kotwitz Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Do tych gramatur ukręć sobie coś na blanku cast 20 lb. Super jest jig&worm z SCIV. Wszystkie znane mi 3/4 oz ze stajni Stcroix nie nadają się do 50-60 gram. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 A mógłbyś podać oznaczenie tego blanku jig'n'worm? Dzięki [emoji106] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Na stronie Żbika poszukaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Ew. 5C70MHF-B - czy ten blank nada się na cięższego sandacza z opadu? (Wisła, przynęty nawet i po 50-60 g).5C66MHF-G 1oz ten ogarnia spokojnie zakres 50-60 , ale na stojacej wodzie ( na rzece nie ma powodu żeby nie ogarniał) , custom Natomiast typowo pod zeda także skłaniałbym się do serii IV . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 A mógłbyś podać oznaczenie tego blanku jig'n'worm? Dzięki [emoji106] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk4C68MHF Bass - Jig-N-Worm TBC68MHF 6'8" MH FAST 1 12-20 3/8-1 0.505 5.5 2.4 HKC-3 $165 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 5C66MHF-G 1oz ten ogarnia spokojnie zakres 50-60Ciekawe jak długo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Ciekawe jak długo...Długo . Nie ograniczałem się tylko do tak lekkich przynęt i w końcu coś musiało się stać ale była to wada fabryczna . Mata w części szczytowej się odkleiła , taka zaderka , po katowaniu 120g klocami Naprawiłem we własnym zakresie , nic się nie dzieje absolutnie złego ale nie macham ciężej niż 70g . Do kloców mam 1.5oz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Ciężko mówić o wadzie fabrycznej jesli macha się klockami 120 gr kijem 20lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Ciężko mówić o wadzie fabrycznej jesli macha się klockami 120 gr kijem 20lb Była to wada fabryczna bo namierzyłem ją po otrzymaniu blanku , mini zaderka wystawała spod lakieru , później poszło już dalej . Około półtora sezonu nic się nie działo aż w końcu odlazło . Obydwa kije robią u mnie za szczupakówki , ten słabszy sprawdził się także przy ciężkich gumach i kogutach na sandaczykach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) ty zartujesz czy tak na serio? P.S.pytanie oczywiscie tyczy sie tego co macha tymi 120gramami Edytowane 15 Października 2016 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 ty zartujesz czy tak na serio?Nie bardzo rozumiem dlaczego miałbym żartować. Teoretycznie i praktycznie kij był przeciążany czterokrotnie więc tym bardziej nie wiem o co ci chodzi? Była to wada fabryczna bo namierzyłem ją po otrzymaniu blanku , mini zaderka wystawała spod lakieru , później poszło już dalej . Około półtora sezonu nic się nie działo aż w końcu odlazło . Obydwa kije robią u mnie za szczupakówki , ten słabszy sprawdził się także przy ciężkich gumach i kogutach na sandaczykach . Dziwne, że nie zwróciłeś blanku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 nie wiem, byc moze sie nie znam, dla mnie MHF z st.croix to max komfortu 45gram ,mowa o rzucie,prowadzeniu ,zacieciu,glebokoscinatomiast HF to granica 75gram,i nie wazne jaki modelzreszta model MHF w zyciu nie polecilbym nikomu jako wedke szczupakowa,no chyba ze ktos chce sobie okazjonalnie polowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Nie żartuję tak łowiłem , a blanku nie zwróciłem bo rodbuilder zaklepany był . Poza tym jak trachnie to zwrócę A także dożywotnia gwarancja stc zobowiazuje , chyba , że mnie któryś kolega sprzeda Czwarty sezon na karku i jakoś żyje kijek . Co do przeznaczenia to uważam , że wszelkiej maści elitki , extremki są zajebiste na wyrośnięte pajki pod stosowne przynęty oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 tak wiec albo cos komus polecamy rzetelnie,albo nienapisz jeszcze ile czekasz na nowy kij i czy takie zabiegi sie oplacaja? ,ja mysle ze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 @didi miałem okazję połowić premierem 2oz+ i powiem tak tym można kumpla z łodzi posłać na znaczną odległość i komfortowo podbijać Nie wyobrażam sobie łowienia elitką np 1oz tak jak podane na blanku , no może ciut więcej . Wiadomo , że kije są niedoszacowane , jak weźmiesz poprawkę na nieco inne uzbrojenie w customach to moim zdaniem to co piszą na tych blankach jest bardzo "zmataczone" . Łowię tak jak sobie wypraktykowałem . Czy się opłaca ? Kosztuje tyle co wysyłka z US w razie trachnięcia ( reklamowałem avida ) . Blanki mam uzbrojone pod korbę ale są to blanki castingowe .natomiast HF to granica 75gram,i nie wazne jaki modelWszystko jest ważne proszę kolegi a 75g dla avida czy elitki 2oz to średnio , napewno ładnie się ładują . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 nie wiem, byc moze sie nie znam, dla mnie MHF z st.croix to max komfortu 45gram ,mowa o rzucie,prowadzeniu ,zacieciu,glebokoscinatomiast HF to granica 75gram,i nie wazne jaki modelzreszta model MHF w zyciu nie polecilbym nikomu jako wedke szczupakowa,no chyba ze ktos chce sobie okazjonalnie polowicHf-a nie miałem żadnego ale mhf kilka i wiem na pewno, że nie można wrzucić ich do jednego gara bo są to zarówno blanki 14 lb jak i 20 lb.Mam 20lb legend inshore i jest to mhf. Poradzi sobie z każdym szczupakiem, pytanie tylko czym chcemy go łowić - ja polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 legend inshore to blanki morskie,po co milbym adoptowac wedke do pewnych wyznaczonych celow przez producenta?,byc moze ich realne cw rozni sie nieznacznie od freshwater,nie wiem nie mialem z nimi nic do czynienia,dla mnie tak jak pisze wyzejczy blank mhf poradzi sobie z kazdym szczupakiem,otoz odpowiem krotko i jednoznacznie,NIE! moze i blank wytrzyma ,SZCZUPAK bedzie mial ciezko,zwlaszcza z wiekszych glebokoscireszte tematu zostawie do pewnych przemyslen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Mam Xtremke 5C68MHF więc coś tam moge skrobnąć jak już jesteśmy przy 1oz Realnie obsługuje od 15 do 50g.Z tym że te 50 g masy łącznej to szarpanie jerków i wolno prowadzone z lekkim podbiciem duże gumy typu Pig Shady Jr .Jak górny zakres realnie sobie poradzi z typowo sandaczowym podbiciem to nie powiem bo tak ciężko nie łowie.Kijek rzuca te 50g bezstresowo.Wcześniej miałem wersje spinningową 5S70MHF-B ''14LB'' porównując ten blank do 5C68MHF-B ''20LB'' stwierdzam że ten opis /moc blanku jest wzięta z powietrza.Pała straszna moc w dolniku niczym nie odbiega od 20LB a szczyt o wiele bardziej kołkowaty.Moim zdaniem 5C68MHF-B świetny szczupakowy blank.Kilka fotek z dzisiejszego poligonu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Wcześniej miałem wersje spinningową 5S70MHF-B ''14LB'' porównując ten blank do 5C68MHF-B ''20LB'' stwierdzam że ten opis /moc blanku jest wzięta z powietrza.Pała straszna moc w dolniku niczym nie odbiega od 20LB a szczyt o wiele bardziej kołkowaty. Dlatego, że dla St.croix jest różnica czy blank jest pod korbę czy multik. Blank castingowy ma za zadanie rozpędzić szpulkę przez co są nieco bardziej "ciepłe". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Dobra, przekonaliście mnie do 5C68MHF-B [emoji106] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Panowie, pod 4 calowe gumy (SG Cannibal, Dragon Reno Killer, Kopyto, Lunker City Shaker) na główkach 18-25g, rzadko 30g to raczej Extreme 5S70MHF-2 niż 5S70MF-2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Ja ci powiem że z powodzeniem ogarniam to co napisałeś seryjną LXS76MF2 i to na Wiśle. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Koledzy, co sądzicie na temat TBC71MF? Nada się do ćwiczenia sandaczy z opadu? Główki max 25g plus guma, w większości 10-18g Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Miałem tbc 66 MF. Na ujściu portu drzewnego w Toruniu lowilem na 35 gram plus kopyto na luzie. Zastanów sie dobrze, to model jerkbait, ma dość gruby szczyt. Ale kij sam w sobie mega kozacki, żal ze go sprzedałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Tbc71 też ma gruby szczyt? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi