Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dwie LX

8lb - na okonie super kij, ale ryby 25+, "gada" od 3g +3" przy ładnej pogodzie. I swobodnie łowiłem 12g +es4". Super łowienie to 7-10g +3"-4"

10lb gada wg mnie od 10g, łowienie 20g+4" też bez problemu. Optymimum 12-15g + wąska guma.

Tylko opad!

Pozdrawiam Michał

• Like 1

Na jezioro to raczej jak koledzy piszą Suzuki czy coś, sankroj to na trudniejsze akweny( w sensie nurt wody). Inne poddają się naporowi wody ( na linke, przynętę) i masz wrażenie ze kij jest za słaby, a sankroj bierze to na klatę i jakby to filtruje przenosząc tylko prace przynęty. Takie są moje odczucia po przerobieniu „kilku wędek”.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

Szybko nie sprzedam.

Byłem ciekawy tej extrimki,elitką 70lf łowiłem okonie 9 lat ale z mojej winy połamałen i przesłałem na serwis i teraz mam okazję wybrać ten sam lub extrimke.

Elitką mi pasowała ale człowiek zawsze czegoś poszukuję. ????

Edytowane przez nurek28

Czym różnią się wędki Xtreamka LXS76MLXF od Elitki ES76MLXF oraz Tournament LWS76MLXF? Chodzi oczywiście o pracę nie wygląd? Która z wędek ma szczytówkę najlepiej POKAZUJĄCĄ opad przynęty? Jakie są średnice szczytówek w poszczególnej wędce? jakiekolwiek informację poproszę :D Za każdą informację użytkownika będę bardzo wdzięczny. Ja jestem użytkownikiem LXS76MLXF2, wedka zaj...biście czuła, używam do sandacza na lekko w Odrze , ale i łowiłem nią szczupaki w jeziorze do 6 metrów, "gada" komfortowo od 10 gram główki + guma do 20 gr. ołowiu + guma, wędka trochę ciężka 133gramy oraz szczytówka mogłaby pokazywać opad od 8 gram ;). O porównanie proszę, bo zastanawiam się czy jej nie podmienić na elitkę lub tournamenta o tych samych parametrach... Może ktoś z Opolskiego ma elitkę lub Tournamenta o które pytam i zgodziłby się dać potrzymać w łapie wędkę? Odpłace się dobrym trunkiem;)

Edytowane przez wolf8
  • Like 1

Cześć.

Wykreowałem sobie potrzebę posiadania kija pod obrotówki typu Giant Killer, Mepps Long 5, spinnerbaity i wahadła do około 40g max.

Pierwsza myśl to Legend Glass 610MHM a druga to Mojo Bass MJC70MHMF. Rozważam też szklanego Mojo MGC610MM ale raczej będzie zbyt słaby.

Ktoś może ma którąś z tych wędek? Może coś innego z Park Falls byłoby lepsze?

Pozdrawiam Kamil

• 4 tygodnie później...

Dobrze , że zdążyłem się obkupić. Z tymi cenami to szok. No i wycofali serię salmon

Ja nie śledziłem cen przez 3-4 lata i mam minę zdziwionej kaczki dzisiaj.

4 lata temu kupowałem elitki z serii salmon & steelhead po +/- 1,5 tysia i jak postanowiłem "zanabyć" morethana AGS, to musiałem sprzedać obie zielone LES-y, żeby starczyło na jedną daiwę.

Dzisiaj, gdyby jeszcze seria salmon & steelhead była produkowana, to patrząc na ceny krótkich elitek, prawdopodobnie po sprzedaży morethana AGS nie starczyłoby mi nawet na jedną elitkę. :-)

Edytowane przez witoldn
  • Like 1

MSS106MHMF2

Cześć . Po 3 latach poszukiwań zakupiłem moja dorszowkę ,  chyba jedyna obecnie Taka w Polsce . Półtora roku temu miałem możliwość zakupu oczko słabszej ale do mnie nie przemawiała . Od razu wiedziałem ze będzie mi idealnie pasowała oczko mocniejsza ale nie było jej nigdzie... Jedynie na zamówienie z deklaracją zakupu...

jesli ktoś jest ciekaw ugięć, czy pracy to zapraszam na pW. Ja szukałem 3 lata i nic . Na yt jedynie filmiki jak łowią z plaży.

zobaczymy jak się spisze na dorszach , bo jest to spining plażowy ale  jestem dobrej myśli !!
Sam nie mogłem zasięgnąć słowa bo wędek nie ma w Polsce ( dobrze jak się jedna jakaś trafi na 2 lata ) a jedynie na za,owienie . Chętnie pomogę jak ktoś potrzebuje informacji nt

Edytowane przez lyha

Potrzebuje informacji którego St.croix lepiej wybrać. Pod okonia do główek od 3-8g - keitech do 3”,  wirujące ogonki 6-8 do 10g lepiej sie sprawdzi ES70lf2 czy es76mlxf2 ??:) kij głownie do łapania z brzegu. lubię szybkie kije o głębokim ugięciu :)

MSS106MHMF2

Cześć . Po 3 latach poszukiwań zakupiłem moja dorszowkę ,  chyba jedyna obecnie Taka w Polsce . Półtora roku temu miałem możliwość zakupu oczko słabszej ale do mnie nie przemawiała . Od razu wiedziałem ze będzie mi idealnie pasowała oczko mocniejsza ale nie było jej nigdzie... Jedynie na zamówienie z deklaracją zakupu...

jesli ktoś jest ciekaw ugięć, czy pracy to zapraszam na pW. Ja szukałem 3 lata i nic . Na yt jedynie filmiki jak łowią z plaży.

zobaczymy jak się spisze na dorszach , bo jest to spining plażowy ale  jestem dobrej myśli !!

Sam nie mogłem zasięgnąć słowa bo wędek nie ma w Polsce ( dobrze jak się jedna jakaś trafi na 2 lata ) a jedynie na za,owienie . Chętnie pomogę jak ktoś potrzebuje informacji nt

A może byś tu wrzucił co nieco :)

http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/

Potrzebuje informacji którego St.croix lepiej wybrać. Pod okonia do główek od 3-8g - keitech do 3”, wirujące ogonki 6-8 do 10g lepiej sie sprawdzi ES70lf2 czy es76mlxf2 ??:) kij głownie do łapania z brzegu. lubię szybkie kije o głębokim ugięciu :)

Polecam ES70lf(2) lub LTWS70lxf[emoji6].

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1