Mekamil Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca Jest na poważniehttps://www.mickeys-tackle.ch/en/rods/spinning/evergreen/serpenti-del-gesu-tkss-63l-zz-detail.htmlSzkoda, że nie napisali co to daje, po co to. Bo tak na logikę to czysta ekstrawagancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca Widziałem gościa z takim avidem a właściwie AVS96HF2 łowił głowatki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca Żeby nie było wątpliwości nikogo nie namawiam do sprzedawania, ani nie twierdzę, że są gówniane, ale uważam, że nowi kupujący powinni mieć świadomość z jakimi mankamentami te wędki są produkowane. To jest to samo jak wrzucacie info o tym, że konkretne modele Shimano są źle wyważone, a topowe Mikado głuche jak pień, etc. Jeżeli komuś to nie przeszkadza to j/w - szanuję, ale i podziwiam. Ale jeśli ktoś planuje zakup swojego pierwszego StCroix i wydanie niemałej kwoty i będzie zwracał uwagę na poprawność uzbrojenia, a tym samym się tak zawiedzie - no to chyba lepiej, żeby jednak dobrał sobie coś z którejś Naszej Polskiej pracowni. Też bierzcie pod uwagę, że nowy użytkownik StCroix nie będzie 'dysponował' sentymentem do tych wędek i może nie dostrzec 'tego czegoś' co one mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca (edytowane) 1. A czy będziesz mówił koledze zapatrzonemu w swoją żonę że na krzywe nogi? Po co? Jak się komuś coś podoba to niech sobie będzie szczęśliwy. 2. Mam dwa stc. Dokładnie obejrzałem, nie maja tych wad. Maja inne, ale je akceptuję. Maja też zalety. Mam japońskie wędki i one tez maja wady np delikatność i ze ich nie mogę sobie kupić w jednoskładzie. Mam tez inne wędki - każda ma coś.3. Nie mam nic z pracowni. I nie chcę mieć. Miałem w ręku z 10. Szwagra dwiema łowię regularnie. Nie oferują nic więcej. Też mają wady. Oferują tylko to, że możesz sobie sam wybrać każdy element pod siebie. Wykonanie bywa rożnie, czułość to samo, Największą wadą stc w Polsce jest ich cena ( i jak widać czasem jakość wykonania). Importer chce szybko zarobić. Trudno. Największa wadą wędek z pracowni … jest dokładnie to samo. Nie jesteś w stanie konkurować cenowo na materiałach i wykorzystaniu urządzeń na których pracujesz. ” no to chyba lepiej, żeby jednak dobrał sobie coś z którejś Naszej Polskiej pracowni” No dla Ciebie na pewno. Dla stc gorzej. A dla przyszłego właściciela? Zależy co kto woli. Ja to jestem mały pikuś. Ale jest tu jeden taki co jest codziennie na rybach, wędek miał ponad 100, czuje kolosalną różnicę pomiędzy najnowszym a poprzednim vańkiem. Naprawdę się zna. Czemu łowi sprzętem z półki? Jak od niego kupowałem swoje stc to mogłem też wziąć borona z pracowni i … wybrałem stc. Nie żałuję. P.S. Ad pkt 1. Szwagrowi oczywiście nie mowię co myśle o jego customach. Zapłacił i jemu pasują. Mi nie. Ale głupi też nie jest dwa razywidziałem jego minę jak sobie polowil evergreenem a z dwa lata temu … SG custom shadem do 45g (a cena?) Edytowane 9 Marca przez Qh_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca (edytowane) Widać, że masz takie samo pojęcie o wędkach, jak o plecionkach. Edytowane 9 Marca przez Artek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca Klasyk , ale zawsze zastanawiało mnie jak potężnej ryby by wymagał aby choć dostał lekkiej zadyszki - nie wliczając w to sumów. Zadyszki pewnie nie dostanie ale.... On bardzo łatwo wchodzi w dość głębokie ugięcie, mimo opisanej mocy. Przy tym robi wrażenie piekielnie czułego.Wydaje się, że fajnie może pracować, już pod 75cm szczupaczkiem. Być może uda mi się w tym sezonie, zabrać go w końcu nad wodę, by to sprawdzić i potwierdzić. Choćby nad letnią Parsętą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybacz Opublikowano 10 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca Może komuś kurzy się i zalega Legend Elite es90HF2 - 2,74 do 56g? Chętnie bym przygarnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 12 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca Ciekawe, jak ta wojna celna wpłynie na cenę wędek z USA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 12 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca Ciekawe, jak ta wojna celna wpłynie na cenę wędek z USA?Zapewne w mniejszym stopniu niż kurs $. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof85 Opublikowano 12 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca Witam wszystkich Polecicie jakiś kijek St.Croix na Rzekę Warte przeznaczenie Szczupak Sandacz okolice 260 cm lowie na gumy od 7 do 12 cm na główkach od 7 do 14 gram foto gum w zalaczniku będę wdzięczny czy kij o mocy MF czy też MHF Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca Do tych przynet i ryb odpowiedni byłby st croix rayfin RAYS 259MF2. Mega u iwersalny kij pod sandacza jak i szczupaka czy bolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca Pod te przynety i ryby odpowiedni bedzie model rayfin RAYS 259MF2.Bardzo uniwersalna wędka pod sandacza, szczupaka, bolenia czy dużego klenia bod przynety twarde jak i jigi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof85 Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca Do tych przynet i ryb odpowiedni byłby st croix rayfin RAYS 259MF2. Mega u iwersalny kij pod sandacza jak i szczupaka czy bolenia.Dzięki za pozdopwiedz Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca Dzięki za pozdopwiedz Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu Tapatalka Ostry Krokodylec1 nie wspomniał o cenie. Zwielokrotnione posty mogą świadczyć, że w trakcie pisania doznał ataku czkawki, lub śmiechu . Tak na poważnie - Wskazany model jest dedykowany dla "zaawansowanych", którzy nie szukają, lecz dobrze wiedzą czego oczekują od wędziska. Proponuję poczekać na inne bardzie przyziemne propozycje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca Plusik za czkawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca Witam wszystkich Polecicie jakiś kijek St.Croix na Rzekę Warte przeznaczenie Szczupak Sandacz okolice 260 cm lowie na gumy od 7 do 12 cm na główkach od 7 do 14 gram foto gum w zalaczniku będę wdzięczny czy kij o mocy MF czy też MHF Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu TapatalkaMoże Cie zaskoczę, ale do przynęt ze zdjęcia spokojnie wystarczy ML a M już będzie ze sporą górką. STC opis jest mocno zaniżony. Pasujący do główki a guma "w pamięci" jak kupisz MH to się będziesz męczył. Mój LTBSMF obsługuje tak naprawdę fajnie 9-30g. Przynęty jak wkleiłeś raczej obsługuję AISMLF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof85 Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca Może Cie zaskoczę, ale do przynęt ze zdjęcia spokojnie wystarczy ML a M już będzie ze sporą górką. STC opis jest mocno zaniżony. Pasujący do główki a guma "w pamięci" jak kupisz MH to się będziesz męczył. Mój LTBSMF obsługuje tak naprawdę fajnie 9-30g. Przynęty jak wkleiłeś raczej obsługuję AISMLF.Dziękuję za podpowiedz Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca (edytowane) Może Cie zaskoczę, ale do przynęt ze zdjęcia spokojnie wystarczy ML a M już będzie ze sporą górką. STC opis jest mocno zaniżony. Pasujący do główki a guma "w pamięci" jak kupisz MH to się będziesz męczył. Mój LTBSMF obsługuje tak naprawdę fajnie 9-30g. Przynęty jak wkleiłeś raczej obsługuję AISMLF.Tyle, ze twoj LBTS jest albo 7 albo 7,6 stopy a kolega chce cos w dlugosci 8,6. Napisales tez AISMLF cokolwiek to jest. Jesli chodzilo Ci o ASIS, czyli Avida Inshore to tez nie ma dlugości 8,6 stopy tylko maksymalnie 7,3 Wiec jesli ma byc to cos w dlugosci 2,6 to ten RAYS259MF2, ktoreo ktos wyzej polecal bedzie na pewno lepszym wyborem, niz to co Ty poleciles. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 15 Marca przez kruz 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca (edytowane) Moze i odpowiedni byłby model ML w innej serii czy dlugości, ale w tym konkretnym rayfinie o którym wspomniałem to napewno nie! Edytowane 15 Marca przez Ostry krokodylec1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca (edytowane) Kruz, no i patrz ... a ja mam avida inshore VIS80MLF. Tym razem sprawdziłem dokładnie.Kolega nie mówił jaki model chce kupić. Ja mu coś poradziłem. Żeby nie było, że wyczytałem z internetu, tylko z własnego doświadczenia, z głowy przytoczyłem nazwy wędek których używam.Odnosiłem się tylko do wagi względem oznaczenia. Nawet nie podawałem długości wędek. Jakoś tak się składa, ze im dłuższa, tym więcej przenosi, a STC niekoniecznie to koryguje na oznaczeniach dłuższych blanków. Nie polecałem żadnego modelu. Polecam za to czytać ze zrozumieniem. Kolega ładnie podziękował. No ale jesteśmy w Polsce i ktoś się musiał przyp ... Że napisałem A zamiast V ... najmocniej przepraszam. Idę leżeć krzyżem do jakiegoś kościoła z kamienną posadzką. Zostawię ci miejsce koło siebie, bo jednak są dłuższe Avidy Inshore niż 7,3 oj przepraszam to nie jest 7,3 (7 i 3/10 stopy) tylko 7 stóp i 3 cale czyli zapis powinien wyglądać 7'3" ... zrobię ci dwa miejsca obok siebie Edytowane 15 Marca przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Kruz, no i patrz ... a ja mam avida inshore VIS80MLF. Tym razem sprawdziłem dokładnie.Kolega nie mówił jaki model chce kupić. Ja mu coś poradziłem. Żeby nie było, że wyczytałem z internetu, tylko z własnego doświadczenia, z głowy przytoczyłem nazwy wędek których używam.Odnosiłem się tylko do wagi względem oznaczenia. Nawet nie podawałem długości wędek. Jakoś tak się składa, ze im dłuższa, tym więcej przenosi, a STC niekoniecznie to koryguje na oznaczeniach dłuższych blanków. Nie polecałem żadnego modelu. Polecam za to czytać ze zrozumieniem. Kolega ładnie podziękował. No ale jesteśmy w Polsce i ktoś się musiał przyp ... Że napisałem A zamiast V ... najmocniej przepraszam. Idę leżeć krzyżem do jakiegoś kościoła z kamienną posadzką. Zostawię ci miejsce koło siebie, bo jednak są dłuższe Avidy Inshore niż 7,3 oj przepraszam to nie jest 7,3 (7 i 3/10 stopy) tylko 7 stóp i 3 cale czyli zapis powinien wyglądać 7'3" ... zrobię ci dwa miejsca obok siebie Są dłuższe w wersji mlf czy były ? A jeśli czytasz ze zrozumieniem, to mogłeś również przeczytać, że kolega chce wędkę 2,6 długości.Skoro piszesz z własnego doświadczenia z tymi wędkami, które posiadałeś i wymieniasz dwa, czy trzy kije to można się domyślać, że doświadczenia z wędkami dłuższymi od St. Croix nie masz żadnego i jedyne co jest przeszacowane to twoja wiedza na ten temat. Poza tym 8 stóp to cały czas nie 8 stóp i 6 cali A teraz, przy sobocie, miłego leżenia życzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca (edytowane) Ostry Krokodylec1 nie wspomniał o cenie. Zwielokrotnione posty mogą świadczyć, że w trakcie pisania doznał ataku czkawki, lub śmiechu . Tak na poważnie - Wskazany model jest dedykowany dla "zaawansowanych", którzy nie szukają, lecz dobrze wiedzą czego oczekują od wędziska. Proponuję poczekać na inne bardzie przyziemne propozycje.Tak na poważnie to jest właśnie model w 100% odpowiedni dla Kolegi ktorego opis świadczy, że dokładnie wie czego szuka. "Przyziemnych" propozycji raczej nie bedzie bo nic innego procz "długiej" elitki czy rayfina do polowu m.inn sandacza na gumy nie znajdzie z oferty st croix. Edytowane 15 Marca przez Ostry krokodylec1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca "Przyziemnych" propozycji raczej nie bedzie bo nic innego procz "długiej" elitki czy rayfina do polowu m.inn sandacza na gumy nie znajdzie z oferty st croix. Z wielką przykrością (po analizie oferty St.Croixa) stwierdzam,że masz PAN rację. Taniej niestety nie będzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz! Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca (edytowane) Witam wszystkich Polecicie jakiś kijek St.Croix na Rzekę Warte przeznaczenie Szczupak Sandacz okolice 260 cm lowie na gumy od 7 do 12 cm na główkach od 7 do 14 gram foto gum w zalaczniku będę wdzięczny czy kij o mocy MF czy też MHF Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu TapatalkaJa do takiego łowienia używam starszej wersji awida do 35 gramów. Jest taki na olx od naszego forumowego kolegi Edytowane 15 Marca przez mariusz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof85 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Hej daj Namiaryna priv Pozostałym panom dziękuję i ps. Nie spinajcie sie prosiłem o radę i porade co do kija jaki i jaką moc wybrac. Tak między nami za dużo mamy swoich problemów ludzie zeby jeszcze między sobą a se Drogryzac pozdrawiam i serdecznie dziękuję i Życzę polamania w 2025 Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi