RulleZ Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Lubię kije st.croix. Do lekkiego łowienia ich bym nie wybrał ale do średniego i ciężkiego były by pierwszym wyborem. "Oszczędzanie" kończy się tym że ciągle się myśli czy warto było było kilka stów oszczędzić i ciągle czuć niedosyt.Oczywiście seryjne kije st.croix nie są topowo wykonane i jak mam możliwość kupuje sam blank.Dla mnie szkoda czasu na testowanie wszytkiego co oferuje obecnie rynek. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu TapatalkaPełna zgoda. Jak wróciłem do Wędkowania w 2015 to aż mnie zmroziło jak się półki uginają w sklepach, przerzuciłem trochę wędkę budżetowych, trochę tych droższy i zawsze coś nie pasowało, cw niby ok ale nie rzucały jak chciałem i czym chciałem. Spróbowałem stc, wrs86mf2 i bajka. Potem kolejne i znowu bajka. I tak zostało. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Managerowie z Park Falls zapewne przejęli się, że w Polsce można nabyć inne świetne konstrukcje. Takie lepiej doszacowane... i w ogóle wszystko na lepiej. I przede wszystkim tańsze! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 (edytowane) Pełna zgoda. Jak wróciłem do Wędkowania w 2015 to aż mnie zmroziło jak się półki uginają w sklepach, przerzuciłem trochę wędkę budżetowych, trochę tych droższy i zawsze coś nie pasowało, cw niby ok ale nie rzucały jak chciałem i czym chciałem. Spróbowałem stc, wrs86mf2 i bajka. Potem kolejne i znowu bajka. I tak zostało.WRS86MF2 to stara konstrukcja na bazie SCII dupy nie urywa.Znowu wrócę do motoryzacji z SC jest tak jak harley davidson, trzepią go od 1903r coś tam cyklicznie udoskonalają, coś dołożą.Teraz konkluzja czy płacimy za markę czy za towar.Taka jest moja opinia i zdania nie zmienię. według mnie SC nie jest przeznaczony na nasz rynek. HaDe@ Pewnie mają tu kreta, dziś lub jutro walne zebranie :-) To chyba mój ostatni wpis nie chcę rozpętać burzy, bo zaraz wyleję się fala hejtu. Edytowane 21 Czerwca 2023 przez Marcin70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Bez sensu jest porównywanie St.Croix z tanimi Mikado , ale już oferta pracowni lub wyższych modeli zagranicznych marek demoluje mit o "najlepszych wędkach na Ziemi " St.Croix. Mało tego , topowe Dragony , Mikado , SG też są super . Niektórzy jednak nie mogą wyjść z przeświadczenia o swej "wyjątkowości" , muszą być "elitarni" - Made in China nie wygląda tak fajnie jak USA + 10 pkt do cool stylu gwarantowane , a cena z kosmosu pozwala poczuć się lepiej w myśl zasady - w końcu mnie stać i nie oszczędzam na pasji .Niech mi tutaj tylko ktoś odpowie , jak wielkim fanem marki trzeba być aby za taką wędkę jak Triumph 260 do 21 g płacić ponad 1000 zł ? Proszę wybaczyć, ale spokojnie w tej cenie kupię 3 , no z zapasem dwa - lepiej wykonane , fajniesze , ładniejsze i tak nie będę ukrywał faktu - tańsze kije. To samo topowe Elite ... porównajmy cenę i porozmawiamy co za to można sobie ukręcić w pracowni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Kazdy towar znajdzie swojego nabywce , za cene Maybacha czy bentley mozna kupic pewnie z 5 skoda albo 8 Kia itd.kazde z nich jezdzi ma klimatyzacje i inne wodotryski. Marki znane sie cenia czy to sie komus podoba czy nie, moga i g. w zlotym papierku sprzedac pod swoim szyldema a cena bedzie wysoka. taki swiat koroporacji i konsupcjonizmu, Maja sztab ludzi , inzynierow, projektantow , fabryki itd. To kosztuje + zarabiac chca sporo. Wiekszosc pracowni to male firemki (lub ludzie z pasja)1-3osoby cos tam kreca na komponentach firm znanych. Czesto /gesto bez paragonow , z malymi nakladmi sprzetowymi itd. Czemu Mikad , dragon i inni nie sa tak znani na swiecie jak st croix ? A no dla tego , ze Marketing , finanse ,, lata na rynku im na to nie pozwalaja. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 No i w cenę jest wliczone kilka połamanych kijów bo przecież rzuci więcej niż opis.A co do pracowni. Od czasu rejestracji na forum widziałem upadek 4 sporych pracowni. Kto przejął ich zobowiązania gwarancyjne? Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Ach, te wieczne równanie w dół jako wykładnia większej mądrości. Koneserzy dużotaniotesco Rynkowa cena jest składową wielu czynników; materiałów, technologii i przede wszystkim kosztów robocizny. W USA płacą dużo lepiej niż w PRC, nie kopiują bez kosztowo, no i trzymają doskonały poziom..Woodland nadal rządzi, ale Park Falls jest tuż, tuż.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 WRS86MF2 to stara konstrukcja na bazie SCII dupy nie urywa.Znowu wrócę do motoryzacji z SC jest tak jak harley davidson, trzepią go od 1903r coś tam cyklicznie udoskonalają, coś dołożą.Teraz konkluzja czy płacimy za markę czy za towar.Taka jest moja opinia i zdania nie zmienię. według mnie SC nie jest przeznaczony na nasz rynek. HaDe@ Pewnie mają tu kreta, dziś lub jutro walne zebranie :-) To chyba mój ostatni wpis nie chcę rozpętać burzy, bo zaraz wyleję się fala hejtu.Co to znaczy "dupy nie urywa"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Co to znaczy "dupy nie urywa"?Znaczy to że nie jest Dragonem na Torayu 80mln psi i z racji SCII będzie ciut czulszy niż szklak. Dziwny jest ten kraj a i wędkarze też mają na bani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupisz Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Na dworze burza i wątek od paru dni burza. Ja wiem, że legendy to były najczulsze wędy jakie miałem. Krzywe blanki miały i bąble powietrza w lakierze pod przelotkami i korek był po 1 sezonie jak by go korniki przeżarły bo oryginalnie był jakimś sealantem uzupełniany a potem to wypadało i dziury po tym zostawały wypełnione brudem z dłoni. Ale to były/są wędki jak sonar morski. Nigdy już potem nie miałem tak czułej wędki. Idzie jakaś nowa oferta na europę tak na marginesie ptaszki ćwierkają. Może znowu długie spiny dla nas będą kręcić?! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 (edytowane) ... Edytowane 28 Czerwca 2023 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 (edytowane) Szymon czytałem twój post :-)Miałem premiera z tymi kiganami dramat.Konstrukcja z 2014 roku :-)Dlaczego miałem bo został sprzedany. 300 stówki w plecy. Edytowane 28 Czerwca 2023 przez Marcin70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 (edytowane) Skasowałem bo pomyliłem wersje z Kiganami ze starszą WS ...tam to był dopiero powrót do przeszłości - coś jakby na klasyczny blank dać przelotki z Cormorana rocznik 95 , ale były markowe i z pewnością zmyślnie zamontowane - nie do rozpracowania temat dla takich laików jak ja . Edytowane 28 Czerwca 2023 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 No i w cenę jest wliczone kilka połamanych kijów bo przecież rzuci więcej niż opis.A co do pracowni. Od czasu rejestracji na forum widziałem upadek 4 sporych pracowni. Kto przejął ich zobowiązania gwarancyjne? Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu TapatalkaO jakie zobowiazania gwarancyjne ci chodzi? Jesli pracownia daje ci gwarancje na swoje uslugi i sie zamyka to zostaje ci tylko liczyc na zlamana czesc jesli wspolpracowali z oficjalnym dystrybutorem. Niektorym bylo to za malo, chcieli wiecej. Irek zajal sie blankami po swoich dystrybutorach dawno temu jak zakonczyli dzialalnosc. Jesli zas chodzi o same wedki St Croix to czytanie wielu opowiesci ile to one potrafia to ja sie nie dziwie, ze jest tyle zlaman. Elite 76mlxf2, ponoc potrafi 25 plus jeszcze jakas guma. Opisana 10 lbs i 10.5 gram. Pewnie i potrafi ale nie za dlugo Natomiast najgorzej wykonana wedka jaka mialem byl Legend Elite 9' #10. Lakier wodny poschodzil po slonej wodzie, rekojesc sie zapadla bo byla klejona na rolce srajtasmy czy sznurku od snopowiazalki jak Hardy Zenith Sintrix 10' #7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 A o tych feniksach czy essexach pisalem od poczatku. Po dozywotniej gwarancji zostaly popioly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 30 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2023 Hej.Czy avid 70mf2, obsłuzy woblera 25g w twichu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 30 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2023 (edytowane) Hej.Czy avid 70mf2, obsłuzy woblera 25g w twichu?Raczej nie. 70MHF jak najbardziej. Edytowane 30 Czerwca 2023 przez Kamil_Olsztyn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszFZS Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Użytkuje ktoś model TRSS86MHF2 ? Szukam uniwersalnej wędki na duże rzeki z łodzi . Głównie łowienie boleni , czasem opad . Zastanawiam się nad tym modelem albo używanym avs86mhf2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Opad tym kijem sobie odpuść... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 AVS86MHF2 spełnia założenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Są jużdostępne w Corona Fishing nowe kije stc kroix,o nazwie Onchor , węgiel SC3 pełna korkowa rękojeść podobno sztywniejsze w szczycie od avida lepiej wykonane od nowego tryumfa,i cena też raczej przystępna, może ktoś już testuje... i coś więcej..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Sądostępne w Corona Fishing nowe kije stc kroix,o nazwie Onchor , węgiel SC3 pełna korkowa rękojeść podobno sztywniejsze w szczycie od avida lepiej wykonane od nowego tryumfa,i cena też raczej przystępna, może ktoś już testuje... i coś więcej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Streetart90 Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Też jestem ciekaw. Prawdopodobnie kupię wersję z korkiem 86mf. Ponoć katapulta. Pod woblery, cykady i wahadła. Z gumami raczej nie ma mowy o opadzie. Cena z drugiej strony nie mała bo 1300 zł. Wędka składana w Meksyku, komponenty też raczej średnie ( przelotki, uchwyt, nie wiemy jakiej jakości korek) Tak czy siak podoba mi się ten klasyczny design, kolor blanku i myślę że będzie to świetna propozycja na bolenie. Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Kij za 1,5 kafla wykonany na Seaguide i made in Mexico. Nie przemawia to do mnie. Co innego gdyby było USA, uchwyt DPS i klasycznie Alconite chociażby to wtedy będzie ten urok St.Croix. Za 1,5k wolałbym poszukać Avida z drugiej ręki lub Lamiglasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Też jestem ciekaw. Prawdopodobnie kupię wersję z korkiem 86mf. Ponoć katapulta. Pod woblery, cykady i wahadła. Z gumami raczej nie ma mowy o opadzie. Cena z drugiej strony nie mała bo 1300 zł. Wędka składana w Meksyku, komponenty też raczej średnie ( przelotki, uchwyt, nie wiemy jakiej jakości korek) Tak czy siak podoba mi się ten klasyczny design, kolor blanku i myślę że będzie to świetna propozycja na bolenie. Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka Dużo niewiadomych. Ciekawe jaka waga i wyważenie. Akcja ?. Jednak trzeba poczekać na więcej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi