saitt Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2024 A po co mieliby stosować? Żebyś dłużej nie kupił nowego modelu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Hardy Smuggler, w 5-składzie, był bardziej czuły, niż niejeden jednoskład, jakim łowiłem będąc na etapie castingu.Wydaje się, że dla tzw. czułości, to rzecz mniej istotna. Wygoda a raczej niewygoda transportu i przechowywania jednoskładu, to rzecz nie do przecenienia.Fajnie jest mieć pozbrojone jednoskłady na łodzi i pływać non stop dłuższy czas... i moim zdaniem, to tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Hardy Smuggler, w 5-składzie, był bardziej czuły, niż niejeden jednoskład, jakim łowiłem będąc na etapie castingu.Wydaje się, że dla tzw. czułości, to rzecz mniej istotna. Ale to mógłbyś obiektywnie stwierdzić tylko porównując jednocześnie dokładnie ten sam model w jednoskladzie.Wg. mnie ze względów konstukcyjnych ten sam model blanku niepociety będzie w jakimś stopniu bardziej czuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Ale to mógłbyś obiektywnie stwierdzić tylko porównując jednocześnie dokładnie ten sam model w jednoskladzie.......Oczywiście, że tak. Inaczej to tylko subiektywne odczucie.Dochodzimy do sedna sprawy.Ten sam model monoblanku i jego odpowiednik w dwuskładzie, zmontowany przez tę samą osobę, w analogiczny sposób, na tych samych komponentach a na domiar dłoniach jednego posiadacza/testera.Oczywiście to jest możliwe ale, czy ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 W przypadku dwuskładów ze złączem na spigot jeszcze jestem w stanie uwierzyć, ze da się tak dorobić złącze, żeby taka wędka 'była identyczna', jak jej odpowiednik jednoskład. Przy złączu czopowym chociażby sama inna zbieżność szczytówki będzie powodowała, że będą to inne blanki i wędki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 No tylko zwróćcie jeszcze uwagę na dosyć istotną kwestię o której pisał wcześniej Kolega Paweł @saitt - przy robieniu nowego kijka w pracowni na monoblanku jak go złamiesz, praktycznie masz do zrobienia od podstaw nowy kijek. Płacisz za nowy blank - ile to różnie z tym jest ale co najmniej 50% albo i więcej plus nowe komponenty (poza przelotkami, które można oczywiście odzyskać) i jeszcze do tego koszt uzbrojenia, bo nikt tego za free nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 To bierz gotowce a nie z pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 To bierz gotowce a nie z pracowni.Mam jedne i drugie w zależności osobistego upodobania w kwestii wyboru. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Spoko Po prostu przy tej ilości możliwości wątpię żeby nie dało się czegoś dla siebie znaleźć.Są seryjniaki, robione, jedno, dwuskłady. Nie ma co narzekać na sposób rozpatrzenia reklamacji w pracowni - jak się ktoś tego boi to niech bierze seryjny:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 W którymś odcinku CoronaFishing opowiadali właśnie o gościu który kupił jednoskład a później reklamował dwuskład Jednosklad był tańszy to go zamówił i przeciął… tak też można. I chodziło dokładnie o STC z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 Lecą na ostro z nowymi seriami. Po Rayfinie serie Black Bass / Black Bass Glass. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2024 (edytowane) witam!ile gram komfortowo obsłuzy st.croix LBTS73MHF (221cm cw. 10,5-21gr. ) na nowym blanku z ostatniej serii?czy to te same blanki co poprzednie tournamenty bass czy coś w nich pozmieniali oprócz rękojeści?z góry dzikuje jesli ktoś z kolegów może mi to opisać.pozdrawiam Edytowane 29 Lipca 2024 przez NAD BUGIEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiz1 Opublikowano 30 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2024 St. Croix Legend Elite ES76MF2. Cena nowej w PL to aktualnie około 2800 pln. Jaki przedział cenowy za "używkę", uznalibyście za warty zainteresowania i zakupu, przy założeniu, że nie znacie historii wędki, ani właściciela i wizualnie sprzęt jest w stanie dobrym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spincast Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2024 (edytowane) Czy używa ktoś Avid Panfish ASPS90LM2? Obejrzałem film na temat tej wedki, od chłopaków z Corona Fishing. Jednak chciałbym zasięgnąć języka normalnego użytkownika. Nie sprzedawcy z sklepu. Mianowicie jak spisują się przelotki? Bez problemu można będzie stosowac plecionkę, czy lepiej stosować żyłkę? Przeznaczeniem wedki miałby być Warszawski odcinek Wisły. Z przeznaczeniem kleń, jaź, okoń na woblery, obrotówki, wahadełka. Opcjonalnie chciałbym aby wedka poradziła sobie z małą bolebiówką typu Siga 6cm - 6g. Avid obsłuży wyżej wymienione przynęty, czy lepiej szukać czegoś innego? Edytowane 31 Lipca 2024 przez spincast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Streetart90 Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2024 Mam ten kij drugi sezon. Na priv napisze wszystko co potrzebujesz. Pozdrawiam Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 21 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2024 Pojawiła się nowa seria Rayfin dedykowana pod sandacza w której wreszcie powróciły do oferty STC dłuższe wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 25 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2024 Pojawiła się nowa seria Rayfin dedykowana pod sandacza w której wreszcie powróciły do oferty STC dłuższe wędki.W dodatku opisana po Jewropejsku . Długość w cm a wyrzut w gramach. Jednak moduł blanku to tournament (SCIV+) a cena prawie jak elitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 25 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2024 Tak naprawdę czułość elitki a tournamęta jest taka sama..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 28 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2024 Koledzy poszukuję wszelkich opinii o St.Croix ES66MLF2.Czy ten kij sprawdzi się przy łowieniu z łodzi okoni na przynęty (wirówki, woblery, rippery cykady itp.) różnego typu..?Zastanawiam się nad nim lub nad kijem z pracowni na blanku Diamond 6thelementrods, a konkretnie DM64L2 lub podobnej gramaturze tylko w jednoskładzie i dł. 2,05mProszę o wszelkie opinie i informacje o tym St. Croix i ewentualnie o porównaniu tych blanków i tego St. Croix.Z góry za wszystkie wielkie dzięki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 28 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2024 (edytowane) ES nie znam ale wszystkie stc są opisane raczej wielkością główki a nie całej przynęty. ML to już kawał kija. Mam ML w AIS i to musiałyby być duuuże okonie. W moim, sporo dłuższym, kiju jest to co prawda 3,5-14g, ale obsługuje spokojnie przynęty 25g i szczupaki powyżej metra nie robią na nim żadnego wrażenia. Okoniówka to na bank nie jest. To mój podstawowy uniwesał. Ja nie wiem czy amerykance łowią coś takiego jak nasze okonki, No bo ich bassy to trochę inna ryba i nie same przecinki. Nie wiem jak byłby L ale ML moim zdaniem za grubo na okonie. Chyba że masz jakieś eldorado z samymi 35+. Edytowane 28 Września 2024 przez Qh_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 28 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2024 Mam 5s66mlf robiona u Skałka na nowym blanku. Niestety nie miałem tej wędki nad wodą tak więc nie wypowiem się na temat jej użyteczności pod wskazane wyżej przynęty. Jednak według słów Rafała to wedka na okonia na ciężko, sandacza na lekko. Jest opisana do 10,5g a ile da radę na maxa to nie mam pojęcia. Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 28 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2024 Dzięki z te dwie opinie i jak jeszcze coś od siebie dopowie to chętnie wezmę pod uwagę.., na tą chwilę wynika że jednak ta pracowni będzie bardziej ok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Streetart90 Opublikowano 28 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2024 Pod okonia masz serie legend Elite panfish. Trochę informacji znajdziesz na kanale YT corona fishing. Niby pod nasze polskie łowienie. Jedyny minus dla mnie że to jednosklady. Z tańszych to avid panfish lub mojo bass trigon. Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 28 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2024 Miałem 5S70MLF (delfin + delta) oraz 5S70MLF2 (bardziej klasyczne zbrojenie) i oba kije jakoś nawet do 'normalnych' szwedzkich okoni mi nie pasowały - były zbyt 'ostre' i szczytowe, za to do sandaczy 'na lekko'- jak najbardziej (z takim przeznaczeniem je zbroiłem). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 28 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2024 (edytowane) Łowiłem kiedyś na Odrze okonie na ML jak się odpaliły większe takie 30-40 i brały na 10cm invadery na 15g główkach. No i niestety na tej wędce stc troche szarpało im pyski więc rzucałem tą w sumie ponad 20g przynętą sky dreamem 1-9g. I to jest moja ulubiona okoniówka.STC to juz taka cena, że masz w zasięgu typowe okoniówki z Yamagi czy Finezzy i to masz wtedy leciutką wędkę którą łowienie to czysta przyjemność. Ze o wspomnianym sky dreamie nie wspomnę. STC robi świetne wędki ale na większe ryby. Oczywiscie typowego L nie miałem ale tak sobie myśle po moich ulubionych AIS i LTBS Edytowane 28 Września 2024 przez Qh_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi