Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Jaka jest różnica pomiędzy Legend X XLS68MXF a Elite ES68MXF. Chodzi mi o walory użytkowe i wielkość przelotek. Która z tych wędkę jest najbardziej zbliżona do niedostępnej już Xtreme LXS68MXF?

Blank jest ten sam, ale są różnie zbrojone.

Przeznaczenie: łódka, opad, kogut, guma 15-20g.

Jeżeli ktoś może coś podpowiedzieć, będę wdzięczny, bo nie bardzo wiem gdzie można te kije obecnie przetestować.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...

LX bardziej elektryczna ES bardziej ciepła, obie piekielnie szybkie[emoji39].

Jakimi parametrami różnią się te blanki?

Mam wrażenie ale pewny nie jestem, że to jednak identyczne blanki pomalowane i uzbrojone nieco inaczej..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...

Jak spisuje się wędka?

Nada się na sandacza leciutko czy to typowa wykałaczka okoniowa?

Wykałaczka, ale brzytwa. Sandacza ledwie wymiarowego na nią wyjąłem bez bólu, więc myślę że tak. Sporo mocy w dolniku, ale przy większej sztuce można zamęczyć rybę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Po zakupie AVS66LF oraz LWS63MLXF okoniowe wędki mam w komplecie. Moc medium również, ale reprezentowaną przez Fenwicka.

Czas na coś z półki cięższej, a mianowicie trolling.

Mam SG WoodyLight do 100g ale to kij bardziej swimbait niż trolling oraz Shimano BeastMaster AX Boat Slim do 20lb. Nie jest to kij do downriggera, jednakże ma być na trocie do trollingu z planerem. Ogarnia mi Whitefish 18SX, Slivery 20 czy Countdown Magnum 18 ale lżej nie nadaje się.

Czym trollinguje na jeziorze? Jest to Rapala TTS20, Magnum 14, Whitefish 13SX, Perch 12SDR. No i pod te woblery nie mam typowego kija.

Przyglądam się serii Avid Inshore czy Legend Tournament Inshore. Lubię kije o długości 6'6" ale wszystkie castingi tych serii są od 7'. Celować w MH o akcji moderate? Może dłuższy Wild River?

Ktoś coś o serii Inshore w castingu?

• 2 tygodnie później...