Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie ktoś się orientuje ile mniej więcej kosztuje taka akcja serwisowa?

Mam na myśli wysyłkę do st.croix (ewentualne odesłanie do mnie z st.croix) cło, wat itp?

Pytam o sytuację kiedy sam się tym zajmuję bez pośrednictwa sklepu.

Jeżeli temat jest ogólnie znany to proszę o informację na priv[emoji6]

Z góry dziękuję.

Panowie ktoś się orientuje ile mniej więcej kosztuje taka akcja serwisowa?

Mam na myśli wysyłkę do st.croix (ewentualne odesłanie do mnie z st.croix) cło, wat itp?

Pytam o sytuację kiedy sam się tym zajmuję bez pośrednictwa sklepu.

Jeżeli temat jest ogólnie znany to proszę o informację na priv[emoji6]

Z góry dziękuję.

Za pośrednictwem żbika gwarancja avida kosztowała mnie w granicach 500pln.

TRIS70MF 213 cm, M Fast, 1 4-8,5 kg 10,5-21 g  waga 136 g
TSR70MHF 213 cm MH Fast 1 4-8,5 kg 10,5-21 g waga 145 g

Jak powyżej w zestawieniu (z CF) są różnice w masie i akcji. Ogólnie to byłoby dobrze wziąć kije do ręki i porównać akcję. No i to są kije w jednym kawałku.

Edytowane przez wiwaldi1970
  • Like 1

Cześć .

Pytanie do posiadaczy wędki Wild River WS 76mlf2 i znawców wędek St Croix .

Chcę zmienić przelotki na lżejsze . Pytanie jakie ? Może ktoś coś doradzi a może taka zmiana jest niepotrzebna ?

Jak taka zmiana wpłynie na wędkę na jej zachowanie i parametry ???

Dziękuję z góry za wszelkie porady .

Pozdrawiam .

Zależy co Ci przeszkadza w fabrycznym zbrojeniu..

Jeśli pójdziesz bezkompromisowo lekko np. w tytany to możesz się spodziewać kilku następstw:

1. Wędka zrobi się zdecydowanie szybsza - nie będzie się tak majtać po wymachu.

2. Jeśli zostawisz niezmieniony dolnik to wyważenie wędki się zmieni. Będziesz mógł np założyć lżejszy kołowrotek by wyważenie zostało jak wcześniej.

3. Wędka może po takiej operacji gorzej ładować i rzucać najlżejsze wobki.

• Like 2

Panowie przejrzałem kilkanaście ostatnich wpisów i nic nie znalazłem na ten temat informacji, więc podpytam.

W grudniu 2018r. Wysyłałem złamaną przez nieuwagę elitę do polskiego dystrybutora. Mija 1,5 roku i nadal wędka nie wróciła z gwarancji. Rozumiem, że covid ale po mały tracę cierpliwość, jak jest z waszymi gwarancjami? Też są tyle czasu rozpatrywane ????

Edytowane przez duzers

Panowie przejrzałem kilkanaście ostatnich wpisów i nic nie znalazłem na ten temat informacji, więc podpytam.

W grudniu 2018r. Wysyłałem złamaną przez nieuwagę elitę do polskiego dystrybutora. Mija 1,5 roku i nadal wędka nie wróciła z gwarancji. Rozumiem, że covid ale po mały tracę cierpliwość, jak jest z waszymi gwarancjami? Też są tyle czasu rozpatrywane ????

Wysłałem złamany blank do Żbika w sierpniu 2019, otrzymałem nowy w kwietniu 2020, dłużył mi się ten okres strasznie...

Pod koniec 2019 mój kolega złamał 2 szczytówki Tournamenta i Extreme domykając okno w samochodzie, na nowe wedki czekał 8 m-cy. 1,5 roku to dlugo, co na to dystrybutor?

Edytowane przez elpojo

Dlatego zadałem wcześniej pytanie, czy ktoś załatwiał sprawy gwarancji/reklamacji bezpośrednio z st.croix z pominięciem Polskiego dystrybutora

Poszedłem tym samym tropem i wszystko załatwiłem z StC. Jednak po wycenie wysyłki jednoskładu do PL na kwotę 180$ poprosiłem o pomoc w przeprowadzeniu reklamacji przez Żbika. Dzięki temu zapłaciłem za wysyłkę kurierską w PL bo blank przyszedł z innymi kijami.

No to nie wiem, ciąży na mnie najwyraźniek klątwa avida:) W Polsce nic nie mogą zrobić a w USA nie odpisują. Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz, czy szczytówki są z zunifikowane i będzie pasować stara szczytówka sprzed paru lat na nowy dolnik. Kiedyś się na to naciąłem w innej firmie, model ten sam, ale coś zmienili i nie pasowało. W St Croix nie słyszałem, ale też nie badałem tematu.

@elpojo, faktycznie bardzo długi czas oczekiwania. Temat załatwiany u Żbika. Mam informację sprzed miesiąca, że wędka nie jest już produkowana i otrzymam kija o takich samych parametrach tylko w wersji krótszej. Ma do mnie dotrzeć nowy kijek za opłatą ok 450-500 PLN.

U Ciebie i Kolegów wszybko poszło z gwarancją, ja widocznie mam pecha.

Do mnie z USA przyszedł jeszcze w folii uszkodzony,dokładnie spigot dolnego składu. Chyba dam jednak do rodbuilera niech to ogarnie. Będzie szybciej i taniej bo widzę że średnio się opłaca zwłaszcza w niższych modelach. U mnie to st.croix Panfish PFS90LMF2, między czasie kupiłem drugiego a ten leży już od roku folii z metkami w szafie i nie wiem co z nim zrobić.

Edytowane przez mepps