Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Zarówno patrząc po pozycji w katalogu, jak i klasie węgla to jest to jedna z wyższych serii, więc raczej nieuprawnione jest mówienie, że wędka za 300$ to jak u nas za 300 zł ;)

Pewnie mozna tak mówić, bo dla średnio zamożnego amerykanina wydanie 300 $ to tak jak dla nas wydanie 300 zł.

Co faktu nie zmienia, że z jakością wykonania pikują w dół.

Jestem fanem tej firmy, bardzo lubię te wędki, ale ja mam wszystkie kupowane juz jakiś czas temu. Nie są wykonane jak Megabassy, ale trzeba się przyglądać, zeby cos tam znaleźć.

Może wtedy trochę bardziej się starali.

Może dzisiaj w firmie rządzi excel i marża. W sumie tak powinno być w każdej normalnej firmie, ale jakiś standard wykonannia wypadałoby trzymać a to co pokazałeś to jakiś żart nieśmieszny

A za chwile, jak dojdzie do jakichś głupich wojen handlowych, które nikomu nie służą, moze sie okazać, że będą droższe o na przykład 25 %

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkh

Edytowane przez kruz
  • Like 1

Też ostatnio kupiłem wędkę za 2 tysiące i próbowano podobne ustawienie przelotek bagatelizować, bo co to za różnica, liczy się blank... Trochę mi się zrobiło przykro.

Mnie tłumaczono,że do St.Croix-a dotarli inżynierowie. Na razie zajmują się montażem końcowym. Jednak integracja przebiega sprawnie i lada moment zostaną przeniesieni na linię kręcenia blanków. Jestem pełen optymizmu.

Edytowane przez Lepton
  • Like 2

Zassało mnie. Bo jestem pewien, że tutejsi krytykanci chyba nie znają znaczenia słowa  - pociesznie  :) Więc wyłuszczę.. nie jako ambasador marki,,

Jak najbardziej zrozumiałe są obiekcje ludzi wychowanych  na aspirującym segmencie sprzętowym, np czymś takim  jak na maksa wylizane botki ze skóry ekologicznej z pozłacanymi suwakami i łańcuszkiem. Tu look i cena :)  jest decydujący i przesądzający o domniemanej jakości i tzw rwaniu - w myśl przodującego hasłą #dużotaniotesco, co tak naprawdę - nawet dla liderów, nie ma większego znaczenia, ani nie jest głównym założeniem rynkowego targetu. Trafiają się boby, ale te trafiają się nawet dalekowschodniej konkurencji..

Moje woblery wyglądają jak drewniane paszkwile, wygryzione z patyka przez Reksia. Nie mają absolutnie żadnej wartości, z tych naskórkowych, tak bardzo cenionych przez oczarowanych klientów, ofiar segmentu #nahandel.. ze złoceniami :D

Człowiek jako tako rozumny i nieuprzedzony,  przestawiłby swój zbłąkany peryskop z kosmopolityzmu stosowanego na patriotyzm zakupowy, i zaczął kupować doskonałe wyroby z naszego Fishing Art, Aż w końcu podbiły by świat  :) 

Mnie tłumaczono,że do St.Croix-a dotarli inżynierowie. Na razie zajmują się montażem końcowym. Jednak integracja przebiega sprawnie i lada moment zostaną przeniesieni na linię kręcenia blanków. Jestem pełen optymizmu.

Ale podobno inżynierowie byli z Meksyku i już musieli wrócić 'do siebie' ;)

• Like 3

Widzę, że zarówno wyrafinowanym znawcom sprzętu i norm grubości lakieru, wyznawcom i wychowankom # dużotanioali, a także przyprawiającym mordę firmie Stc,  umykają dwa istotne aspekty. 

Jak to gremialnie, w poczuciu wielkiej kompetencji wiemy, te kije są niedoszacowane - tak samo jak Loomisy, Batsony czy inne Lamiglasy, co oznacza, że dostajemy więcej niż by nam się formalnie należało, a ponieważ firma oficjalnie nie chce i nie może przypucować do swojej omyłki, to bardzo sprytnie ukrywa ten naddatek właśnie w cenie. 

To prosta forma rekompensaty! 

A ta podejrzana grubość lakieru na omotkach w jednoznaczny sposób potwierdza owo niedoszacowanie. Lakier musi być muskularny :)

Panowi - mamy ich :)    

Ręki bym się nie czepiał. Z betonu nie jest. Bardziej kąt uniemożliwia przejęcie pracy przez dolnik.  Podobnie złamałem wklejkę zapijając przynętę …

Fajna fota, jeszcze tylko spodnie i do kalendarza  :D

Muszę, bo się uduszę... ze śmiechu! Ustawienie przelotek i omotki w wędce za dwa kafle....

attachicon.gif DSC04400-1.JPG

attachicon.gif DSC04401-1.JPG

attachicon.gif DSC04402-1.JPG

attachicon.gif DSC04403-1.JPG

I na szczycie wszystkie KB #6, no przecież wiadomo, że kij do 7 gram jest pod żyłkę 0,40 mm, a że stopki szersze od szczytówki to ciul ;)

Ale przecież to nie ma znaczenia w końcu to the best rods in the world!

To może się wypowiem, bo to moje wędzisko. Wędzisko do 7, ale warto dodać, że o mocy 14 lb. Opisane od 3.5 g, a zaskakująco dobrze pluje 1.5 calową tantę na 1.5 g główce. Śmiem twierdzić, że po przezbrojeniu na lżejszy set przelotek, to straciłoby tę właściwość.

post-55546-0-84293800-1741428476_thumb.jpg

Wrzucę jeszcze zdjęcie przelotki szczytowej amerykańskiego bfs-a o mocy 20 lb i cw. 3.5-12.5 grama. Ten potworek również bardzo fajnie obsługuje tak lekkie przynęty.

post-55546-0-29794300-1741428450_thumb.jpgpost-55546-0-83134000-1741428462_thumb.jpg

Acha, 14 lb fluorocarbon to ok. 0.3 mm, a 20 lb to ok. 0.4 mm. Kto z Was używa tak grubych linek i wędzisk z mikroprzelotkami? ;)

Edit. No i gdybym miał wyrywać bassy z zielska na klatę, albo holować morskie ryby, to raczej nie na żyłkę 0.20 

Edytowane przez Koincydencja

Jak przystało na prawdziwego miłośnika tej marki zapomniałeś jeszcze wytłumaczyć w jakim celu przelotki nie są w linii a brzegi stopek nie są owinięte nicią ;) A samego rozmiaru przelotek to 'może' bym się nie czepiał, gdyby nie to, że dali w ramce Belly, czyli z tymi szerokimi stopkami zamiast normalnych.

• Like 3

Jak przystało na prawdziwego miłośnika tej marki zapomniałeś jeszcze wytłumaczyć w jakim celu przelotki nie są w linii a brzegi stopek nie są owinięte nicią ;) A samego rozmiaru przelotek to 'może' bym się nie czepiał, gdyby nie to, że dali w ramce Belly, czyli z tymi szerokimi stopkami zamiast normalnych.

Może skończyły się im normalne, a produkcja musi iść  :)

Przelotki rozmieszczone trochę na wzór pomysłu Evergreen [emoji1787]621314b4b9d18cfa9b1de365c81509ed.jpg

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

• Like 3

Jak wiemy.. albo i nie wiemy - wyjątki potwierdzają regułę. Markowy kij zawsze zostanie markowym kijem  :) A aspirujący zawsze brzydko się chwyta -  człowiek liczykrupa, wybitnie :) 

Panowie - Venus z Milo nie ma nosa i cała jest potrzaskana. Mona Lisa popękana i wali naftaliną. Są bezcenne :)  

Przelotki rozmieszczone trochę na wzór pomysłu Evergreen [emoji1787]621314b4b9d18cfa9b1de365c81509ed.jpg

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Właśnie otworzyłeś heheszkiem 258 stronę wątku St. Croix. 258? Niemożliwe. Ile można pisać o tak gównnianym sprzęcie? Chyba to mnie uratowało przed sprzedażą moich koślawców. A już miałem wbijać na Aliexpress fishing&tests i czytać o super-hiper-extra-zajebistych wędziskach.

• Like 1

Właśnie otworzyłeś heheszkiem 258 stronę wątku St. Croix. 258? Niemożliwe. Ile można pisać o tak gównnianym sprzęcie? Chyba to mnie uratowało przed sprzedażą moich koślawców. A już miałem wbijać na Aliexpress fishing&tests i czytać o super-hiper-extra-zajebistych wędziskach.

Ja swoich też nie sprzedam.... Mam ich ze 20 albo i lepiej i nie sprawdzałem we wszystkich czy przelotki są idealnie zamontowane. 

Sprawdzałem natomiast, łowiłem, zamawiałem z pracowni, superhiper wynalazki na blankach od superhiper firm, superhiper pięknie wykonane i zostanę jednak przy St. Croix i Loomisie - chu..we ale jednak jakieś takie lepsze. 

• Like 4