FidoAngel Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Kije St.Croix nie są niedoszacowane tylko mają podany optymalny zakres wyrzutu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 (edytowane) DOKŁADNIE TAK JAK NAPISANO POWYŻEJ !!!!! - potarzam to od lat Edytowane 17 Listopada 2019 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Duże są różnice pomiędzy mf2 premiere i avidem?? Chodzi mi o kijek pod sandacza z łódki do główek 15-25g. Nie mam możliwości macnąć avida na żywo. Pod jakie ryby byście dopasowali obydwa modele ?? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Wiem, że to nie to samo ale mój Premier MLF2 to dość miękki kij idealny pod pstrągi chociaż łososie i trocie też wyciąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 (edytowane) AWID w stosunku do PREMIERA jest szybszy ,zachowując głębsze i ciepłe ugięcie ... ... cho osobiście twierdzę , ze MLF to za delikatny kijek do obciążeń rzędu 15-25gr + guma ... powiedz jeszcze o jakiej długości mówimy ??? Edytowane 17 Listopada 2019 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Avid - sandacz, premier-szczupak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Avid - sandacz, premier-szczupakTak właśnie myślałem )) mf2 czy mhf2 na główki 15-25 g?? Dziś walczyłem premierem mf2 i spokojnie daje radę na główkach 20g )) Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 I jeden i drugi się nadaje> Ja preferuję MF2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Duże są różnice pomiędzy mf2 premiere i avidem?? Chodzi mi o kijek pod sandacza z łódki do główek 15-25g. Nie mam możliwości macnąć avida na żywo. Pod jakie ryby byście dopasowali obydwa modele ?? Wysłane z iPad za pomocą TapatalkJest jeszcze Wild river Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Ok, AVS86MHF2Dobra, sa dokladnie opisaneOptymalnie do 28gA ile do gory mozna w miare komfortowo?Glowka 25g plus guma 5-6 ",?Czy to juz za duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Zależy od wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Ja na swoim premierze mf2 nigdy nie miałem spadu sandacza a szczupaki owszem się zdarzały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 adam13 , zauważyłem , że nikt Ci konkretnie nie chce odpowiedzieć, może wywołam gównoburzę, ale łowiłem Avidem 86MHF2 w pełnym komforcie w Wiśle w nurcie 30gr +guma 5 cali. Na wodzie stojącej śmiało możesz zwiększyć zakres . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Miałem avida 86mhf2 i dla mnie najlepiej pracował właśnie z glowkami 15-25g plus guma 4cale.Dawal radę oczywiście 30g plus 4 cale też ale ten najlepszy komfort to wg mnie 15-25g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Jest jeszcze Wild river https://www.youtube.com/watch?v=XOxjSZYrkQ4&t=725sChyba cieżko już będzie dostać, prędzej wrs Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Ktoś używa ES76MF2 na sandacza? Jaki jest komfortowy zakres przynęt do opadu (Odra), da radę do 16g +4”? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Ktoś używa ES76MF2 na sandacza? Jaki jest komfortowy zakres przynęt do opadu (Odra), da radę do 16g +4”?Pociągnie komfortowo i 20gr + 4". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Ktoś używa ES76MF2 na sandacza? Jaki jest komfortowy zakres przynęt do opadu (Odra), da radę do 16g +4”?Da rade. Komfortowo, moim zdaniem, jest od 7-8 do wlasnie 17-18 + smukla guma czyli tak jak jest opisany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Dzięki @kruz i @elpojo , szukam czegoś lżejszego i krótszego jako uzupełnienie do ES90MHF2. Teraz używam łódkowego AVS70MF i troszkę z brzegu za krótko do komfortowego rzucania 7-8g, no i trudno go schować w bagażniku :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Kolega kupił na początku tego roku LES MHF2 bez kwitów . Oczywiście jest to Elitka . Dzisiaj strzeliła na szczycie przy wyrzucie . Czytałem wcześniej na forum, że w tym roku wielu osobom udała się wysyłka prosto do stanów bez kwitów i dość szybko zwracają uszkodzaonq cześć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100icki Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Czy jest możliwość kupienia st. croix'a w UK? Szukałem, bez efektu niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 "strzeliła na szczycie przy wyrzucie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Kolega kupił na początku tego roku LES MHF2 bez kwitów . Oczywiście jest to Elitka . Dzisiaj strzeliła na szczycie przy wyrzucie . Czytałem wcześniej na forum, że w tym roku wielu osobom udała się wysyłka prosto do stanów bez kwitów i dość szybko zwracają uszkodzaonq cześć . Ja wlasnie przechodzilem przez ten proces. Zaplacilem $70.00 i mam nowa szczytowke. Nie musialem nic wysylac do nich. Byla tez opcja wysylki szczytowki, rozpatrywania sprawy i ewentualnej wysylki nowej szczytowki do mnie (za darmo szczytowka, ja place za wysylke) jesli uszkodzenie bylo nie z mojej winy. Nie chcialem czekac wiec zaplacilem i mam nowa czesc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Koledzy potrzebuję info, waszej opinii na temat tych dwóch modeli STC Tournament Bass LBC71MHXF 2,15 m MH X-Fast 1 skład linka 6-8,5 kg CW 9-21 g LBC71MHF 2,15 m MH Fast 1 skład linka 6-10 kg CW 10,5-28 g szukam kija do opadu 15-30g plus 4-5 calowa guma, jaki jest realny CW dla obydwu modeli i skąd bierze się różnica, obydwa opisane jako MH, jak jest z szybkością i pracą pod rybą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 LTIS76MF Czy ma ktoś ten model lub podobny ?Interesuje mnie średnica korka w dolniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi