wędkę z wyższej półki.

Możecie polecić jakieś ST. Croix (cena około 1500zł)?

Bierz pod uwagę, że razem z dużo wyższą ceną za kij otrzymasz też bardzo długie oczekiwanie na kij z wymiany gwarancyjnej.

Piszę to ponieważ też kiedyś poszedłem w tą wyższą półkę. Oczekiwanie na kij ponad pół roku troszkę mnie już zmęczyło i drugi raz bym tego nie zrobił, choć kije są fajne ????

Bierz pod uwagę, że razem z dużo wyższą ceną za kij otrzymasz też bardzo długie oczekiwanie na kij z wymiany gwarancyjnej.

Piszę to ponieważ też kiedyś poszedłem w tą wyższą półkę. Oczekiwanie na kij ponad pół roku troszkę mnie już zmęczyło i drugi raz bym tego nie zrobił, choć kije są fajne

Nie bardzo rozumiem. Czy to ma służyć, jako kryterium wyboru? Pytam bo, jak dotąd nigdy, absolutnie nigdy nie patrzyłem na zakup wędziska w ten sposób. Interesujące podejście.

• Like 1