Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Myślisz, że doliczą coś jeszcze oprócz dzisiejszego cła i vatu?

To by było piękne, wtedy bedą tak drogie, że po sprzedaży swoich dwóch będę mógł rzucić pracę i przejść na emeryturę …

:D  ;)

5-6 tankowań i nici z emerytury. Znowu do pracy.......

• Like 1

Już wiadomo dlaczego gdy prosi się o porade w sprawie sprzętu na tym forum to coraz częściej jest głucha cisza.

Powody są zazwyczaj nawet dwa:

- odpowiedź jest stronę albo kilka wcześniej

- coś odpowiesz i od razu ktoś Ci wytknie głupotę słów Twoich  :D

Na szczęście na drugie jest sposób wciskasz "ignoruj" i świat zmienia się na lepsze

Ale najgorzej jak coś zażartujesz ... nawet wklejenie  ;) albo  :D nie pomaga. 

Edytowane przez Qh_
  • Like 1

Powody są zazwyczaj nawet dwa:

- odpowiedź jest stronę albo kilka wcześniej

- coś odpowiesz i od razu ktoś Ci wytknie głupotę słów Twoich :D

Na szczęście na drugie jest sposób wciskasz "ignoruj" i świat zmienia się na lepsze

Ale najgorzej jak coś zażartujesz ... nawet wklejenie ;) albo :D nie pomaga.

Marcin nie bierz tego do sibie, albo wlasciwie weź.

Masz absolutną racje, ze odpowiedź najczęściej jest kilka, kilkanaście, lub kilkadziesiąt stron wyżej.

Wytknąłem Ci nie głupotę, absolutnie, tylko to, ze piszesz chłopu o czymś zupełnie innym niż on szuka. I miedzy innym przez to odpowiedzi trzeba szukać milion stron wcześniej - bo czasami sie pisze, żeby pisać.

Peace z usmieszkiem [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 2

• 2 tygodnie później...

LTPC213XHXF
LTPC223HF

Panowie, który pod łowienie od 40-50g do 120g. 95% czasu jerki. 

Czy może coś innego? Nie szarpie jerków praktycznie z nadgarstka, zależy mi na dość długim dolniku - bo wygodniej mi się łowi.

Skoro jesteś z Warszawy to chyba najlepiej będzie jak podjedziesz do chłopaków z Corony i sam pomacasz i ocenisz. Nie wiem też czy oni jakiegoś filmiku o tym modelu, o który pytasz nie nakręcili. 

Te kije raczej mało popularne są, tzn nie sądzę, żeby na Jerku zbyt wielu użytkowników miało z nimi do czynienia. 

Ja osobiście mam LTPC259XHF2 ale on się do jerków nadaje tak jak ja do precyzyjnych prac - czyli wcale :)

Skoro jesteś z Warszawy to chyba najlepiej będzie jak podjedziesz do chłopaków z Corony i sam pomacasz i ocenisz. Nie wiem też czy oni jakiegoś filmiku o tym modelu, o który pytasz nie nakręcili. 

Te kije raczej mało popularne są, tzn nie sądzę, żeby na Jerku zbyt wielu użytkowników miało z nimi do czynienia. 

Ja osobiście mam LTPC259XHF2 ale on się do jerków nadaje tak jak ja do precyzyjnych prac - czyli wcale :)

Taki plan mam, ale wiesz jak jest - z jednego końca warszawy na drugi pojechać w tygodniu to wycieczka :) Dlatego wstępnie się chciałem zapytać, czy ktoś ich przypadkiem nie używa i może co nie co powiedzieć. 

• 3 tygodnie później...

Witam. Lowie sandacze z lodzi. Mam okazje kupic w/w kij w okazyjnej cenie. Niestety nie mam mozliwosci wziecia wedki do reki, stad moje pytanie. Czy kij ten da rade obsluzyc duza gume ok 15cm (typu Berkley realistic shad) na glowce 20-25g w nurcie duzej rzeki nizinnej? Do lowienia o krok nizej uzywam tournamenta o mocy medium. Jego zakres na mojej rzece konczy sie na przynetach 10-12cm i glowce 20g. Jednak roznica w wadze i oporze przynety 10cm a 15cm jest duza. Stad moje pytanie, czy kupujac w/w kij bede mial wedke do pokrycia o klase ciezszych przynet czy tylko nieznacznie zwiekszony komfort lowienia wzgledem tournamenta (typu 5g w gore, co nie mialoby dla mnie sensu). Jesli nie, to bardziej celowac w kij o mocy H? Jesli tak to jakies propozycje? Dziekuje

O jakim oznaczeniu masz kij?

Ja do takich zastosowań kupiłem na ten rok es71mhxf. A na lekko mam es68mxf. Mh będzie sporo mocniejszy, będą Ci się uzupełniały. Celuj w ESmhf lub MHXF lub serię legend tournament.

• 2 tygodnie później...

Siemka , zastanawiam się nad tymi dwoma konkretnymi modelami RAYS203MXF oraz IXFS68MXF, mają mieć zastosowanie w sandaczach na lekko. Ktoś z kolegów miał może okazję nimi łowi?

Mam tą extremke i Leganda X dokladnie takiego samego i do takich obciążen jak piszesz bedzie bardzo ok.

Chyba, ze zalozysz jakąś wielką gumę - wtedy juz tak ok nie bedzie.

Mam tą extremke i Leganda X dokladnie takiego samego i do takich obciążen jak piszesz bedzie bardzo ok.

A Gdy zejdziesz do 10g+ guma też jest jeszcze okej czy już raczej nie ?

A Gdy zejdziesz do 10g+ guma też jest jeszcze okej czy już raczej nie ?

Jest ok, ja najnizej schodze na tych kijach do ca. 7-8 gram.

Tak szczerze to polecam Legend X, przynajmniej w moim odczuciu jest przyjemniejszy niz Extreme.

Tych nowych Rayfinow nie mialem w łapie więc sie nie wypowiem, ale podejrzewam, ze to bardzo podobne blanki

• Like 1

ame="AdrianMa" post="3279552" timestamp="1746201663"]

Jest ok, ja najnizej schodze na tych kijach do ca. 7-8 gram.

Tak szczerze to polecam Legend X, przynajmniej w moim odczuciu jest przyjemniejszy niz Extreme.

Tych nowych Rayfinow nie mialem w łapie więc sie nie wypowiem, ale podejrzewam, ze to bardzo podobne blanki

Dzięki bardzo za odpowiedź