Bartas93 Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 (edytowane) Też cenie sobie bardzo St. Croix i pewnie w przyszłości nabędę jeszcze wędki z tej stajni. Ale na stronie Phenixa, takie gotowe M1, są np. za 175$, więc myślę, że niejedna osoba, zamiast takiego Dragona dołożyłaby trochę i kupiła sobie takiego ptaszora za ok 650zł, jeżeli pomacałaby taki kijek w sklepie ; ) Edytowane 27 Października 2018 przez Bartas93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mido Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Witam wszystkich użytkowników forum. Przejrzałem cały temat (sporo tego) i widziałem kilka wzmianek o Triumph oraz pytanie o TRS90LM2 pozostawione bez odpowiedzi. Chciałbym zapytać właścicieli TRS90LM2 o opinię o tej wędce. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario41 Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Witam wszystkich użytkowników forum. Przejrzałem cały temat (sporo tego) i widziałem kilka wzmianek o Triumph oraz pytanie o TRS90LM2 pozostawione bez odpowiedzi. Chciałbym zapytać właścicieli TRS90LM2 o opinię o tej wędce. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam ŁukaszTutaj masz test kija : https://fishing-test.pl/wdki/674-st-croix-triumph-trs90lm2-wdka-na-klenia-i-jazia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Witam wszystkich. Potrzebowal bym recenzji LTS76MHF3 moze ktorys z kolegow posiada tego travelka i mogl by cos o nim naskrobac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Są tu jacyś użytkownicy Tournament-a TBS71MF ? przymierzam się do zakupu nowej serii 68MXF lub wcześniej wspomnianego 71MF.. MXF będzie bardziej szczytowy pracą, a czy MF ogarnie klasyczny jiging w podobnym zakresie CW ? Rybki na jakie się nastawiam to przede wszystkim sandacz i sporadycznie szczupak. Chyba że brać MXF-a i nie wymyślać ? pozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Przypomnę, co kiedyś mówił jeden z rodbuilderów, chyba najlepiej się znający na StC:XF nie są szybsze od Fastów tylko mają delikatniejszą szczytówkę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mido Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Tutaj masz test kija : https://fishing-test.pl/wdki/674-st-croix-triumph-trs90lm2-wdka-na-klenia-i-jaziaDzięki Mario! Sam test przeczytałem już chyba z 10 razy A testy robiła Corona Fishing, dlatego też pytam forumowiczów o zdanie Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Zapytam bardziej doświadczonychKtóry pastyk ze stajni STC ogarnie Od kleniowych smużaków i wobków 1,5cm do boleniówek 7-8cm około 10-12g 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Są tu jacyś użytkownicy Tournament-a TBS71MF ? przymierzam się do zakupu nowej serii 68MXF lub wcześniej wspomnianego 71MF.. MXF będzie bardziej szczytowy pracą, a czy MF ogarnie klasyczny jiging w podobnym zakresie CW ? Rybki na jakie się nastawiam to przede wszystkim sandacz i sporadycznie szczupak. Chyba że brać MXF-a i nie wymyślać ? pozdrawiamMarcinBierz MXF jak możesz zbudować kij to weź blank castingowy 4C68MXF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 AVID 96 MLF2 czyli 2.90 do 18gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 AVID 96 MLF2 czyli 2.90 do 18gramWłaśnie chciałem to napisać AVS96MLF2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 MJS96MLM2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Witam, zastanawiam się nad wędką ze stajni St. Croix Panfish, model poniżej. Chciałbym nim łowić tylko okonie na mikro jigi z opadu czyli 2-5gr główka + przynęta 1,5". Nie miałem jej w ręku więc moje pytanie czy ktoś z Was może posiada taka wędkę?? Czy c.w. nie jest zaniżone jak to zwykle bywa w amerykańskich wędkach? Żeby się nie okazało, że realne c.w. jest 5-10 tego się obawiam. Mam jeden model St. croix opisany do 21 gram a jest w stanie spokojnie obsłużyć 30-35 gr więc opis jest "przekłamany".Kolejne pytanie jak z ugięciem tzn. czy dobrze trzyma okonia czy zalicza się dużo spadów? Czy akcja jest rzeczywista fast?? bo nie chciałbym kluski.Chcę dopasować pod niego ryobi slam 2000 ale myślę, że nie będzie z tym problemu.Ewentualnie może ktoś z was ma jakąś alternatywę dla tej wędki??PFS69ULF 206 cm UL Fast 1 1-3 kg 0,85-5,25 g 79 g Dziękuję i pozdrawiam! Moze zamiast wymadrzac sie na temat mat napisze cos o pfs69ulf. Kupilem ja kilka dni temu bylem na rybach 2 razy. wyciagnalem kolo 20-30 okoni w przedziale 10-30cm te w gornych granicach juz testowaly dobrze ponad polowe blanku do tego stopnia, ze troszke sie boje co bedzie jak mi szczuply siadzie. Kij spokojnie rzuca i prowadzi 10g+5cm (kolega rzucal swoja bodaj 17g+5cm). z dotychczasowych wedek (uzywalem abu garci veritas do 14g oraz mikado nihonto flashspin235) spadaly mi okonie, ale za to bez problemow radzilem sobie ze szczupakiem 95cm+. Bede sie stosunkowal co do sensownosci wyboru po pierwszym duzym szczupaku (siadaja mi kilka razy do roku na gumki okoniowe). Mam nadzieje, ze bedzie mocniejsza w krzyzu od blubirda tego starszego z biala szczytowka wklejana - na nim juz 70tak musial byc holowany recznie za linke....). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Używa ktoś z kolegów MJS71MHF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Używam o oczko słabszy czyli MF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Szukam informacji na temat mhf-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 (edytowane) Mówisz i masz........https://pl-pl.facebook.com/CoronaFishing/videos/3-w%C4%99dki-stcroix-mojo-bass/1178406438877744/ Remek między innymi prezentuje MHF......... Edytowane 1 Listopada 2018 przez delux64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 To już oglądałem dwa razy chodzi mi o konkretne informacje od użytkownika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Doszły mnie słuchy, ze seria Trout wykonana jest na blankach Avida. Prawda to? Ma ktoś jakieś sprawdzone informacje na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert3.s Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Witam,Mam prośbę do użytkowników AVC70MHF czy ogarnie slider 10s ?Jak poradzi sobie na dole z kogutem 15 gr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 U mnie pracuje głównie z gumami,max czym ciskam nim to herringi 19 i Ricky 14 na 10 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 (edytowane) http://www.stcroixrods.com.pl/freshwater?view=article&id=94:legend-elite-panfish&catid=11:freshwater Jeżeli kogoś interesowało to już wiadomo ile będą kosztować te wysokiej jakość okoniówki lub jak zwą panfishowe elitki u nas w polskich sklepach Edytowane 1 Listopada 2018 przez Derrek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert3.s Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 HM62 dzięki za wiadomość, wymienione gumy to waga około 50 gr bez obciążenia. Zatem slidera kij powinien spokojnie wyrzucić, tylko jak z prowadzeniem. I jak zachowa się przy kogucie 15 gr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Taki sliderek to dla niego pikuś :-)Jak poczekasz do łikendu to pociskami jakimś ołowiem o takiej wadze :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert3.s Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi