Bożydar Opublikowano 22 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2023 Czy 610 mlxf,i 70 mlf obsłuży w komforcie przynęty od 8-10gr do 18 gr, do cięższego łowienia używamy 70 mf, tam jest zapas mocy ale z samego dołu musi być ok.12gr+4cale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Tak sie zastanawiam Panowie i myślę że St.croix wróci do wędek xtreme 2 częściowych. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Czesc!Uzywa ktos LWS70MLF2 i moglby podzielic sie spostrzezeniami z nad wody?Wszelkie info bedzie pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murinek7777777 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Tak sie zastanawiam Panowie i myślę że St.croix wróci do wędek xtreme 2 częściowych. Co o tym myślicie?Wydaje mi się że nie wróci [emoji846] bo Xtreme w EU nie jest tak mocno kupowane jak w USA [emoji846] A w USA wola mono Blanki są bardziej chodliwym tematem [emoji846] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Streetart90 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Miał już ktoś nowego Avida panfish w najdłuższej wersji? Zastanawiam się nad takim na klenie. Odra, i moja mała rzeka. Głównie woblerki i obrotówki. Ponoć radzi sobie z gumami. Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Cześć. Jak nowe serie Bass i Walleye 68MXF jakoś znacząco różnią się od poprzedników czy to raczej lifting wizualny za większą kasę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Streetart90 Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Hej! Jest opcja kupna Les90mhf2. Ktoś powie coś o tym kiju w kontekście łowienia na większej rzecze (Odra) Myślę czy spisze się przy Boleniu lub jako uniwersał. Cena dla mnie nie mała, więc zastanawiam się czy warto bo to już poprzednia generacja Legend Elite. Pozdrawiam Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Osobiście jako uniwersał a tym bardziej pod bolenia bardziej polecić mogę wersje 12 lb.Nigdy nie lubiłem uncjowych LES do 270 cm , dla mnie to sztywne pały a takich wędek nie lubię. Generalnie przeznaczenie by się zgadzało, duża rzeka z nurtem , ale bardziej pod jigowanie . Avidy MHF2 zdecydowanie fajniejsze a dużo tańsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 (edytowane) Hej! Jest opcja kupna Les90mhf2. Ktoś powie coś o tym kiju w kontekście łowienia na większej rzecze (Odra) Myślę czy spisze się przy Boleniu lub jako uniwersał. Cena dla mnie nie mała, więc zastanawiam się czy warto bo to już poprzednia generacja Legend Elite. Pozdrawiam Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu TapatalkaPod Twoje potrzeby avid AVS90MHF2 będzie lepszym wyjściem. Miałem takiego LES w ręku i jest rzeczywiście dużo sztywniejszy niż AVS w tych parametrach. Bolki mogłyby spadać. Ja na co dzień zabieram na bolki nad Wisłę dwa kije: LES90MF2 do plecionki 1,0 mniejszych, lżejszych woblerów + powierzchniowych i bezsterowych, AVS90MHF2 do plecionki 1,7 głębokich cykad +20g, miejsc z dużym uciągiem, zaczepami. Na plus dla LES jest czucie jakie daje ten węgiel... robi robotę. Pewnie użyję go też do opadu na jesień. Avid natomiast w zeszły weekend udowodnił, że jest w stanie nawiązać walkę z przyłowem z wąsem. Jakbyś był w wawie to możemy się ustawić i sobie obejrzysz Avidy i lżejszego LESa dla porównania, mam trzy te AVS90MHF2 i jeden AVS90MH+F2 do 38g, bo jak trafiały się okazyjnie to nie potrafiłem się oprzeć Edytowane 9 Maja 2023 przez karuzo27 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Streetart90 Opublikowano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 Niestety do Warszawy mam spory kawałek;) z tego Lesa zrezygnowałem. Będę szukał Avida lub pomyślę nad boleniowką na blanku fishingart( podobna kwota) dzięki za pomoc! Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 Mi się dobrze sprawdza w temacie boleniowym avs96mhf2. Ładuje ładnie RH oraz inne cykado-podobne. Dokupiłem Avs90mf2 i chyba wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makszet Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 Mam pytanie dla posiadaczy ES86MHF2.Ile przelotek ma oryginalny St croix ES86MHF2? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Jak coś to starszy model LES86MHF2 ma 10 (2+8). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Ile by nie miał, to i tak szkoda kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 (edytowane) Ile by nie miał, to i tak szkoda kasy.Podpowiesz, dlaczego? Edytowane 19 Czerwca 2023 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Odpowiedź jest prosta, w tej cenie można kupić 2 kije innych firm wcale nie gorszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Prawdopodobnie nigdy nie używałeś tego mhf - a, ani innych markowych s&s. Co zazwyczaj pozwala na użycie wszystko przesądzającego argumentu o kijach mających lepszy stosunek ceny do jakości, co kompletnie nic nie znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Odpowiedź jest prosta, w tej cenie można kupić 2 kije innych firm wcale nie gorszej jakości.To jest dokładnie tak samo jak z samochodami w cenie nowego BMW kupisz dwie Skody i też będziesz jeździł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Mimo wszystko w tych Skodach widzę mały plus, jak jedna wywali kopyto wsiadamy do drugiej :-)Sorki do moderacji za zmianę tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Ach ci Amerykanie.... Skąd oni biorą takie ceny? Przecież za cenę elitki można kupić 10 wspaniałych "japończyków" Mikado i patrzeć z góry na posiadacza St. Croix jak na głupka, który nie umie liczyć. Oczywiście to Mikado i inne wędki z tej półki, to oferta dla bogatych, bo ludzi mniej majętnych nie stać na kupowanie byle czego i nie wiadomo skąd. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Odpowiedź jest prosta, w tej cenie można kupić 2 kije innych firm wcale nie gorszej jakości.Jeśli nie jest to jakaś tajemnica to mógłbyś nam zdradzić co to za wędki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 OczywiścieCzyli szukamy kija o parametrach:2.60m Cw 7-28g akcja Fast1. https://www.sportex.de/pl/produkte/rapid-spin/ RP2701Cena 150 euro2. https://abcwedkarza.pl/product-pol-103758-WEDKA-JAWS-VICTORY-DISTANCE-285-c-w-7-28g-2-sec-MIKADO-WAA931-285.htmlok 780zł Co daje nam jakieś 1500zł i jak dobrze poszukamy to starczy na młynek.Zakładam że chcesz łowić z brzegu Boleń itp.Długość 2.60m jest na rynek USA u nas ciężko znaleźć.Teraz powiedź czy mnie sprawdzasz czy nie chcę Ci się szukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Dużotaniotesco to opcja perspektywiczna.. no i zwycięska - w cenie Sportexa w można kupić przynajmniej kilka dobrych i tanich. Wskazać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Maksyma - "Każdy towar znajdzie swego kupca", (jak wykazał Marcin) jest nadal aktualna. Jednak lepiej moim zdaniem pasuje - " Każda potwora znajdzie swego amatora". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Lubię kije st.croix. Do lekkiego łowienia ich bym nie wybrał ale do średniego i ciężkiego były by pierwszym wyborem. "Oszczędzanie" kończy się tym że ciągle się myśli czy warto było było kilka stów oszczędzić i ciągle czuć niedosyt.Oczywiście seryjne kije st.croix nie są topowo wykonane i jak mam możliwość kupuje sam blank.Dla mnie szkoda czasu na testowanie wszytkiego co oferuje obecnie rynek. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi