GIĘTY Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 przecież avid x jest zbudowany na blank SCIII tak samo jak starsza wersja SCIII , więc różnicy nie ma ;pTo, że zbudowane są na węglu SCIII to fakt, ale mogą być inne różnice np. konstrukcyjne lub technologiczne które całkowicie zmieniają charakter blanku. Są osoby które twierdzą że to zupełnie inne blanki więc próbuję zasięgnąć waszych opinii w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 przecież avid x jest zbudowany na blank SCIII tak samo jak starsza wersja SCIII , więc różnicy nie ma ;pWg mojej wiedzy i bezpośrednich porównań 70MLF to te same blanki nieco inaczej zbrojone. Katalog blanków StC mówi to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) To, że zbudowane są na węglu SCIII to fakt, ale mogą być inne różnice np. konstrukcyjne lub technologiczne które całkowicie zmieniają charakter blanku. Są osoby które twierdzą że to zupełnie inne blanki więc próbuję zasięgnąć waszych opinii w tym temacie.Konstruktywnie to ma inną rączkę i inne przelotki , miałem Avida X nawet go sprzedawałem niedawno .Avid stary chyba ma dłuży dolnik a avid X ma mniejszy i dzięki temu możesz lepiej operować przynętami . Edytowane 11 Września 2018 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 A ja miałem wrażenie że to te same blanki , nawet porównałem mlf ze starym mlfem (kiedy kupowałem avida x).Źle myślałeś w takim razie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Według mnie to są te same blanki. Poprostu zbrojenie odchudziło szczytówkę i kij wydaje się szybszy. Fajnie to widać na mhx P844 różnica jest zdecydowanie większa (inny typ blanku). Poprostu dobre zbrojenie robi dużą robotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) Według mnie to są te same blanki. Poprostu zbrojenie odchudziło szczytówkę i kij wydaje się szybszy. Fajnie to widać na mhx P844 różnica jest zdecydowanie większa (inny typ blanku). Poprostu dobre zbrojenie robi dużą robotę.Bo to jest to samo , jakby coś zmienili to by napisali .... Myk tej nowość to tylko zbrojenie .... Edytowane 11 Września 2018 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 przecież avid x jest zbudowany na blank SCIII tak samo jak starsza wersja SCIII , więc różnicy nie ma ;pSeria Rage też jest z SC3, podobnie jak Mojo Bass 2017. No i niestety widać różnicę, więc nie pitol głupot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Na Targach Powiedziano mi że to są inne Blanki. O ile dobrze pamiętam mówiła mi to pani Kasia z żbik-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) Tak tak są domieszką tytanu , ile ludzi tyle zdań i tak koledze nie pomożecie bo nie ma takiego blanku z oznaczeniem AXS w sprzedaż , więc pozostaje mu zakupić co najwyżej orginalny kij i go przezbroić Edytowane 11 Września 2018 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Tak tak są domieszką tytanu , ile ludzi tyle zdań i tak koledze nie pomożecie bo nie ma takiego blanku z oznaczeniem AXS w sprzedaż , więc pozostaje mu zakupić co najwyżej orginalny kij i go przezbroićMateriał bazowy to jedno, a dodatki czy zbieżność to drugie. Nikt nie wspominał o tytanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Jeśli ktoś twierdzi że to są te same blanki tylko inaczej uzbrojone to raczej nie miał ich w rękach a już na pewno nimi nie łowił. Między innymi na podstawie takich forumowych teorii ludzie kupują wędki a później jest duże zdziwienie nad wodą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Serii Rage nieznam. Dla mnie różnice w Avidzie i Avidzie X są kosmetyczne. Wystarczy wziąć do ręki avida x i legend tournament porównać. Ponownie wziąć do ręki avida X i zwykłego avida. Avid X nie jest diametralnie różnym blankiem. Oczywiście porównując ten sam model np. 70mhf. Inaczej jest w Legend Elite i Legend Extreme tu jednak można kupić blanki osobno. W każdym razie z punktu widzenia łowienia ryb czy kupicie avia czy avida x komfort łowienia będzie bardzo zbliżony tyle w temacie różnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 "Kij posiada spolegliwą i finezyjną cześć szczytową, która pozwala na operowanie drobnymi przynętami. W wielu sytuacjach pozwala na obserwowanie delikatnych brań, a nawet wyczuwanie struktury dna. Co ciekawe, miękka szczytówka wraz z obciążeniem progresywnie wchodzi w półparaboliczne ugięcie, ukazując tym samym olbrzymi zapas mocy w dolniku. Dzięki tej specyfice uzyskujemy odpowiednie narzędzie to łowienia sandaczy czy okoni." Jeśli ktoś uważa że to jest również charakterystyka starego modelu avida to gratuluję poczucia humoru. Tyle w temacie różnić. https://fishing-test.pl/wdki/743-st-croix-avid-x-70mlf 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 (edytowane) "Kij posiada spolegliwą i finezyjną cześć szczytową, która pozwala na operowanie drobnymi przynętami. W wielu sytuacjach pozwala na obserwowanie delikatnych brań, a nawet wyczuwanie struktury dna. Co ciekawe, miękka szczytówka wraz z obciążeniem progresywnie wchodzi w półparaboliczne ugięcie, ukazując tym samym olbrzymi zapas mocy w dolniku. Dzięki tej specyfice uzyskujemy odpowiednie narzędzie to łowienia sandaczy czy okoni." Jeśli ktoś uważa że to jest również charakterystyka starego modelu avida to gratuluję poczucia humoru. Tyle w temacie różnić. https://fishing-test.pl/wdki/743-st-croix-avid-x-70mlfCharakterystyka ogólnaW palecie wędek Avid X znajdziemy dosłownie kilka wędek, o wąskim przeznaczeniu i ściśle określonej charakterystyce. Z jednej strony design nawiązuje do niemal kultowych już Legend Tournamentów, z drugiej zaś producent wykorzystał znany od wielu lat blank Avid SC III. Tego rodzaju mariaż zrodził nam tańsze wędziska, o charakterystyce przypominającej TBS lub LTWS. To z kolei wielu mniej zamożnym klientom ułatwia nabycie specjalistycznej sandaczówki czy okoniowi za stosunkowo niewielkie pieniądze. Dziękuje że sobie sam owijasz pętle wokół szyi . Edytowane 13 Września 2018 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 "Kij posiada spolegliwą i finezyjną cześć szczytową, która pozwala na operowanie drobnymi przynętami. W wielu sytuacjach pozwala na obserwowanie delikatnych brań, a nawet wyczuwanie struktury dna. Co ciekawe, miękka szczytówka wraz z obciążeniem progresywnie wchodzi w półparaboliczne ugięcie, ukazując tym samym olbrzymi zapas mocy w dolniku. Dzięki tej specyfice uzyskujemy odpowiednie narzędzie to łowienia sandaczy czy okoni." https://fishing-test.pl/wdki/743-st-croix-avid-x-70mlfLepiej bym nie opisał AVS70MLF którym przełowilem 2 sezony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 (edytowane) Tylko widzisz ja w przeciwieństwie do Ciebie łowiłem na oba modele i nie opieram swojej wiedzy wyłącznie na informacjach z sieci. Twoje ostatnie zdanie jak i kolejne wpisy w tym wątku pozostawię bez komentarza. @elpoji - AVS70MLF i spolegliwy szczyt? OK Edytowane 12 Września 2018 przez Pickerel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 (edytowane) Tylko widzisz ja w przeciwieństwie do Ciebie łowiłem na oba modele i nie opieram swojej wiedzy wyłącznie na informacjach z sieci. Twoje ostatnie zdanie jak i kolejne wpisy w tym wątku pozostawię bez komentarza. @elpoji - AVS70MLF i spolegliwy szczyt? OK :lol: :lol: :lol:To ty przecież polegasz na artykule z sieci , ja skopiowałem tekst z twojego źródła wiedzy ... rzeczywiście bez komentarza reszta ... Edytowane 12 Września 2018 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Od lat wiadomo, że fishing test nie jest ani rzetelny ani profesjonalny. Gdy wszedł Avid X i był pokazany na rybomanii w Poznaniu to miałem możliwość obejrzeć te kije. Wojtek Żbikowski mówił, że materiał ten sam lecz inne blanki. Ktoś mierzył analogiczne modele suwmiarką i była widoczna różnica. Dla 70MLF chyba 1,5mm w dole szerzej. 70MF chyba podobnie w stosunku dla AVS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 (edytowane) Od lat wiadomo, że fishing test nie jest ani rzetelny ani profesjonalny. Może i tak jest jak piszesz natomiast w przeciwieństwie co do niektórych specjalistów i recenzentów sprzętu wędkarskiego oni chociaż go testują nad wodą a nie opisują jedynie na podstawie ulotek producenta i własnego widzi mi się. Zresztą wystarczy zadzwonić do Żbika albo chłopaków z Corony. Edytowane 12 Września 2018 przez Pickerel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Fishing test nie opisuje wg własnego widzi mi się? Jakiś żart? Czy jest coś o czym nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Fishing test nie opisuje wg własnego widzi mi się? Jakiś żart? Czy jest coś o czym nie wiem?Na prawdę nie zrozumiałeś o co chodzi? Z jednej strony testy sprzetu nad wodą z drugiej ulotki, opisy i własne domysły. Prosciej już chyba nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Pierwsza lepsza recenzja: https://fishing-test.pl/wdki/714-wdka-na-pstrga-st-croix-premier-ps76mlf2Fajnie że jeżdżą nad wodę,opisują i mają "własne domysły" ale jeżeli ktoś szuka obiektywnej oceny to zdala od nich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Tylko widzisz ja w przeciwieństwie do Ciebie łowiłem na oba modele i nie opieram swojej wiedzy wyłącznie na informacjach z sieci. Twoje ostatnie zdanie jak i kolejne wpisy w tym wątku pozostawię bez komentarza. @elpoji - AVS70MLF i spolegliwy szczyt? OKFakt, źle opisałem, bardzo spolegliwy idealnie animujący przynętę szczyt które przechodzi wraz z obciążeniem progresywnie w półparaboliczne ugięcie. Porównywalnie do AXS70MLF kompana z łajby... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Fakt, źle opisałem, bardzo spolegliwy idealnie animujący przynętę szczyt które przechodzi wraz z obciążeniem progresywnie w półparaboliczne ugięcie.Na szczęście mój AVS70MLF jest normalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Witajcie. Panowie i Panie potrzebuje pomocy w doborze wedki na lodke pod szczuplego nie lowie jakos przesadnio wielkimi przynetami w 90% lowie szczupaki na gumy w granicach 12/14 cm na glowkach do 10g max te 10 % to blachy mam teraz dylemat avid 66mf czy premier 66mf? Ten pierwszy bedzie napewno szybszy lowie plecionkami czy czasami nie beda sie "odbijac" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi