Qh_ Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 No to na takie ciężkie tak. Ja cieżko łowię sporadycznie. MF moje 14-16g plus max wąskie 5” ogarnia.Krotki dolnik - kwestia przyzwyczajenia. W stc po prostu lowie 3+1 i wtedy jest git. Choć ogólnie wolę 2+2. Jak łowiłem głownie SG to mi krotki dolnik przeszkadzał, ale teraz jakoś doceniam to nie zahaczanie o nic i zaczynają mnie dłuższe dolniki denerwować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 30 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 (edytowane) Czy ktoś łowił na wędkę IXFS68MXF (nowa extremka)?Jestem b. ciekawy, czy warto tyle wydać, ile kosztuje teraz, czy też lepiej pozostać przy starym modelu extremki. Edytowane 30 Listopada 2024 przez Mariusz1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2024 (edytowane) Czy ktoś łowił na wędkę IXFS68MXF (nowa extremka)?Jestem b. ciekawy, czy warto tyle wydać, ile kosztuje teraz, czy też lepiej pozostać przy starym modelu extremki.Mam, uzywam i uważam, ze kupując Legend X o tych samych parametrach nic nie stracisz a zyskasz ponad 1000 zl Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 1 Grudnia 2024 przez kruz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2024 A myślisz że te nowe mają taaaakie innowację technologiczne że są niebo lepsze od starych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2024 Może kogoś zainteresuje https://mojoshop.se/149-st-croix Ceny treków o połowę tańsze niż w Pl . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2024 (edytowane) RAYS259MLXF2 259cm ML X-Fast 2 3-5kg 4-18gRAYS259MF2 259cm M Fast 2 4-6kg 7-21g Witam interesują mnie te dwa modele ... może ktoś coś o nich podpowiedzieć , łowi ktoś tym ???Jak to się zachowuje , jak pracuje , do czego się nada , zakres CW itd... Edytowane 12 Grudnia 2024 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 25 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2024 Ma ktoś obłowioną serię Elite Panfish? Chciałbym się dowiedzieć jakie są różnice pomiędzy LEP70LXF i LEP69LF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 25 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2024 Ma ktoś obłowioną serię Elite Panfish? Chciałbym się dowiedzieć jakie są różnice pomiędzy LEP70LXF i LEP69LF?Mam oba. Używam zamiennie, zależnie od pory roku i głębokości. Obecnie 69 stukam po dnie do 10 max m. Główki 4-7 gram. W lato przy łowieniu w toni wolę 70. Ale wtedy lżejsze główki. Plecionki do #0.4 6-7 lb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 25 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2024 (edytowane) Czy ktoś łowił na wędkę IXFS68MXF (nowa extremka)?Jestem b. ciekawy, czy warto tyle wydać, ile kosztuje teraz, czy też lepiej pozostać przy starym modelu extremki.Mam xfs jak i lxs 68mxf. Różne kije. Przyjemniejszy i częściej sięgam po xfs. Wizualnie jednak wolę lxs. Czułość porównywalna. Głębsza praca pod rybą ma xfs. Na łodzi zawsze mam oba z różnymi przynętami. Oba kije fajne. Ale czy bym zamienił lxs na ixfs. Trudne pytanie.To jak z blondynką i brunetką. Każda ma w sobie to coś. Edytowane 25 Grudnia 2024 przez Pietruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2024 A czy możesz napisać, jaki jest realny górny cw wędki IXFS68MXF, bo rozmawiałem telefonicznie ze sprzedawcą ze sklepu internetowego i powiedział mi, że górny cw tej wędki to tylko 20g, a starą extremką (LXS68MXF) łowię spokojnie przynętami nawet trochę ponad 30g (np mokrym kogutem na główce 30 g). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 25 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2024 Więcej jak 20 plus gumiś nie rzucałem, nie było potrzeby. Wrażenie może być takie że faktycznie stary ma więcej mocy. Ale może to być mylne. Bo jednak czarnuch ma swoją moc, nie czułem na rybie aby ustępował staremu. W tym roku już nie sprawdzę. Ale w przyszłym testy zrobię na grubszym ołowiu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 26 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2024 Czy ktoś już miał to w ręce i łowił ? ONFCS86HF2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 26 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2024 (edytowane) WitamMoże ma ktoś porównanie tych dwóch modeli StC, mianowicie chodzi o Premiera PS70MLF2 oraz Triumpha TRS70MLF2Czy są jakieś znaczące różnice między nimi pod kątem czysto użytkowym, szybkość, ugięcie, przynęty itpJako że to pstrągowe klasyki, zadałem również to pytanie w wątku o wędkach na Pstrąga.Dziękuję za odzew.pozdroMichał Edytowane 26 Grudnia 2024 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2024 (edytowane) Czy ktoś już miał to w ręce i łowił ? ONFCS86HF2 Ja mam oblowiony model 86MHF2 jakby Cie też interesował. Edytowane 28 Grudnia 2024 przez Lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 Ja mam oblowiony model 86MHF2 jakby Cie też interesował.Jak byś ocenił jego moc ? porównywalny do Avida MHF2 (jeśli miałeś styczność) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 Mam też starego avida AS90MF2 i mam wrażenie jakby to był ten sam model tylko mocniejszy. Fajnie dosyć głęboko się gnie ale zostaje mocy w dolniku. Onchor obsługuje mi ciężkie cykady boleniowe po 30g-35g. Ale lekką sandaczowką też fajnie ciska. To jest raczej kij pod twarde przynęty. Kupiłem z ciekawości ale został pod ciężkie bolenie bo super mi się sprawdził na jesieni. A i jakiś sumek ze 140 się trafił to też dał radę. Takie 20lb dobrze opisane. Avida avs mhf nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 15 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia Cześć.LWTS80MLF2 pstragowy ideał. Ładuje sie pięknie już od 1g + tanta a 20lb mocy w dole. Długość idealna na tereny mieszana oraz łowienie o tej porze . Kija uzywam z Vańkiem C3000 i jest poezja. Szczyt miękki, pstrągowy ale wahadełka 6cm czy wirówki pod prądem nie robia jakiegos ogromnego wrażenia na nim. Osobiście polecam jeśli ktoś szuka kija na pstragi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) Dzięki za opis. Zastanawialem się nad tym modelem właśnie. Chce zmienić z avida 80mlm na ten właśnie model bo coraz czesciej łowie na przynety miękkie a ten avid średnio sie na gumki nadaje. Wstrzymuje mnie jeszcze jedno, a mianowicie czy ten tournament bedzie wspólpracował z woblerami typu rapala orginal 5 cm czy wiekszymi smużakami ? Edytowane 17 Stycznia przez Ostry krokodylec1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) Salmo minnow 7 pod prąd na przytrzymaniu spokojnie dawał radę na szybkich prostkach.Kij ma 20lb mocy w dole także spokojnie ???? Edytowane 17 Stycznia przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia Dzięki za opis.Zastanawialem się nad tym modelem właśnie. Chce zmienić z avida 80mlm na ten właśnie model bo coraz czesciej łowie na przynety miękkie a ten avid średnio sie na gumki nadaje.Wstrzymuje mnie jeszcze jedno, a mianowicie czy ten tournament bedzie wspólpracował z woblerami typu rapala orginal 5 cm czy wiekszymi smużakami ?A może, LWS70MLF. Stan jak nowy z 10 razy na rybach - będę rozważał sprzedażSłużył jako zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) Tu nie chodzi o moc tylko o to czy lekki 3g wobler typu rapala orginal czy smużak zapoda na zadowalającą odległość z racji akcji fast. Producent podaje ,ze model ten jest od 3.5g a Kolego napisałeś,że startuje już od 1g co mnie dziwi bo w st croix cw przeważnie zaniżone. Dzięki Kolego za propozycje ale szukam czegoś dłuższego niż 213cm i w dwuskładzie. Edytowane 17 Stycznia przez Ostry krokodylec1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia Myślę, że bez problemu poda rapale original 5cm na odpowiednią odległość. Kij niczemu nie odstępuje avidowi 80mlm przy ładowaniu przynęt ale jest szybszy i czulszy przez wyższy moduł blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Kilka dni temu otrzymałem kupioną przez internet schludnie wykonaną krótką elitkę o oznaczeniu ES60MF i właśnie zobaczyłem, że na żadnej przelotce nie ma napisu, nie jestem znawcą, więc zapytam, może ktoś wie, czy to oznacza, że to są jakieś przelotki no name (byłem przekonany, że będą tytanowe, czyli z napisem titanium) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego (edytowane) St.croix nie zbroi juz w Fuji, więc z opisami może być różnie. Edytowane 2 Lutego przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego St.croix nie zbroi juz w Fuji, więc z opisami może być różnie.Na uchwycie jest napis fuji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi