Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy  potrzebuję info, waszej opinii na temat tych dwóch modeli STC Tournament Bass

LBC71MHXF 2,15 m  MH X-Fast 1 skład linka 6-8,5 kg CW 9-21 g

LBC71MHF 2,15 m MH Fast 1 skład linka 6-10 kg CW 10,5-28 g

szukam kija do opadu 15-30g plus 4-5 calowa guma, jaki jest realny CW dla obydwu modeli i skąd bierze się różnica, obydwa opisane jako MH, jak jest z szybkością i pracą pod rybą? 

X-Fast ma cieńszą szczytówkę, lepiej ładuje się lżejszymi przynętami, ale kosztem góry. W opisie Fast ma linkę 10 kg,  X-Fast 8,5 kg, co potwierdza jego większą moc. Chyba że się mylę :-), to proszę o sprostowanie.

• Like 1

X-Fast ma cieńszą szczytówkę, lepiej ładuje się lżejszymi przynętami, ale kosztem góry. W opisie Fast ma linkę 10 kg,  X-Fast 8,5 kg, co potwierdza jego większą moc. Chyba że się mylę :-), to proszę o sprostowanie.

Mam podobne spostrzeżenia .

Która seria najlepiej się sprawdzi do połowu okoni, pstrąga i szczupaka na lekko?? mam Premiere PS66LF2 i by w zupełności wystarczył ale czasami brakuje mi tych paru centymetrów żeby rzucić komfortowo z za krzaka :)) wędka na małe rzeczki, wirujące ogonki 6-10gr, cykady, obrotówki 1-2 oraz woblerki 4-6cm. Zastanawiam sie nad Eyecon ECS80MLF2 czy może coś z innej serii w gramaturze LF2 będzie lepszym rozwiązaniem ??:)))

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Edytowane przez DzikiBill

Jaki polecacie kij do drop-shot z brzegu, ostatnio próbowałem do tego używać LES76MF2, ale szczerze mówiąc wypadł gorzej niż Avid AVS70MF. Problem w tym, że potrzebuję czegoś nieco dłuższego niż 7’, często muszę umieścić zestaw w dużej odległości od brzegu. Tymczasowo korzystam z Daiwy Silver Creek 2,4m ale to wklejka, pod okonia bardzo fajna, pod sandacza wolałbym coś mocniejszego. Po opisie pasowałby MJS76MLXF, Avid AVS76MLXF2 ponoć jest delikatniejszy czy podobnie będzie z LWS76MLXF2? Te 7’6” to max co mogę zaakceptować w jednoskładzie. 

Czy może ktoś wie jaki to model st.croix legend o symbolu LS70ML2. Mam, a nie bardzo wiem jaki to dokładnie kij?

Jakaś tańsza/popularna wersja STC. Nie jest to na pewno Elitka SCV

https://picclick.com/St-Croix-Legend-LS70ML2-7-Foot-2-Piece-4-10-Medium-Light-254044768450.html

Jaki polecacie kij do drop-shot z brzegu, ostatnio próbowałem do tego używać LES76MF2, ale szczerze mówiąc wypadł gorzej niż Avid AVS70MF. Problem w tym, że potrzebuję czegoś nieco dłuższego niż 7’, często muszę umieścić zestaw w dużej odległości od brzegu. Tymczasowo korzystam z Daiwy Silver Creek 2,4m ale to wklejka, pod okonia bardzo fajna, pod sandacza wolałbym coś mocniejszego. Po opisie pasowałby MJS76MLXF, Avid AVS76MLXF2 ponoć jest delikatniejszy czy podobnie będzie z LWS76MLXF2? Te 7’6” to max co mogę zaakceptować w jednoskładzie. 

Jakimi ciężarami będziesz operował? TO najważniejsze. Posiadam AVS76MLXF2. I zachowuje się jak "wklejka" Avidy są siepłe a ten jest X-Fastem do tego. Używam go do trollingu małymi woblerkami , nadaje się do tego idealnie. Z opadu sprawdza mi się 3g+3' do 12g+3'. Później już mu "pływa" szczyt.

Siemka pytanie do kolegów i koleżanek. Miał, wędkował ktoś tym kijem? Dokładnie tym modelem. Chciałbym zakupić pod drop shota i potrzebuje opinii podpowiedzi. Bądź też coś innego w podobnej kwocie. Wędkowanie z brzegu i czasem z pontonu. Od czasu do czasu same gumy główki 5-15g

ST.CROIX MOJO BASS SPINNING MJS610MLXF

79358950_2820381911352669_34474588928821

Edytowane przez azja49

elitka sie lepiej sprawdza...?

Na początku tego roku Zamieniłem na Avida 70MF , pare wypraw ze mną zaliczył ale ja lubię szybkie kije . We wrześniu wybrałem przed sezonem ES70MHF, wszystkie szndacze przebite na łódkę kosa , z brzegu też wszystko wcinam . Oczywiście nie rzucam tak daleko jak kijem 2,6 ale coś za coś, jeszcze brakuje mi elitki uncjowej do kompletu.

Edytowane przez lyha