Szymon82 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Widzę też uchwyt zmieniony na Fuji TVShttp://stcroixrods.com/resources/newscenter/57-new-legend-elites-a-benchmark-rod-series-made-even-better Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) Nie wiem czy było, ale będzie kilka nowości w St.Croix. Mojo Bass będzie z SCIII w technologii IPC a Elitka dostanie Torzite :-) Widzę też uchwyt zmieniony na Fuji TVShttp://stcroixrods.com/resources/newscenter/57-new-legend-elites-a-benchmark-rod-series-made-even-betterNowości.. u nas już dawno na forum Teraz to dopiero ceny seryjnych będą z kosmosu. Edit: w zasadzie patrzę na ceny i nie widzę większej różnicy. Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez shavt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 HejOd 2006 nie łowiłem na spinning, tylko mucha.Tak mnie wzięło na powrót, oczywiście nie całkowity.Od dawna więc nie siedzę w sprzęcie...Podpowiedzcie co wybrać ze stajni STC, proszę. najczęściej łowiłem kijem Konger'em Dancer, rzadziej czymś lżejszym, a jeszcze rzadziej cięższym: ot tak okoń, kleń, pstrąg, czasem szczypak nieduży. Przynęty to obrotówki 0 - 2 (rzadko 3 i 4), woblerki do 5-6 cm, gumki do 5 - 6cm. Nie mniej jednak, biorąc pod uwagę co jest w wodach w mojej okolicy chciałbym jakiś "uniwersalny" kijek, 2,4 - 2,6 metra, c. w. w przedziale 3- 20g. Przyznaję, nie chce mi się zagłębiać w dżunglę możliwości, a chciałbym jeden porządny, "uniwersalny" kij, pod powyższe, ewentualnie nieco cięższe przynęty.Pozostałe kije jakie mam sobie zostawię, ale ten jeden chciałbym fajny :-) Pomożecie w wyborze? Będę wdzięczny.pzdrtomek p.s. może być blank, kij sobie zbuduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Legend Elite 8`6 , 12lb, 3/4 oz..i po temacie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Avid o identycznych parametrach jest również dobrym wyborem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 czyli: Avid Series® Salmon & Steelhead AVS86MF2lub Legend Elite® Salmon & Steelhead ES86MF2w zależności od budżetu. Pewnie nikt nie ma używki na zbyciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 czyli:Avid Series® Salmon & Steelhead AVS86MF2lubLegend Elite® Salmon & Steelhead ES86MF2w zależności od budżetu.Pewnie nikt nie ma używki na zbyciu... ...i to jest najlepsza rekomendacja dla tych wędek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Ciężko będzie kupić używkę bo to są wędki na dożywocie Nawet ostatnio ktoś szukał używki Avida na giełdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Może nie w tym wątku-jeżeli tak to przepraszam.Czy ktoś orientuje się jak jest z gwarancją wędek z pracowni,budowanych na blankach stcroix serii tournament?Czy na blank jest dożywotnia gwarancja,jak w przypadku fabrycznych wędek wykonanych przez stcroix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Z gwarancją St. Croixa nie jest tak jak większość myśli. Gwarancja obejmuje tylko pierwszego właściciela, który zarejestrował się w czasie 30 dni od zakupu wędki.http://stcroixrods.com/service-warranty/register-your-rod/Oczywiście także nie ma dożywotniej gwarancji na wszystkie fabryczne kije, to są "legendy" opowiadane przez nieobeznanych w temacie. Wszystko wyłożone jest na stronie St. Croixa.http://stcroixrods.com/service-warranty/service-warranty-policies/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Ok , ale chodzi o blanki customowe.Tam niema nr. seryjnych. Edytowane 2 Września 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Na fabrycznego Tournamenta tbs68mxf zakupionego w Corona Fishing jest dożywotnia gwarancja od stcroix.Kij zarejestrowałem podając Nr fabryczny który widnieje na wędce.Właściwie to rejestrował go Remek z stcroix.Wiem jednak,że za wysyłkę wędki za ocean płacę ok.50 dolców.A jak się sprawa przedstawia z wędkami robionymi na blankach serii elite extreme?Wędki fabryczne z tej serii są objęte przez stcroix dożywotnią gwarancją.Przynajmniej mam takie zapewnienia od Corona Fishing.A może osoba zajmująca się zbrojeniem blanków coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NERO Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Jest jakiś kijek STC dostępny w polskich sklepach w castingu o cw ok 20/25/30 do 60+ ? Kiedyś wyczytałem coś o podobnej wersji ,kosztowała coś ok. 500zł za nówkę - seria premierBudżet 400-650zł za używkę bądź nówke. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Tak sobie teraz myślę, że kolega @Zbynio63 trafnie poruszył temat gwarancji na blanki St.Croix w przypadku ich uszkodzenia na nie seryjnym kiju.Niby coś o tym czytałem, niby ktoś coś mówił, ale czy jest możliwość zamknięcia tego tematu ? Nie mamy nr seryjnego i paragonu za blank i przykładowo strzeliła szczytówka , ktoś to przerabiał i jest w stanie dać w 100 % pewne info ? Edytowane 2 Września 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Legend Elite 8`6 , 12lb, 3/4 oz..i po temacie hahaha a Ten swoje....na pstraga 3/4 oz. Elity?? Ja sie boje Waszych pstragow Strach brodzic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 hahaha a Ten swoje....na pstraga 3/4 oz. Elity?? Ja sie boje Waszych pstragow Strach brodzic Sam się boję , ale na serio to nie tylko na pstrąga, pisałem że kij ma być mocno uniwersalny, nie czepiaj się jednego wpisanego gatunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 ...i to jest najlepsza rekomendacja dla tych wędek Tego właśnie jestem świadom :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Sam się boję , ale na serio to nie tylko na pstrąga, pisałem że kij ma być mocno uniwersalny, nie czepiaj się jednego wpisanego gatunku.Obawiam sie ze nie zrozumiales mojej wypowiedzi Nie czepiam sie i zero zlosliwosci. Pozdrawiam Ps. jezeli w temacie to moj uniwersal (ale bez pstragow) to LXS76MF-2 z tym ze to tylko 230 cmKilka kart wczesniej opisalem go dosc szczegolowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 hahaha a Ten swoje....na pstraga 3/4 oz. Elity?? Ja sie boje Waszych pstragow Strach brodzic ... łowisz 8funtową wykołaczką woblerem 7cm? Nie każdy dziubie wormem lub gramowym jigiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Legend Elite 8`6 , 12lb, 3/4 oz..i po temacie Hmmmm... zastanawiam się czy nie będzie on nieco za mocny/sztywny do mniejszych przynęt.Jakieś delikatniejsze modele, z niższym dolnym c. w. i ewentualnie 2,4 - 2,5m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) W kwestii gwarancji. Połamałem w swojej karierze dwa kije StC. Fabryczne. Wild Rivera i Elitkę. Oba strzał przynętą w szczytówkę. Faktycznie gwarancja obejmuje pierwszego właściciela, ale w praktyce to pierwszego, który kij zarejestruje. Data zakupu raczej nie ma znaczenia, przy kijach objętych dożywotnią gwarancją. Dożywotnia tylko na pewne modele. Oba poleciały do USA i wróciły z nowymi szczytówkami. Koszt koło 350 zł. Edit... a... w kwestii pstrągów... tylko Talon Trout. Kij idealny. Edytowane 3 Września 2015 przez AdasCzeski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 ... łowisz 8funtową wykołaczką woblerem 7cm? Nie każdy dziubie wormem lub gramowym jigiemani 8 funtowym ani wormem ani gramowymi jigami....Powaznie lowisz ta Elita potoki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) ..a co w niej takiego żeby nią nie łowić..to 12lb, ma czuły, cięty szczyt podający przynęty 5-8gr..łowiłem 2 sezony tam, gdzie trafiały się również większe salmonidy.P.S.używam cięższych przynęt, woblerów od 6cm..często DR...edit..idąc tym tokiem rozumowania broń Boże nie powinienem używać jej do klenio-jazi..tak głoszą teorie Edytowane 4 Września 2015 przez patu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) Podobnie jak Patryk łowię spokojnie pstrągi Elitką na blanku 5SC90MF2 czyli 12lb i wcale nie uważam że strzelam z armaty do wróbla.Łowienie w rzekach w jakich łowię czyli Kwisa , Bóbr wymaga użycia ciut dłuższego i mocniejszego kijaJednak bez przesady spokojnie można łowić z zachowaniem pełnego komfortu czucia przynęty itp obrotówką w rozmiarze nr.2 jaki woblerami o masie ok 5 gram. Edytowane 4 Września 2015 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) ..a co w niej takiego żeby nią nie łowić..to 12lb, ma czuły, cięty szczyt podający przynęty 5-8gr..łowiłem 2 sezony tam, gdzie trafiały się również większe salmonidy.P.S.używam cięższych przynęt, woblerów od 6cm..często DR... Na małych zakrzaczonych rzeczkach,zdrowy letni czterdziestakpotrafi dostarczyć sporej dawki adrenaliny.Słabszym patykiemtrudno spacyfikować takiego.Często to 12 lb jest tym minimum. Edytowane 4 Września 2015 przez Lepton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi